Op zoek naar de beste raamreiniger van 2024? Vind hem hier!

Voor velen van ons is schoonmaken geen prettig klusje. Echter, als je in een nette omgeving wil wonen, dan hoort schoonmaken er gewoon bij.

Beste raamreiniger van 2024

Afbeelding
Product
Leifheit set raamreiniging droog&nat met telescoopsteel - duster xl - raamwisser 3in1 - click system
Alle goede dingen in drieën – dat geldt ook voor de set ramen wassen & afstoffen van Leifheit. De set bestaat uit plumeau Duster XL, raamwisser Window&Frame Cleaner L micro duo en de telescoopsteel (65-110 cm). De super dichte microvezels van plumeau Duster XL trekken ook het fijnste stof aan als... Meer bij Bol.com »

Vileda WindoMatic Powerset Vacuum Raamreiniger + Spray
Vileda Windomatic Power Set De Windomatic Power Set bestaat uit een vacuum raamreiniger en een spray met microvezel hoes. De Windomatic Power raamvacuüm is samengesteld uit een flexibele kop die water en vuil opzuigt en een speciale max knop die met nog meer kracht opzuigt. De flexibele kop maakt h... Meer bij Bol.com »

Leifheit Dry & Clean elektrische raamzuiger raamwisser elektrisch - click system ruitenreiniger - vacuüm accu raamreiniger
Moeiteloos stralend schone ramen, zonder strepen en zonder knoeiboel van naar beneden druppelend vies water. Leifheit raamzuiger Dry & Clean maakt alle ramen van je huis streeploos schoon, zonder moeizaam zemen en nawrijven. Ook voor andere oppervlakken. Voor ramen, tegels, spiegels en douchecellen ... Meer bij Bol.com »

Leifheit Set raamreiniging Telescoop steel 80 - 135 cm - Inwasser - Powerslide m - Click Cystem
Leifheit Set Window Cleaning Telescopic Handle - Washer - Powerslide M - Click System De raamreinigingsset van Leifheit is de perfecte oplossing voor een snelle en grondige reiniging. Met de Window Washer wisser met zijn unieke omtrekcoating kunt u ramen, kozijnen en hoeken in één stap reinigen. D... Meer bij Bol.com »

GBPro Raamtrekker 35cm raamwisser professioneel schoonmaken raamreiniging
De GBPro raamwisser bestaat uit extra sterke geborstelde roestvrij marine staal met een rubberen handvat. Een robuuste en duurzame trekker normaliter gebruikt door professionals en voor commerciële doeleinden, om de beste reinigingsresultaten ooit te bereiken. Beide kanten van het rubber kunnen i.t... Meer bij Bol.com »

Een onderdeel van schoonmaken is het reinigen van de ruiten. Deze klus kun je klaren met emmers en zemen. Dit neemt helaas relatief veel tijd in beslag. Bovendien heb je dan te kampen met spetters en strepen. Gelukkig is er een eenvoudigere manier om je ramen te reinigen. Je kunt namelijk een ruitenreiniger gebruiken. Met een dergelijke schoonmaaktool heb je in een handomdraai schone, streepvrije ramen. Een dergelijke accessoire zuigt zelfs het vuile water direct op. Wist je dat je met sommige ruitenreinigers ook andere gladde oppervlakken kunt reinigen? Wil je nu de beste raamreiniger van dit moment aanschaffen? Wij helpen je om de beste raamreiniger te vinden.

Als je op zoek gaat naar een nieuwe ruitenreiniger, dan kun je op verschillende zaken letten. Sommige personen vinden het handig dat ze hem voor meer dan alleen hun ramen kunnen gebruiken. In dat geval is het handig om te kiezen voor een variant waar je ook bijvoorbeeld tegels mee kunt reinigen. Het is tevens handig om te kiezen voor een bepaald type reiniger. Bepaalde modellen laten je denken aan de traditionele manier van ramen reinigen. Andere varianten zijn bijvoorbeeld magnetisch, waardoor je de ramen tegelijkertijd van binnen en buiten reinigt. Doordat je veel keuzemogelijkheden hebt, kan het uitkiezen van de beste raamreiniger moeilijk zijn. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld aan de hand van de best verkochte modellen. Elk model beschrijven we in dit artikel afzonderlijk. Je kunt zo gemakkelijk de beste raamreiniger voor jouw behoeften uitkiezen.

1. Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition

Het uitkiezen van een nieuwe ruitenreiniger kan super eenvoudig zijn. Je gaat gewoon voor jezelf na welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld personen voor wie het belangrijk is dat de klus snel geklaard kan worden. Anderen vinden het belangrijk dat hun ruitenreiniger weinig weegt. Op die manier kunnen ze er altijd prettig mee werken, ook al moeten ze veel ramen reinigen. Zijn precies deze eigenschappen belangrijk voor jou? Dan is de beste raamreiniger voor jou de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition. Dit model vinden wij de beste raamreiniger voor jou. Hij stelt je namelijk in staat om ramen en andere gladde oppervlakten in een handomdraai te reinigen. Daarbij voorkom je irritaties door druppels of strepen.

Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition

Met de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition kun je prettig werken. Hij heeft namelijk een ergonomisch ontwerp en een licht gewicht. Om precies te zijn, weegt dit model slechts 600 gram. Je kunt er dus gedurende langere tijd prettig mee werken. Daarbij hoef je hem niet steeds opnieuw op te laden. Met een volle accu kun je namelijk 105 m2 reinigen. Dit komt neer op zo’n 35 ramen. Vind je deze accuduur opmerkelijk lang? Dat is niet verbazingwekkend. Het gaat hier namelijk om een speciale editie, namelijk de 10 Years Edition. Deze editie is speciaal op de markt gebracht om het tienjarig bestaan van de WV 2 te vieren. Eigenschappen die deze speciale editie uniek maken, zijn de 40% langere accuduur en zijn kleur.

Eigenschappen van de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition:

 • Doordat hij erg licht is, raak je niet gauw vermoeid.
 • Een extra zuigmond voor kleine ramen wordt meegeleverd.
 • Houd er rekening mee dat het opladen van de ruitenreiniger ongeveer 3 uur duurt.
 • Met dit apparaat kun je ramen tot 3x sneller wassen dan op de traditionele manier.
 • Zijn accu gaat maar liefst 35 minuten mee, dus je kunt veel ramen per keer schoonmaken.
 • Je kunt hem gebruiken voor ramen, tegels, douchecabines, spiegels, glazen tafels en andere gladde oppervlaktes.

2. Tomado TWC3701W

Je hebt het volgende waarschijnlijk al eens meegemaakt. Het is tijd om de ramen schoon te maken. Daarom doe je er alles aan om de klus zo perfect mogelijk te klaren. Ondanks je inspanning zie je na het schoonmaken dat er nog strepen op je ramen zijn. Dit is super frustrerend. Daarom doe je er goed aan om de beste raamreiniger aan te schaffen, die je ramen streeploos schoonmaakt. Wij kennen een dergelijk model dat waarschijnlijk goed bij je zal passen. We verwijzen hier naar de Tomado TWC3701W. Dit model is wellicht de beste raamreiniger voor jou. Hij maakt het namelijk mogelijk om op een eenvoudige manier je ramen streeploos schoon te maken. Wanneer je er eenmaal mee hebt gewerkt, merk je meteen dat de ramen stralen.

Tomado TWC3701W

Om te werken met deze ruitenreiniger, doe je er water in. Dit water zet je in het afneembare waterreservoir. In het reservoir kun je tot 150 ml water zetten. Bovendien kun je het reservoir snel en hygiënisch legen. Zijn je ramen helemaal schoon, maar heb je nog meer schoonmaakwerk? Dan kan de Tomado TWC3701W je ook daarbij helpen. Hij is namelijk niet alleen geschikt om ramen schoon te maken. Je kunt hem ook gebruiken om tegels en andere gladde oppervlakken zoals spiegels te reinigen. Al deze klusjes kun je in een handomdraai klaren. De ruitenreiniger beschikt namelijk over een sterke Li-ion accu met een gebruiksduur van 30 minuten. Bij aankoop van dit apparaatje krijg je er een sprayflesje en 2 wasbare microvezeldoeken bij voor een optimaal resultaat.

