De Beste Stoomreiniger Van 2024 Kopen? Vergelijk De Top 10

Of we het nou leuk vinden of niet, schoonmaken behoort tot onze huishoudelijke taken. Je wil namelijk in een zo hygiënisch mogelijke omgeving leven.

Beste stoomreiniger van 2024

Afbeelding
Product
BISSELL SpotClean Pro - 1558N - Vlekkenreiniger
Wees voorbereid op onverwachte vlekken met het gemak van de BISSELL® SpotClean. Het helpt bij het verwijderen van vlekken waar u ze maar kunt vinden met behulp van water, BISSELL formule en handheld schoonmaakapparaat met krachtige zuigkracht. Zeer geschikt voor drukke gebieden in huis zoals trappe... Meer bij Bol.com »

Vileda Steam Plus Stoomreiniger
Vileda Steam Plus – onze beste stoomreiniger Deze nieuwe stoomreiniger zorgt voor een doeltreffende, hygiënische schoonmaak door tot 99,9% van de bacteriën en virussen* te doden zonder gebruik te maken van chemische producten. Hij werd speciaal ontworpen om gemakkelijk in de hoeken en onder de ... Meer bij Bol.com »

BISSELL SpotClean AutoPro Select - 3730N - Vlekkenreiniger
De BISSELL® SpotClean Auto Pro Select draagbare tapijt- en bekledingsreiniger is onze krachtigste vuil- en vlekkenreiniger. Hij gebruikt een combinatie van superieure zuigkracht, een sterke schrobfunctie en een speciaal samengestelde BISSELL®-reinigingsformule om vlekken, hardnekkig en vastzittend... Meer bij Bol.com »

BISSELL SpotClean Pet Select - 37288 - Vlekkenreiniger
Ga onverwachte viezigheid en langdurige geurtjes te lijf met het gemak van de BISSELL SpotClean Pet Select. Effectief overal vlekken verwijderen met water, BISSELL-schoonmaakmiddel en krachtig zuigende, speciale schoonmaakinstrumenten. Van de plekken in huis die het meest belopen worden, tot de trap... Meer bij Bol.com »

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger - 30 sec. opwarmtijd - geschikt voor harde vloeren/ keuken/badkamer
De SC 3 EasyFix is ​​de snelste stoomreiniger van zijn tijd en klaar voor gebruik na slechts 30 seconden opwarmen. De permanent hervulbare watertank maakt ononderbroken werken mogelijk. Het gebruikte ontkalkingspatroon ontkalkt het water automatisch, waardoor de levensduur van het apparaat toene... Meer bij Bol.com »

 
We hebben je verteld waarom het handig is om een stoomreiniger te gebruiken. Bovendien zijn we ook in het kort ingegaan op de plekken die je ermee kunt reinigen. Het enige wat je nog niet weet is dat het belangrijk is om een dergelijk apparaat regelmatig te ontkalken. Daardoor verleng je de levensduur. Nu daar je weet waar je een stoomreiniger voor kunt gebruiken, wil je wellicht eentje aanschaffen. Er zijn echter enorm veel keuzemogelijkheden waardoor het wellicht moeilijk is om de beste stoomreiniger te selecteren. Gelukkig hoef je niet te vrezen, want wij helpen je om het ideale model te vinden. We hebben namelijk een top 10 samengesteld aan de hand van de meest verkochte varianten van dit moment. Ook hebben we alle 10 modellen afzonderlijk gerecenseerd zodat je ze met elkaar kunt vergelijken. Aarzel dus niet, lees het artikel en kies de beste stoomreiniger voor jouw behoeften uit!
 
Daarom kun je stof en ander vuil wegbezemen of desgewenst stofzuigen. Met een stofzuiger kun je echter geen vlekken verwijderen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld dweilen. Er is gelukkig een eenvoudigere manier om grondig schoon te maken. Daarbij heb je niet eens (agressieve) schoonmaakmiddelen nodig. Het apparaat waar we naar verwijzen werkt namelijk met stoom. Hierdoor doodt het 99% van alle bacteriën en schimmels. We verwijzen hier naar een stoomreiniger. Een dergelijk apparaat gebruik je om milieuvriendelijk en grondig schoon te maken. Je gebruikt hem bij het reinigen van onder andere je keuken, vloeren en badkamer. Hij kan soms ook gebruikt worden om tapijten op te frissen. Ben je op zoek naar de beste stoomreiniger. Jouw beste stoomreiniger vind je hier!
 

