Het beste laminaat van 2024 vind je hier door de top 10 te vergelijken!

Afbeelding
Product
PVC laminaat zelfklevend set van 42 Grey Alaska 5,85 m²
Design PVC laminaat zelfklevend set van 42Ze hebben een zelfklevende onderlaag die geen extra lijm nodig heeft om te worden geplaatst. Door simpelweg de beschermfolie te verwijderen, ze te leggen op hun plaats en ze aan te drukken, installeert u deze PVC vloer eenvoudig.- Vinylvloer- Natuurlijk effe... Meer bij Bol.com »

HDM Homebrand Laminaat - Classic Oak - Vloer - Kliksysteem - Voelbare houtnerf - 8mm - 20 Jaar Garantie - 2,131 m² Per Pakket
Een prachtig, hoogwaardig laminaat. Homebrand biedt u een hoge kwaliteit laminaatvloer in de mooiste houtdecors. Bent u op zoek naar een laminaatvloer die tegen een stootje kan, vele jaren mee gaat en met een prachtige natuurgetrouwe look & feel? Investeer dan in een HDM Homebrand Classic Oak lamina... Meer bij Bol.com »

PVC laminaat 0,975 m² zelfklevend voelbare houtstructuur eiken grijs
Design PVC laminaat 0,975 m² zelfklevend set van 7 voelbare houtstructuurZe hebben een zelfklevende onderlaag die geen extra lijm nodig heeft om te worden geplaatst. Door simpelweg de beschermfolie te verwijderen, ze te leggen op hun plaats en ze aan te drukken, installeert u deze PVC vloer eenvoud... Meer bij Bol.com »

PVC laminaat zelfklevend set van 42 Canadian oak 5,85 m²
Design PVC laminaat zelfklevend set van 42Ze hebben een zelfklevende onderlaag die geen extra lijm nodig heeft om te worden geplaatst. Door simpelweg de beschermfolie te verwijderen, ze te leggen op hun plaats en ze aan te drukken, installeert u deze PVC vloer eenvoudig.- Vinylvloer- Natuurlijk effe... Meer bij Bol.com »

PVC laminaat zelfklevend set van 42 Smoked oak 5,85 m²
Design PVC laminaat zelfklevend set van 42Ze hebben een zelfklevende onderlaag die geen extra lijm nodig heeft om te worden geplaatst. Door simpelweg de beschermfolie te verwijderen, ze te leggen op hun plaats en ze aan te drukken, installeert u deze PVC vloer eenvoudig.- Vinylvloer- Natuurlijk effe... Meer bij Bol.com »

We vertellen je hieronder hoe je het beste laminaat van 2024 kunt uitkiezen!

Ga je binnenkort verbouwen of verhuizen? Dan denk je meteen na over wat voor vloer je wil hebben. Heb je voor laminaat gekozen, dan wil je vast wel een goede laminaatvloer. Deze moet bovendien passen bij de kamer en moet lang meegaan. Wanneer je laminaat gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Wij helpen je middels deze koopgids op weg. In dit artikel ontdek je namelijk waar je allemaal op kunt letten bij het maken van een keuze. Zo vind je gemakkelijk het beste laminaat voor jouw behoeften.

De ruimte waarin je jouw beste laminaat wil plaatsen

Het eerste waar je over nadenkt bij het uitkiezen van laminaat is in welke ruimte je het laminaat wil plaatsen. Je gaat dan meteen na welke kleur het beste past in de desbetreffende ruimte. Ook houd je rekening met de gebruiksfrequentie van de vloer. Tot slot ga je na hoeveel laminaat je eigenlijk nodig hebt om de vloer optimaal te dekken. Weet je niet precies hoeveel laminaat je nodig hebt? Ga dan na hoe groot het oppervlak van de ruimte is. Dit bereken je door de lengte te vermenigvuldigen met de breedte. Hier tel je vervolgens 10% bij op. Deze 10% dient als snijruimte voor moeilijke hoeken en onder andere verwarmingsleidingen. Heeft de ruimte bijvoorbeeld een oppervlak van 24 m2, dan koop je dus 26,4 vierkante meter laminaat.

De gewenste kwaliteit en dikte

Ten tweede houd je rekening met de kwaliteit van het laminaat dat je nodig hebt. Voor een vloer die intensief wordt gebruikt, heb je bijvoorbeeld laminaat van een hoge gebruiksklasse nodig. Hierbij kun je kiezen voor de tweede gebruiksklasse 32/AC4. Wordt de ruimte minder gebruikt, dan kun je de vloer prima beleggen met de eerste klasse 31/AC3. Een voorbeeld van zo’n ruimte is de slaapkamer.

