De Beste Wekkerradio Van 2024 Kopen? Vergelijking Test Top 10

We hebben allemaal verplichtingen. Vaak hebben deze verplichtingen te maken met werk of studie.

Beste wekkerradio van 2024

Afbeelding
Product
Philips TAR3205 - Klokradio Digitaal - Zwart
Start je dag goed met de Philips TAR3205 klokradio. Schakel met gemak tussen de verschillende zenders dankzij de uitgebreide voorinstellingen. Stel de wekker zo in dat je wakker wordt met radiovolume dat geleidelijk toeneemt. Wil je uitslapen in het weekend? Dan kun je gebruik maken van de sluimerkn... Meer bij Bol.com »

DistinQ Wake-Up Light – Wekkerradio met dubbele wektijd – Slaaphulp met USB aansluiting - Houtkleurig
Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. De Wake-up Light helpt je om te ontspannen, goed te slapen én energiek wakker te worden. Met de wekkerfunctie wordt het lic... Meer bij Bol.com »

Philips HF3531/01 - Wake-Up-Light
Geïnspireerd door de zonsopgang. Maak gebruik van een combinatie van licht en geluid, waarmee je op een natuurlijke manier gewekt wordt door de Philips HF3531/01 - Wake-up light. De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht morgenrood via warm oranje naar zonnig geel. Dit stimuleert je lichaam... Meer bij Bol.com »

Wake up light - Speaker radio - Slaaphulpen - Bluetooth - Nachtlampje - Digitale wekker - Wekker - Ambilight - Radio's
Stap jij ook altijd met het verkeerde been uit bed? Mis jij de gezelligheid in jouw kamer en wil je lekker los gaan op je eigen muziek? Met de alles-in-één wekker van Boostiv is elke dag een feest! Met de uitstekende speaker, talloze licht kleurencombinaties, het moderne design en de wake-up light... Meer bij Bol.com »

Philips HF3519/01 - Wake-up light - Wit
Geïnspireerd door de zonsopgang maakt de Philips Wake-up Light gebruik van een combinatie van licht en geluid om je op een natuurlijke manier te wekken. Je staat gemakkelijker op, klaar om de dag te beginnen! De kleur van het ochtendlicht verandert van zacht ochtendrood via warm oranje in helder ge... Meer bij Bol.com »

 
We hebben je verteld over de verschillende soorten wekkers. Jij bent echter op zoek naar een wekkerradio. Een dergelijke wekker is ideaal voor personen die graag naar de radio luisteren. Waar let je dan op om de beste wekkerradio uit te kiezen? Je kunt alvast nagaan of je liever een wekker hebt met een analoge of digitale weergave van de tijd. Daarnaast kun je nagaan welke extra functies voor jou belangrijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wekkerradio met een snooze- oftewel sluimerfunctie. Sommige modellen beschikken tevens over een sleeptimerfunctie, die je helpt rustig in slaap te vallen. Ook wekkerradio’s met een week(end)alarm zijn populair. Om je op weg te helpen, hebben wij een top 10 samengesteld. Elke wekkerradio uit deze top 10 recenseren we afzonderlijk. Zo vind je gemakkelijk jouw beste wekkerradio!
 
Het is in beide gevallen belangrijk dat we de plaats van bestemming op tijd bereiken. Echter, niet iedereen staat even gemakkelijk op. Daarom zijn er wekkers. Deze apparaatjes maken ons wakker door middel van muziek, een alarm of licht. Sommige personen worden vrolijk wakker wanneer zij een alarmgeluid horen. Anderen worden juist geleidelijk aan wakker als ze licht zien. Ben jij iemand die het liefst gewekt wordt door muziek? Dan is een wekkerradio wellicht ideaal. Een dergelijke wekker wekt je met het geluid van een radiostation. Je kunt dus een radioprogramma, het journaal of gewoon muziek horen. Welk model is volgens jou de beste wekkerradio? Lees dit artikel en kies zelf jouw beste wekkerradio uit!
 