1. Black+Decker FSM1616-QS

Een stoomreiniger kun je in verschillende ruimten gebruiken. Daarom is het belangrijk om na te gaan voor welke vloertypes verschillende modellen geschikt zijn. Deze eigenschap kun je vergelijken met de vloertypes waar stofzuigers voor geschikt zijn. Is het voor jou belangrijk dat jouw stoomreiniger geschikt is voor verschillende vloertypes? Dan is het handig om een variant uit te kiezen die gebruikt kan worden op alle (gesloten) vloertypes. Black+Decker FSM1616-QSKlinkt een dergelijk model als de beste stoomreiniger voor jou? Dan kies je voor de Black+Decker FSM1616-QS. Wij vinden dat dit model voor jou de beste stoomreiniger is. Hij is namelijk te gebruiken op alle gesloten vloertypes. Deze mogelijkheid heeft hij te danken aan de AutoSelect Technology.

Eigenlijk spreekt de naam van de technologie voor zich. Je kunt namelijk het vloertype kiezen. Hierna zorgt de Black+Decker FSM1616-QS ervoor dat de juiste hoeveelheid stoom vrijkomt. Het schoonmaken van je huis was nog nooit zo eenvoudig. Bovendien droogt de vloer binnen slechts enkele seconden nadat je het apparaat hebt gebruikt. We weten allemaal dat er in huis sommige hoeken zijn die we moeilijk kunnen bereiken. Dergelijke hoeken vergen extra energie om te reinigen. Daarom worden ze soms overgeslagen. Gelukkig hoeft dat nu niet meer. Deze stoomreiniger heeft namelijk een Lift&Reach afneembare compacte stoomkop. Daar bereik je dus gemakkelijk zelfs de lastigste hoeken mee. Ook rondom meubilair reinig je eenvoudig, want het apparaat heeft een 180 graden draaibare kop.

Eigenschappen van de Black + Decker FSM1616-QS:

 • Binnen dertig seconden is dit apparaat klaar voor gebruik.
 • Bereik ook de lastigste hoeken met de Lift&Reach afneembare compacte stoomkop.
 • Het reservoir dat je met kraanwater kunt vullen is afneembaar en eenvoudig te vullen.
 • Er is gezorgd voor een 180 graden draaibare kop voor extra gebruiksgemak rondom meubilair.
 • Hij wordt geleverd met Easy Glide microvezel stoomdoeken, die voor een grondige vuilafname zorgen.
 • De Easy Glide microvezel stoomdoeken, die worden meegeleverd, gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee.
 • Dankzij de AutoSelect Technology kies jij het vloertype uit en zorgt het apparaat voor de juiste stoomhoeveelheid.
 • Schoonmaken met dit apparaat betekent dat je 99,9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten doodt zonder chemische reinigingsmiddelen.

2. Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W – Inclusief Accessoiresset

Sommige personen weten het volgende misschien niet: er zijn verschillende soorten stoomreinigers. Bepaalde varianten zijn ideaal voor het klaren van kleine klusjes. Denk je maar eens aan dat je de reiniger gebruikt om je auto van binnen schoon te maken. Dergelijke modellen zijn ook ideaal voor klusjes waarbij je voorheen emmers en een sop zou gebruiken. Daarnaast zijn er ook varianten die je gebruikt om bijvoorbeeld het plafond te reinigen.Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W - Inclusief Accessoiresset Zulke modellen zijn wat langer dan de handreinigers. Heb je echter juist een reiniger voor kleine klusjes nodig? Dan is de beste stoomreiniger voor jou een handstoomreiniger. In dat geval raden we de Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W – Inclusief Accessoiresset aan.

De Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W – Inclusief Accessoiresset is voor jou wellicht de beste stoomreiniger. Het gaat hier namelijk om een handstoomreiniger. Door het kleine formaat wordt hij weleens onderschat. Gelukkig bewijst hij het tegendeel. Deze reiniger is namelijk een multifunctioneel, krachtig model. Als je met dit apparaat schoonmaakt, wordt schoonmaken dus een eitje. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken met het uitwringen van een vieze mop. Ook het dragen van emmers sop door je huis behoort tot het verleden. Na het schoonmaken hoef je je ook geen zorgen te maken over voetstappen op de vloer voordat vocht is opgedroogd. Al deze klussen pak je nu namelijk aan met deze stoomreinigerset!