Het is tevens belangrijk te weten dat laminaat verkrijgbaar is in verschillende diktes. Zo kun je kiezen voor diktes van 6 tot 14 mm. Zoals hierboven aangegeven, is de mate waarin je de vloer gebruikt bepalend voor de minimale dikte van het laminaat. In een zolderruimte op opberghok dat zelden gebruikt wordt, is laminaat van 6 millimeter al prima. Ook voor tijdelijke studentenkamers is dun laminaat geschikt. Kies je daarentegen voor laminaat van 7 mm dik, dan kun je bijvoorbeeld je slaapkamer van laminaat voorzien. Andere ruimtes in huis, zoals een gang, keuken of woonkamer, hebben dikker laminaat nodig. Daarbij kies je het liefst voor 8 tot 14 mm dikte.

De ondervloer

Als je je vloer van laminaat wil voorzien, is het ook belangrijk om voor de ideale ondervloer te kiezen. De ondervloer kan namelijk bepalen of je tevreden bent over je laminaat. Ga je een ondervloer uitkiezen, dan houd je rekening met enkele zaken. Zo ga je na op welke verdieping je het laminaat zal aanbrengen. Dit is ook zeer belangrijk voor personen die in een appartement wonen. Daarnaast ga je na of de ondervloer van hout of beton is gemaakt en of deze ondervloer vochtig kan worden. Bij houten vloeren is een extra stevige ondervloer wellicht nodig. Je wil immers het laminaat stabieler maken en je wil een krakend geluid verminderen. Je denkt er ook over na of je vloerverwarming wil hebben in de desbetreffende ruimte.

Sommige ondervloeren zijn extra geluiddempend. Zulke vloeren zijn met name prettig wanneer je kinderen hebt. Als je onderburen hebt, dan kan een 10 dB geluiddempende ondervloer zelfs verplicht zijn. Woningbouwverenigingen en Verenigingen van Eigenaren kunnen strenge controles uitvoeren hieromtrent.

De prijs van het beste laminaat

Inmiddels weet je in welke kamer je het laminaat wil plaatsen en je hebt berekend hoeveel laminaat nodig is. Hierna bepaal je het budget. Meestal wordt laminaat per vierkante meter verkocht. Zo kun je laminaatvloeren kopen van 12,85 euro per vierkante meter. Heb je een ruimte van 24 vierkante meter die je wil voorzien van laminaat, dan kost dat je 339,24 euro. Houd er wel rekening mee dat er wellicht meer dingen gekocht moeten worden om de laminaatvloer te leggen. Je hebt bijvoorbeeld ook een ondervloer en plinten nodig. Hierdoor is het handig om bij het berekenen van de prijs ook rekening te houden met dergelijke onvoorziene uitgaven.

Beste laminaat van 2024

Voorheen werden vloeren slechts gemaakt van hout, tegels of steen. Echter, bij het aanleggen of renoveren van vloeren kun je tegenwoordig ook laminaat gebruiken. Het uitkiezen van het beste laminaat kan voor sommige personen moeilijk zijn. Dit komt doordat sommige soorten een voelbare houtstructuur hebben. Je kunt daarnaast ook kiezen voor speciale waterafstotende varianten. Het komt er dus op neer dat je niet alleen let op het design. Zonder technische kennis kun je gelukkig toch de perfecte variant voor jouw behoeften uitkiezen. Wij hebben namelijk een top 10 voor je samengesteld. Hierbij gaat het om de best verkochte varianten van dit model. Doordat vele andere personen vertrouwen hebben in deze varianten, kun je ervan uitgaan dat het laminaat van topkwaliteit is. Je kunt ook de recensies lezen om erachter te komen wat elke variant uniek maakt. Op die manier vind je hier gemakkelijk het beste laminaat voor jouw behoeften.
 
Dit materiaal brengt allerlei voordelen met zich mee. Zo ziet het eruit alsof je vloer van hout gemaakt is. Je hebt dus de sfeer van een echte houten vloer. Echter, laminaat is goedkoper dan hout en vergt minder onderhoud. Dubbel voordeel dus. Laminaat is ook eenvoudig aan te leggen! Zoek je daarom naar het beste laminaat voor jouw behoeften? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben dit artikel namelijk speciaal geschreven om je op weg te helpen. Zo vergemakkelijken we jouw zoektocht waardoor je in korte tijd kunt genieten van je nieuwe vloer. Lees het artikel dus snel en kies jouw beste laminaat uit!
 