1. Philips AJ3400

Als je op zoek gaat naar een nieuwe wekkerradio, dan kun je op verschillende factoren letten. Zo is het bijvoorbeeld handig om van tevoren na te gaan welke functies voor jou belangrijk zijn. Elke wekkerradio is immers anders en heeft ook andere functies. Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk dat de Philips AJ3400radio je op verschillende manieren wekt? Daarnaast is het wellicht handig om te kiezen voor een wekker die je ook bij stroomuitval op tijd wekt. Klinkt een dergelijke wekkerradio ideaal? Dan kennen wij de beste wekkerradio voor jou. We verwijzen hier naar de Philips AJ3400. Dit model is wellicht de beste wekkerradio voor jou. Je kunt namelijk zelf instellen of hij je met de tonen van je favoriete radiozender wekt of met een zoemer. Daarnaast werkt dit model op netstroom. Bij stroomuitval maak je je ook geen zorgen. In dergelijke gevallen werkt het apparaat namelijk als back-up op batterijen.

Mocht je midden in de nacht wakker worden, dan zie je ook meteen hoe laat het is. De Philips AJ3400 beschikt immers over een zeer groot, duidelijk afleesbaar scherm. Als je samenwoont, dan is het wellicht nodig om op verschillende tijden op te staan. Dit kan te maken hebben met de starttijden van jullie werk. In zulke gevallen doet de persoon die als eerste moet opstaan de wekker uit. Echter, dit kan betekenen dat de andere persoon laat op het werk aankomt. Gelukkig behoort dit probleem tot het verleden als je deze wekker in huis hebt. Hij heeft namelijk een tweevoudig alarm. Zo kan het apparaat jou en je partner op verschillende tijden wekken. Ook verslapen behoort tot het verleden, want er is gezorgd voor alarmherhaling oftewel snooze. Wil je nog even luieren? Druk dan 1 keer op de knop Alarm herhalen. Na 9 minuten gaat het alarm nogmaals af.

Voordelen van de Philips AJ3400:

 • Je kunt maar liefst 2 wektijden instellen voor bijvoorbeeld jezelf en je partner.
 • Dit model is intuïtief, dus je kunt de wekker gemakkelijk instellen zonder instructies.
 • Dankzij de sleeptimer functie kun je gemakkelijk in slaap vallen op je favoriete muziek.
 • Het grote scherm met een duidelijke weergave zorgt ervoor dat je altijd weet hoe laat het is.
 • Hij beschikt over een snooze-functie, dus je kunt nog even dommelen nadat je alarm is afgegaan.
 • De wekker maakt een back-up met batterijen, waardoor je instellingen bij stroomuitval bewaard blijven.

Nadelen van de Philips AJ3400:

 • Je kunt geen eigen muziek vanaf je telefoon afspelen op de wekkerradio.
 • Doordat hij niet met een afstandsbediening komt, moet je wellicht opstaan om hem uit te doen.

2. Caliber HCG006

In dit artikel hebben we je als eerst verteld over een vrij geavanceerde wekkerradio. Het vorige model heeft namelijk allerlei handige functies, die je ochtendroutine wat aangenamer maken. Hoewel dergelijke functies handig zijn, is niet iedereen op zoek naar een geavanceerde wekkerradio. Sommige Caliber HCG006personen vinden het namelijk prettiger als hun wekker hen slechts wakker maakt. Behoor jij tot deze groep? Is daarom jouw beste wekkerradio een relatief eenvoudig model? Moet dit apparaat je echter ook normaal wekken als er sprake is van stroomuitval? Dan kennen wij het ideale model voor jou. We verwijzen hier naar de Caliber HCG006. Dit model is voor jou de beste wekkerradio, omdat hij zeer eenvoudig is. Hij heeft een mooi, strak design en eenvoudige werking. Dit apparaat doet gewoon wat je van hem verwacht.

We hebben je verteld dat de Caliber HCG006 doet wat je van hem verwacht. Nu wil je daarom wellicht meer weten over zijn functies. Daar vertellen we je graag over. Eerst vertellen we je echter over zijn design. Dit apparaat heeft een groot en duidelijk afleesbaar scherm. Het maakt dus niet zoveel uit in welke hoek van de kamer je hem zet. Je kunt namelijk ook van een afstand gemakkelijk zien hoe laat het is. Daarnaast is het fijn te weten dat hij zowel op netstroom als op batterijen werkt. Dit betekent dat te laat komen wordt uitgesloten. De wekker doet namelijk ook bij stroomuitval normaal zijn werk. Wanneer het tijd is om wakker te worden, wekt deze wekkerradio je door middel van een zoemer. Bovendien is hij voorzien van een snooze-functie en een 2-staps dimfunctie.