Eigenschappen van de Dunlop Multifunctionele Handstoomreiniger 1050W – Inclusief Accessoiresset:

 • Het opstarten van deze reiniger duurt ongeveer 3 minuten.
 • Voor de vloer heeft dit apparaat een stoomtemperatuur van 100 graden Celsius.
 • Schoonmaken van alle ondergronden verloopt snel en gemakkelijk dankzij de stoomdruk.
 • Door met dit apparaat schoon te maken, leggen bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen het loodje.

3. Kärcher SC 3 EasyFix

Bij de vorige recensie hebben we gesproken over verschillende soorten stoomreinigers. Daarbij haalden we de lange varianten en de handreinigers aan. Je kunt echter ook kiezen voor de varianten die speciaal zijn ontworpen om hardnekkig vuil te verwijderen. Klinkt zo’n apparaat als de beste stoomreiniger voor jou? Dan raden we de Kärcher SC 3 EasyFix aan. Dit model is voor jou wellicht de beste stoomreiniger. Kärcher SC 3 EasyFixHij helpt je namelijk om hardnekkig vuil te verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën. Nu wil je misschien weten waar in huis je deze reiniger allemaal kunt gebruiken. De voornaamste toepassing van dit apparaat is het schoonmaken van keukenapparatuur. Denk maar aan kookplaten en afzuigkappen. Echter, de reiniger kan ook gebruikt worden om de badkamer te reinigen. Hij is immers multi-inzetbaar. De multi-inzetbare eigenschap komt verder tot uiting als je kijkt naar het extra hulpstuk.

Dankzij het extra hulpstuk kun je de Kärcher SC 3 EasyFix ook gebruiken om behang los te stomen. Desgewenst heb je zelfs de mogelijkheid om met behulp van een ruitensproeier ramen en spiegels te reinigen. Waar je dit model ook voor gebruikt, je bespaart veel tijd. Hij is namelijk binnen slechts 30 seconden volledig opgewarmd. Bovendien kun je zijn stoomreservoir bijvullen zonder hem uit te zetten. Je blijft dus gerust doorwerken. Anders dan bij vele andere modellen, is er bij deze stoomreiniger een slim ontkalkingsfilter toegevoegd. Dit filter kun je wanneer nodig gemakkelijk vervangen. Gebruiksvriendelijkheid is bij dit apparaat gegarandeerd. Hij heeft namelijk een Easyfix (klittenband) aansluiting. Daarmee maak je microvezeldoeken vast aan de vloermond. Je kunt de doeken na gebruik ook eenvoudig en snel verwijderen zonder in aanraking te komen met het vuil.

Eigenschappen van de Kärcher SC 3 EasyFix:

 • Je kunt deze stoomreiniger non-stop bijvullen.
 • Houd er rekening mee dat zijn waterreservoir niet afneembaar is.
 • Dit model is voorzien van een kinderbeveiliging en veiligheidsventiel.
 • Na verloop van tijd is het belangrijk om het ontkalkingsfilter te vervangen.
 • Water wordt in dit apparaat automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter.
 • Er worden verschillende accessoires meegeleverd, waardoor je meteen aan de slag kunt.

4. Leifheit CleanTenso 11913

Een stoomreiniger schaf je aan om alles hygiënisch schoon te maken zonder chemische middelen te gebruiken. Bovendien is het de bedoeling dat het schoonmaakproces dankzij dit apparaat wordt vereenvoudigd. Daar staan de meeste stoomreinigers ook voor. Echter, sommige varianten zijn effectiever dan andere modellen. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren. Heb je echter kinderen en/of huisdieren? Leifheit CleanTenso 11913Dan weet je hoe vies de vloer kan worden. In dat geval heb je een zeer krachtige reiniger nodig met een snelle werking. De Leifheit CleanTenso 11913 is een dergelijk model. Voor jou is hij wellicht de beste stoomreiniger. Hij heeft namelijk een eenvoudige werking en heeft weinig tijd nodig om op te warmen. Je kunt er dus vrijwel meteen mee aan de slag gaan.

