Zoek je naar het beste stoomstrijkijzer van 2024? Ontdek hier waar je allemaal op kunt letten voordat je een keuze maakt!

In deze koopgids vertellen we je welke factoren belangrijk zijn bij de aanschaf van het beste stoomstrijkijzer van 2024

Afbeelding
Product
MPM – Strijkijzer met Stoomgenerator – Stoomstrijkijzer met Stoomgenerator – 400g/min ECO
Ontdek de kracht van het MPM-stoomgenerator strijkijzer - moeiteloos en efficiënt strijken! Ervaar de ultieme strijkervaring met het MPM-stoomgenerator strijkijzer. Met een indrukwekkende stoomopbrengst van 140±10g/min en een krachtige stoomimpact van maar liefst 400g/min, zorgt dit stoomstrijkij... Meer bij Bol.com »

Philips Azur 8000 series - DST8050/20 - Stoomstrijkijzer
De sterkste stoom met slimme kracht. Krachtig strijken met onze nieuwe Philips Azur DST8050/20 uit de 8000-serie. Met 260 g turbostoom kunt u zelfs de meest hardnekkige kreuken in één keer verwijderen. U kunt snel beginnen dankzij het vermogen van 3000 W en de perfecte resultaten behalen met de kr... Meer bij Bol.com »

JT Products Luxe Reisstrijkijzer – Mini Strijkijzer - Inklapbaar - 8,4x11,5CM - Sprayfunctie - Stomend Effect - Travel Iron – Strijkijzer Vakantie – Reisstrijkijzer Klein
Let op: Het strijkijzer is vele malen kleiner dan een normale strijkijzer. Wil je een ultieme strijkervaring, gebruik dan de sprayfunctie. Spray wat water over uw kleding en strijk dan eroverheen met het strijkijzer. Je komt aan op je vakantiebestemming of werkbestemming en pakt je kleding ui... Meer bij Bol.com »

Philips HI5922/30 - Stoomgenerator - Paars
Sneller strijken met extra stoom. Met deze Philips HI5922/30 stoomgenerator strijkt u sneller dankzij extra krachtige continue stoom en handiger dankzij het afneembare waterreservoir van 1,1 liter. De zool is keramisch voor een duurzaam en moeiteloos strijkproces. Weet wanneer je de stoomgenerator m... Meer bij Bol.com »

Braun TexStyle 3 - SI 3030 PU - Stoomstrijkijzer - Paars
De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer zorgt ervoor dat je alle kanten op kan, wanneer je kleding strijk en stoomt. De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer bevat een 3D-strijkzool, waarmee je achterwaarts kunt strijken. Dit maakt je strijkklus een stuk gemakkelijker. De Braun TexSty... Meer bij Bol.com »

De strijkijzers van vroeger waren allemaal droog. Als je echter een dikke katoenen stof of denim wilde strijken, dan moest je enkele druppels water op de stof sproeien. Deze pijnplek is volledig uit te roeien door een stoomstrijkijzer te gebruiken. Bij een dergelijk apparaat vul je het kleine ingebouwde waterreservoir met water. Hierna stoot het strijkijzer regelmatig stoom uit tijdens het persen. Dit komt doordat er een speciaal mechanisme is ingebouwd. Je kledingstukken kunnen hierdoor beter geperst en gestreken worden. Waar let je echter op bij het uitkiezen van het beste stoomstrijkijzer? Je kunt op diverse zaken letten. Wij helpen je op weg. Door jezelf de volgende vragen te stellen kies je het beste stoomstrijkijzer uit!

Kan ik de temperatuur regelen?

De eerste vraag die je jezelf stelt is of je de temperatuur kunt instellen. Helaas is het zo dat veel stoomstrijkijzer een thermostaat met slechts één stand hebben. Er is dus geen handmatige regeling mogelijk. Sommige gebruikers vinden dit handig, omdat ze het apparaat niet meer hoeven te regelen. Ook hoeven ze de was niet te sorteren op basis van de gewenste of benodigde strijktemperatuur. Er zijn echter andere gebruikers die vinden dat de zool van het apparaat niet warm genoeg wordt. Ze kunnen hierdoor niet alle plooien perfect gladstrijken. Aan de hand van je persoonlijke voorkeuren beslis je of je een stoomstrijkijzer met een instelbare temperatuur wil hebben of niet.

Hoe zit het met gebruiksgemak van het beste stoomstrijkijzer?

Gebruiksgemak kan naar verschillende zaken verwijzen. In het geval van een stoomstrijker kan dit verwijzen naar een comfortabele handgreep en een gemakkelijk snoer. Het beste stoomstrijkijzer heeft wellicht een zachte handgreep, die gemakkelijk vastgepakt kan worden. De handgreep moet bovendien niet te breed zijn, zodat je er comfortabel mee kunt werken. Het is verder handig om te controleren of een stoomstrijkijzer geen gleuven of inkepingen heeft in het plastic van de handgreep. Dit kan immers letsels veroorzaken in je handpalm. Je gaat daarnaast na of je nieuwe stoomstrijkijzer een gemakkelijk snoer heeft. Je controleert namelijk of het snoer lang genoeg is. Een lang genoeg snoer is ongeveer 3 meter. Het is verder handig als het snoer een kogelgewricht heeft. Hierdoor is het snoer extra flexibel. Je kunt het snoer op die manier ook gemakkelijk rond de hiel van het ijzer wikkelen. 