Eigenschappen van de Tomado TWC3701W:

 • Hij heeft een krachtige Li-ion accu en een gebruiksduur van 30 minuten.
 • Bij aankoop van deze reiniger krijg je er een sprayflesje en 2 wasbare microvezeldoeken bij.
 • Er is gezorgd voor een afneembaar waterreservoir van 150 ml, dat snel en hygiënisch geleegd kan worden.
 • Behalve voor het reinigen van ramen kun je hem ook gebruiken om tegels en andere gladde oppervlakken schoon te maken.

3. Leifheit – Dry & Clean – Raamzuiger “all-in-one-set”

Als je zoekt naar een nieuwe ruitenreiniger, dan kun je op verschillende zaken letten. Sommige personen kiezen bijvoorbeeld een reiniger uit van een specifiek merk. Andere personen kijken naar de werking van het apparaat. Er zijn ook personen die gewoon een variant willen, die hen werk uit handen neemt. Ben jij echter op zoek naar een variant waar je de ruiten snel mee kunt schoonmaken? Dan kennen wij wellicht de beste raamreiniger voor jou, namelijk de Leifheit – Dry & Clean – Raamzuiger “all-in-one-set”. Dit model is voor jou wellicht de beste raamreiniger. Hij maakt het reinigen van je ruiten namelijk tot een fluitje van een cent. Daarnaast kun je de ruiten in een handomdraai reinigen.

Leifheit - Dry & Clean - Raamzuiger all-in-one-set

De naam van deze reiniger spreekt voor zich. Hij is een all-in-one apparaat. Dat houdt in dat je de nodige accessoires meegeleverd krijgt om elk raamreinigingsklusje eenvoudig te klaren. Na het openen van het pakket begrijp je meteen waarom hij een all-in-one-set genoemd wordt. In de set vind je namelijk de raamzuiger met een zuigmond van 28 cm breed. Daarnaast zit er ook een smalle zuigmond van 17 cm in de set. Je krijgt tevens een Power Washer en een 43 cm steel met een handig kliksysteem meegeleverd. Hierdoor heb je alles wat nodig is om te zorgen voor streeploze, sprankelende ramen. Met deze set kun je ook andere gladde oppervlakken zoals spiegels, douchecabines en tegels reinigen.

Eigenschappen van de Leifheit – Dry & Clean – Raamzuiger “all-in-one-set”:

 • Je kunt hem in elke hoek van 360 graden gebruiken.
 • Smallere oppervlakken kun je drogen met de 17 cm zuigmond.
 • Hij wordt door een accu gevoerd, die tot 35 minuten meegaat.
 • Andere Leifheit opzetstukken passen ook op deze steel dankzij het kliksysteem.
 • Met dit apparaat kun je gladde oppervlakken streeploos wissen zonder druppen.
 • Extra werkhoogte wordt geboden door de praktische 43 cm steel met een kliksysteem.
 • Tijdens het ramenwassen kun je ook de kozijnen reinigen dankzij de Power Washer met overtrek.
 • Behalve voor het reinigen van ramen kun je hem ook gebruiken om andere gladde oppervlakken schoon te maken.
 • Desgewenst kun je hem gebruiken in combinatie met andere Leifheit stelen met een kliksysteem om hoge ramen te reinigen.

4. Hoopy – Ruitenreiniger – Magnetisch – Raamdikte 5 – 22 mm

We hebben het in dit artikel gehad over verschillende ruitenreinigers. Daarbij hebben we aangegeven dat de werking per model kan verschillen. Toch heb je gezien dat de vorige modellen een soortgelijke werking hadden. Wil je een model dat helemaal anders werkt? Dan is de Hoopy – Ruitenreiniger – Magnetisch – Raamdikte 5 – 22 mm de beste raamreiniger voor jou. Dit model heeft namelijk een compleet andere werking dan de vorige modellen. Zo kun je met dit model je ramen tot 2 keer zo snel reinigen als voorheen. Ook hoef je niet meer op een ladder te staan om de buitenzijde van je ramen te reinigen. Klinkt dit alles ongelooflijk? Het is echter wel waar.