Voordelen van de Caliber HCG006:

 • Doordat het hier gaat om een eenvoudig model, kun je hem gemakkelijk instellen.
 • De 2-staps dimfunctie zorgt ervoor dat je ’s nachts geen last hebt van te veel licht in de slaapkamer.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken bij stroomuitval, want hij werkt behalve op netstroom ook op batterijen.
 • Dankzij het grote, duidelijk afleesbare scherm zie je precies hoe laat het is wanneer je ’s nachts wakker wordt.
 • Er is gezorgd voor een snooze-functie zodat je gerust nog een beetje kunt blijven luieren nadat de wekker is afgegaan.

Nadelen van de Caliber HCG006:

 • Zijn snoer is relatief kort.
 • De handleiding van dit apparaat is in het Engels.
 • Dit apparaat wekt je alleen door middel van een zoemer.
 • Hoewel er is gezorgd voor 2 alarmen, kun je deze niet afzonderlijk instellen.
 • Het display is niet dimbaar, dus je kunt hem het liefst een niet-storende plek in de slaapkamer geven.

3. Denver CRP-618

De meesten van ons hebben al vanaf een jonge leeftijd een wekker in de slaapkamer. Misschien hebben je ouders eens zelfs een kinderwekker voor je gekocht. Het maakt niet uit of je je wekker zelf hebt gekocht of ooit eens hebt gekregen. In beide gevallen weet je namelijk ongeveer hoe een wekker Denver CRP-618werkt. Daarnaast heb je het volgende misschien ook al eens meegemaakt. Je wordt wakker en probeert te zien hoe laat het is. Helaas lukt het niet om de tijd te controleren, omdat de wekker niet goed gepositioneerd is. Dit was vaak het probleem met de oudere wekkers. Wil jij echter vanuit elke hoek in de kamer goed de tijd kunnen zien? Dan is jouw beste wekkerradio de Denver CRP-618. Dit model projecteert de tijd eenvoudig op de muur of op het plafond. Hierdoor zie je vanuit elke hoek hoe laat het is.

Je merkt dus meteen waarom deze unieke wekkerradio de beste wekkerradio voor jou is. Zijn projectiemogelijkheid is echter niet de enige aantrekkelijke functie. Een andere handige en aantrekkelijke functie is namelijk de dubbele wekker. Doordat je 2 wekkers kunt instellen, hoeven jij en je partner niet meer op hetzelfde tijdstip op te staan. Daarnaast heb je bij dit model de mogelijkheid om het alarm in het weekend uit te schakelen. Je kunt op die manier lekker uitslapen in het weekend om goed tot rust te komen. Ben jij het type dat het fijn vindt om voor het slapen nog even naar de radio te luisteren? Wil je echter niet in slaap vallen zonder de radio uit te doen? Dan stel je bij de Denver CRP-618 de slaapmodus in. Deze modus zorgt ervoor dat de radio automatisch uitschakelt wanneer de ingestelde tijd is verlopen.

Voordelen van de Denver CRP-618:

 • Er is gezorgd voor een handige snooze-functie.
 • Je kunt ontwaken met je favoriete radiozender dankzij de FM-tuner.
 • Stel de slaaptimer in om de muziek automatisch uit te schakelen na een ingesteld tijd.
 • De tijd is vanuit elke hoek zichtbaar, want de wekker projecteert de tijd op de muur of op het plafond.

Nadelen van de Denver CRP-618:

 • Je kunt geen eigen muziek afspelen via Bluetooth.
 • Aangezien bepaalde knoppen meerdere functies hebben, is het handig om eerst de handleiding te raadplegen.

4. Ices ICR-210

In dit artikel hebben we reeds 3 superieure wekkerradio’s beschreven. Je hebt dus al een goed beeld van de functies die gepaard gaan met deze apparaten. Nu heb je alle tools om gericht op zoek te gaan naar de wekkerradio van jouw dromen. Je hebt onder andere gezien dat sommige Ices ICR-210wekkerradio’s allerlei geweldige functies hebben. Andere modellen doen echter alleen waar ze voor zijn ontworpen: jou wakker maken. Het uitkiezen van de beste wekkerradio hangt dus geheel van jouw voorkeuren af. Ben je iemand die geen behoefte heeft aan allerlei “fancy” functies? Wil je gewoon een wekkerradio die je op tijd wakker maakt? Is het tevens belangrijk voor jou om zelf te kunnen instellen hoe je gewekt wordt? Dan kennen wij een wekkerradio die goed bij je zal passen, namelijk de Ices ICR-210.