Hoewel de Leifheit CleanTenso 11913 zorgt voor top schoonmaakprestaties, heeft hij een eenvoudige werking. Tijdens het opwarmingsproces wordt water verwarmd. Wanneer het water eenmaal heet is, dan ontstaat er stoom. Deze stoom wordt door zes stoomopeningen gelijkmatig verdeeld. Bij dit apparaat maak je gebruik van een traploze regelknop. Daarmee bepaal je hoeveel stoom er vrijkomt. Op die manier kun je de stoomtoevoer afstemmen op je vloer. Kijken we bijvoorbeeld naar de laagste stand, dan zien we dat deze perfect is voor gelakte vloeren. Hierbij kun je denken aan onder andere parket en laminaat. Maak je daarentegen gebruik van de hoogste stand, dan kun je met de stoomtoevoer stenen vloeren en tegelvloeren grondig reinigen. Je krijgt er zelfs een verwisselbare microvezeldoek bij. Deze neemt het losgeweekte vuil op. Zo wordt alles hygiënisch en grondig schoon.

Eigenschappen van de Leifheit CleanTenso 11913:

 • Zes stoomopeningen zorgen voor een gelijkmatige stoomverdeling.
 • Je kunt hem ruimtebesparend opbergen dankzij zijn inklapbare steel.
 • Voor 40 minuten non-stop gebruik heeft hij een afneembare XL tank.
 • Om tapijt op te frissen kun je de meegeleverde tapijtglijder gebruiken.
 • Zijn waterfilter is verwisselbaar om een lange levensduur te garanderen.
 • Doordat hij een extra lang snoer heeft, heeft deze stoomreiniger een grote actieradius.
 • Het is mogelijk om zijn microvezeldoek op 60 graden Celsius in de wasmachine te wassen.
 • Losgeweekte vuil wordt grondig opgenomen door de verwisselbare microvezel vloerwisser.
 • Dankzij de superkorte opwarmtijd van minder dan 30 seconden is hij meteen gebruiksklaar.
 • Traploze stoomregeling maakt het mogelijk om de stoomtoevoer optimaal af te stellen op je vloertype.

5. Tristar SR-5261

Je hebt intussen besloten dat je de kracht van stoom wil gebruiken om je vloeren en huis optimaal te reinigen. Dat is een goed besluit. Je kunt met een stoomreiniger namelijk gemakkelijk het huis reinigen. Echter het uitkiezen van een model dat bij je past, kan moeilijk zijn. Gelukkig zijn er manieren om je zoektocht te vergemakkelijken. Als je van tevoren weet welke specificaties voor jou belangrijk zijn, dan is het uitkiezen van het ideale model eenvoudig. Tristar SR-5261Wat dacht je van een variant die je kunt gebruiken om je vloeren en ramen te reinigen? Moet hij tevens bruikbaar zijn als een handheld variant? Dan kennen wij de beste stoomreiniger voor jou. We verwijzen hier naar de Tristar SR-5261. Wij vinden dat dit model de beste stoomreiniger voor jou is. Hij is namelijk geschikt om vrijwel overal in huis te reinigen.

Deze mogelijkheid heeft hij, omdat hij een afneembare staaf heeft. Zo kun je hem niet alleen gemakkelijk opbergen, maar ook als handheld variant gebruiken. Bij dit model maakt het niet uit of je hem gebruikt met of zonder zijn staaf. Hij presteert namelijk keer op keer perfect. Zo heeft hij bijvoorbeeld een speciaal gevormde stoommond. Deze bereikt zelfs moeilijke plekken, waaronder hoeken en onder de bank. Je huis wordt dus schoner dan ooit tevoren. Als je dit apparaat koopt, dan krijg je er zelfs een complete set met hulpstukken bij. Hierdoor kun je alle plekken in huis reinigen. Je krijgt onder andere een driehoekige stoomkop met microvezeldoek en tapijtglijder meegeleverd. Daarnaast wordt de Tristar SR-5261 ook geleverd met een langwerpige stoomkop met microvezeldoek en drie kleine stoomtuiten.

Eigenschappen van de Tristar SR-5261:

 • Dankzij het vermogen van 1500 Watt warmt dit apparaat snel op.
 • Zijn verwijderbare waterreservoir kun je eenvoudig bijvullen onder de kraan.
 • Hij beschikt over een afneembare watertank met een inhoud van 400 ml en droogkookbeveiliging.
 • Als je de stoomgenerator van de stok af klikt, heb je een handheld reiniger voor spiegels of ramen.
 • Behalve voor het reinigen van je woning kun je hem ook gebruiken om je auto of caravan te reinigen.
 • Je krijgt 12 accessoires meegeleverd waardoor je de reiniger kunt gebruiken om het hele huis grondig schoon te maken.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.