Hoopy - Ruitenreiniger - Magnetisch - Raamdikte 5 - 22 mm

Met de Hoopy – Ruitenreiniger – Magnetisch – Raamdikte 5 – 22 mm kun je in één beweging wassen en wissen. Hierdoor is hij wellicht de beste raamreiniger voor jou. Maar hoe werkt hij precies. Deze reiniger is magnetisch en heeft een ingebouwde raamwisser. Je kunt dus op een gemakkelijke manier zorgen voor schone ramen. De magneet kun je op sterkte instellen. Hierdoor kun je deze ramenwasser gebruiken voor zowel enkelglas als dubbelglas tot een dikte van 22 mm. Er is ook gezorgd voor reinigingskatoen, dat de ramen schoonmaakt. De raamwisser zorgt daarentegen voor streeploze ramen. Dankzij de driehoekige vorm van deze gadget kun je gemakkelijk elke hoek van het raam goed wassen.

Eigenschappen van de Hoopy – Ruitenreiniger – Magnetisch – Raamdikte 5 – 22 mm:

 • Je kunt de magneetsterkte instellen op 5 verschillende standen.
 • Voor een optimaal resultaat heeft hij een handzame driehoekige vorm.
 • Hij heeft een ingebouwde wateropslag spons die dient als sopreservoir.
 • Wassen en wissen gebeurt in één beweging als je deze ruitenreiniger gebruikt.
 • Met deze reiniger met een efficiënte en veilige werking kun je ramen 2 keer zo snel wassen.
 • Behalve voor het reinigen van ramen kun je hem ook gebruiken om doucheschermen en autoruiten schoon te maken.
 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je er een anti-val touw van 2 meter en een extra setje reinigingskatoenen meegeleverd.
 • Dit gebruiksvriendelijke model van duurzaam ABS-plastic is geschikt voor enkel- en dubbelglas met een dikte van 5 tot 22 mm.

5. Kärcher WV2 Premium Versatility

Je hebt nu gelezen over 4 superieure ruitenreinigers. Aan de hand van de bovenstaande beschrijvingen weet je ongeveer wat je van de reinigers kunt verwachten. Misschien vond je dat een bepaald model bijna voldeed aan je vereisten. Ging het daarbij om het eerste model? Als je vond dat die reiniger bijna voldeed aan je vereisten, dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een soortgelijk model dat slechts een klein beetje van de eerste reiniger verschilt. Hier hebben we het over de Kärcher WV2 Premium Versatility, die wellicht jouw beste raamreiniger is. Deze reiniger is perfect voor jou, omdat hij op bijna elk gebied overeenkomt met de eerste reiniger in dit artikel.

Kärcher WV2 Premium Versatility

Nu wil je wellicht weten op welk gebied ze verschillen. Het verschil tussen dit model en het eerste model is dat je bij deze versie 2 extra microvezeldoeken meegeleverd krijgt. Deze doeken hebben een waarde van 15 euro. Als je dus besluit dat deze versie jouw beste raamreiniger is, dan hoef je de eerste tijd geen nieuwe doeken te kopen. Het wassen van je ramen wordt dus kinderspel. De reiniger is namelijk licht, ergonomisch en rekent meteen af met vervelende druppels en strepen. Behalve ramen kun je ook andere gladde oppervlakken reinigen met dit apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan douchecabines en badkamertegels. Ga er snel mee aan de slag!

Eigenschappen van de Kärcher WV2 Premium Versatility:

 • Twee extra microvezeldoeken worden meegeleverd.
 • Het opladen van deze ruitenreiniger duurt ongeveer 3 uur.
 • Ramen wassen gaat met dit apparaat veel sneller dan op de traditionele manier.
 • Om kleine oppervlakten gemakkelijk te reinigen krijg je een speciale zuigmond meegeleverd.
 • Tijdens het schoonmaken krijg je niet gauw vermoeide armen, want de reiniger is enorm licht.
 • Deze reiniger kun je gebruiken om ramen, tegels, spiegels, glazen tafels, douchecabines en andere gladde oppervlaktes te reinigen.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.