Wij vinden dat de Ices ICR-210 de beste wekkerradio voor jou is. Dit model is namelijk zeer eenvoudig en doet waar hij voor geprogrammeerd is. Hij zorgt er namelijk voor dat jij op tijd wakker wordt middels het geluid van de radio of een zoemer. Het is mogelijk dat je minder snel wakker wordt als je muziek of een stem van de radio hoort. In dat geval is de zoemer handiger. Dit geluid is eentonig en voor sommigen zelfs een beetje irriterend. Hierdoor worden ze gauw wakker. Besluit je toch om een beetje langer in bed te blijven? Geen probleem. Je kunt dan gebruik maken van de snooze-functie. Zo word je na enkele minuten opnieuw gewekt. Dit is voor sommige personen een manier om geleidelijk aan op te staan. Om ook op tijd op te staan bij stroomuitval kun je een 4V batterij in het batterijcompartiment zetten.

Voordelen van de Ices ICR-210:

 • Bij dit apparaat kun je 2 wektijden instellen.
 • Je bepaalt zelf of je met het geluid van de radio of een zoemer gewekt wordt.
 • Dankzij de snooze-functie kun je nog even in bed blijven liggen en toch op tijd opstaan.
 • Hij werkt op netstroom, maar je kunt een 4V batterij erin zetten zodat je ook bij stroomuitval op tijd opstaat.

Nadelen van de Ices ICR-210:

 • Je kunt het display van dit model niet dimmen.
 • Het is wellicht nodig om een tijdje ermee te oefenen voordat je de bediening helemaal onder de knie hebt.

5. Lenco CR-07

Voor sommige personen is niets vervelender dan een radio met minder helder geluid. Als ze dan ook te kampen krijgen met slecht geluid wanneer ze opstaan, dan is hun hele dag verpest. Kun je je terugvinden in de bovenstaande stelling? Als dat het geval is, dan let je op specifieke zaken bij het Lenco CR-07uitkiezen van een wekkerradio. Waar anderen misschien nagaan of een wekkerradio een snooze-functie heeft, let jij op de geluidskwaliteit. Voor personen die goed geluid belangrijk vinden, kennen wij de beste wekkerradio. Hier verwijzen we naar de Lenco CR-07. Wij vinden dat dit model de beste wekkerradio voor jou is. Hij heeft namelijk een strak en modern design, verschillende handige functies en geweldig geluid. Voor jou is het laatste het belangrijkste. Je wordt dus vrolijk wakker als je dit apparaat in huis hebt.

Wanneer het tijd is om op te staan, komt helder geluid je kamer binnen. Dit geluid komt uit de ingebouwde luidspreker van de Lenco CR-07. Bovendien bepaal je zelf met welk geluid je gewekt wordt. Je kunt namelijk dankzij de FM-tuner al je favoriete radiozenders ontvangen. Zo beslis je zelf of je al swingend wakker wordt of je gewekt wordt door een nieuwslezer. Het laatste is handig als je vanaf het opstaan op de hoogte wil zijn van de gebeurtenissen in je land. Wil je ’s morgens niet meteen opstaan? Geen nood. De wekker beschikt namelijk over een sleeptimer. Als je naar deze wekkerradio kijkt, dan geniet je van zijn simplistische uitstraling. Hij past dankzij dit ontwerp bovendien perfect op ieder nachtkastje. Ook zijn er geen ingewikkelde knoppen en functies. Je maakt er dus gemakkelijk gebruik van en kunt erop vertrouwen.

Voordelen van de Lenco CR-07:

 • Doordat hij een simplistische look heeft, past hij perfect op ieder nachtkastje.
 • Er is gezorgd voor een FM-tuner, dus je kunt al je favoriete radiozenders ontvangen.
 • Dit model onderscheidt zich van andere varianten, omdat hij geweldig geluid produceert.

Nadelen van de Lenco CR-07:

 • De bediening is niet intuïtief, dus het is handig om eerst de handleiding door te nemen.
 • Hoewel vele gebruikers het licht niet storend vinden, is het belangrijk te weten dat je zijn display niet kunt dimmen.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.