Heeft het beste stoomstrijkijzer een dunne zool en een spitse punt?

Over het algemeen beschikken de zolen van strijkijzers voor huishoudelijk gebruik over een keramisch laagje. Hierdoor glijdt het apparaat goed over je kleding. Het is echter het beste om te kiezen voor een zool met een spitse punt. Ook moet de zool zelf breed genoeg zijn om in één keer een groot stuk stof te kunnen strijken. Bepaalde strijkijzers zijn aan de achterkant van de zool afgerond. Hierdoor kun je beter in twee richtingen werken.

Is een antikalksysteem handig?

Alle degelijke stoomstrijkijzers beschikken over een systeem tegen kalk. Het kan gaan om een staafje, een antikalkcassette, een klep, een kalkreservoir of een thermische schok. Eigenlijk maakt het niet uit over welke methode jouw stoomstrijkijzer beschikt. Alle methoden zorgen er namelijk min of meer voor dat de afzetting van kalk wordt vertraagd. Echter, uiteindelijk ontsnap je niet aan een regelmatig handmatig onderhoud. Hoewel de onderhoudsmethode afhangt van het model, kom je er niet aan onderuit. Misschien moet je het staafje of de verzamelaar uitspoelen of een cartridge vervangen. Zelfs het reservoir uitspoelen behoort tot de onderhoudsmethoden. Een antikalksysteem is handig, omdat het de levensduur van je apparaat verlengt. Ga echter na welk systeem het beste bij je past.

Schakelt het apparaat automatisch uit?

Sommige stoomstrijkijzers beschikken over een automatische uitschakelingfunctie. Bij dergelijke modellen schakelt een mechanisme het apparaat automatisch uit nadat het een bepaalde tijd niet is gebruikt. Over het algemeen gaat het hierbij om 8 minuten inactiviteit in de verticale positie of 30 seconden in de horizontale positie. Vergeet je vaak om apparaten uit te schakelen wanneer je naar een andere kamer gaat, dan is een strijkijzer met de automatische uitschakelingfunctie een must-have.

Welke andere functies zijn gewenst?

Er zijn ook andere handige functies die een stoomstrijkijzer kan hebben. Zo kan het dat jouw beste stoomstrijkijzer beschikt over een extra stoomstoot. Deze functie houdt in dat er extra stoom wordt gegenereerd om valse plooien weg te werken. Je kunt daarentegen kiezen voor een model met een groot, doorschijnend en eenvoudig te vullen reservoir. Door te kiezen voor een apparaat met een groot waterreservoir, vermijd je dat je het strijken moet onderbreken. Je hebt namelijk genoeg water voor de gehele strijkklus. Een apparaat met een los reservoir vinden velen daarom handig. Dergelijke modellen vul je rechtstreeks onder de kraan. Het is zelfs beter als je voor een model met een redelijk brede vulopening kiest waarbij het maximale vulniveau duidelijk is aangegeven. Tot slot is het handig als je je beste stoomstrijkijzer kunt vastzetten op de basis. Je kunt dan bijvoorbeeld het ijzer op de sokkel vastzetten voor eenvoudige vervoersmogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Welke voor- en nadelen brengt een stoomstrijkijzer met zich mee?

Een stoomstrijker warmt snel op en is relatief klein, eenvoudig te transporteren en op te bergen. Dit zijn de voordelen van zo’n apparaat. De nadelen zijn dat een stoomstrijkijzer wellicht zwaar is in gebruik en dat je het waterreservoir regelmatig moet bijvullen. 

Waarom is de stoomproductie belangrijk?

De stoomproductie geeft aan hoeveel moeite je moet doen om je kleding glad te strijken. Je ziet dus aan de hand van deze waarde (in gram per minuut) hoe krachtig het apparaat is.

Wat is het verschil tussen continue stoomproductie en een stoomstoot?

De continue stoomproductie houdt in dat er continu stoom wordt geproduceerd. Je hoeft daarbij geen knop in te houden. Een gemiddeld stoomstrijkijzer heeft een stoomproductie van zo’n 35 en 50 gram per minuut. Heb je echter een stoot extra krachtige stoom nodig, dan kies je voor een stoomstoot. Daarmee kun je bijvoorbeeld de boorden van overhemden of bepaalde delen van een spijkerbroek optimaal strijken. Je gebruikt een stoomstoot alleen wanneer dat echt nodig is.

Wat is krachtiger? Een stoomstrijkijzer, een kledingstomer of een stoomgenerator?

Stoomstrijkijzers produceren meer stoom dan kledingstomers, maar minder dan stoomgeneratoren. Als je hardnekkige kreukels uit stugge stoffen wil verwijderen, dan kies je voor een apparaat met minstens 150 gram stoom per minuut.

Wat voor strijkplank kan ik gebruiken wanneer ik met mijn stoomstrijkijzer aan de slag ga?

Als je een stoomstrijkijzer gebruikt, is het goed om te kiezen voor een strijkijzerhouder die de matige stoom kan doorlaten. Zo kies je bijvoorbeeld voor een strijkplank met een strijkijzerhouder met beugel. Je kunt je strijkijzer daar rechtop laten rusten tegen de beugel aan. In vrijwel alle gevallen is deze beugel omkeerbaar. Zowel links- als rechtshandigen kunnen hem dus gebruiken. Er zijn echter ook strijkijzerhouders zonder beugel. Daarop laat je je strijkijzer plat op de houder rusten.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.