 

1. Berry Floor Laminaat BerryAlloc Smart 8 4V-groef Barn Wood Grijs 2.202 M2

We hebben het gehad over de verschillende zaken waar je op kunt letten bij het uitkiezen van laminaat. Berry Floor Laminaat BerryAlloc Smart 8 4V-groef Barn Wood Grijs 2.202 M2De structuur van het laminaat speelt daarbij een grote rol. Ook kun je nagaan waar het materiaal voor geschikt is. Heeft de ideale variant voor jou een subtiele en zachte houtstructuur? Dan raden we het Berry Floor Laminaat BerryAlloc Smart 8 4V-groef Barn Wood Grijs 2.202 M2 aan. Dit is wellicht het beste laminaat voor jou. Hij heeft namelijk een subtiele en zachte houtstructuur. Hierdoor geeft hij een verfijnde houtlook aan je interieur. Je kunt hem bovendien gebruiken voor vloerverwarming en ook vloerkoeling. Het bevestigen van dit laminaat is een fluitje van een cent. Je bevestigt hem namelijk via een click systeem.

Eigenschappen van het Berry Floor Laminaat BerryAlloc Smart 8 4V-groef Barn Wood Grijs 2.202 M2:

 • In de verpakking zit er 2.202 m2 aan laminaat.
 • Het laminaat is geschikt voor zowel vloerkoeling als vloerverwarming.
 • Hij heeft een subtiele en zachte houtstructuur voor een verfijnde houtlook.
 • Deze variant, die je via een click systeem bevestigt, beschikt over een duo slot en velling aan vier kanten.

2. Quick step Exquisa EXQ 1552 Leisteen Donker

Sommige personen kiezen voor laminaat als vervanging voor een houten vloer. Er zijn echter ook personen Quick step Exquisa EXQ 1552 Leisteen Donkerdie het liefst een stenen-look willen hebben in huis. Behoor jij tot deze groep? Wil je bovendien een donkere vloer hebben? Een donkere vloer past namelijk het best bij een landelijke inrichting. Wij kennen het beste laminaat voor jou, namelijk de Quick step Exquisa EXQ 1552 Leisteen Donker. Dit model is perfect voor jou, omdat het gaat om laminaat met een donker design. Het gaat bovendien om tegel laminaat, dat niet onder doet voor een echte stenen vloer. Je kunt je vloeren een prachtige make-over geven door dit laminaat te plaatsen. Hij is bovendien geschikt voor vloerverwarming. Laat deze variant vandaag nog in je woning plaatsen!

Eigenschappen van de Quick step Exquisa EXQ 1552 Leisteen Donker:

 • Houd bij deze variant rekening met 15% zaagverlies.
 • Je kunt dit laminaat gebruiken voor vloerverwarming.
 • In de verpakking zit er 1.00 m2 met een groeve randafwerking aan alle zijden.
 • Deze donkere laminaatvloer is van een tegelvariant, die niet onder doet voor een echte stenen vloer.
 • Het gaat hier om laminaat van gebruiksklasse AC4 – klasse 32 met een warmteweerstand van 0,055 m2K/W.

3. Kronotex laminaat Harbour Oak D 3570

Wil je een grote vloer bedekken? Dan is het wellicht ideaal om te kiezen voor XXL laminaat. Bovendien is de Kronotex laminaat Harbour Oak D 3570manier waarop je hem kunt bevestigen van immens belang. Daarom let je ook op het type groef. Is jouw ideale variant XXL laminaat voor zwaar gebruik met 4 V-groeven? Dan kennen wij het beste laminaat voor jou. We verwijzen hier naar het Kronotex laminaat Harbour Oak D 3570. Dit laminaat is perfect voor jou, omdat het gaat om XXL laminaat met 4 V-groeven. Hij is bovendien geschikt voor zwaar gebruik, dus hij voldoet helemaal aan je eisen. Het laminaat heeft een dikte van 8 mm, een lengte van 1380 mm en een breedte van 244 mm. Door de donkere kleur staat hij prachtig in een woning met een landelijke inrichting.

Eigenschappen van het Kronotex laminaat Harbour Oak D 3570:

 • In het pak zit er 2.694 m2 aan matlook laminaat.
 • Deze XXL variant, waar er 8 planken in zitten, is geschikt voor vloerverwarming.
 • Doordat hij een donkere kleur heeft, past hij perfect bij een landelijke inrichting.
 • Hij is geschikt voor zwaar gebruik, heeft 4 V-groeven en is van gebruikersklasse w32.

4. Berry Floor Laminaat Berry Smart 8 4V-groef Barn Wood Light 2.202 M2

Heb je de recensie over het eerste laminaat in deze reeks gelezen? Leek die variant perfect, maar wilde je Berry Floor Laminaat Berry Smart 8 4V-groef Barn Wood Light 2.202 M2alleen een andere kleur hebben? Dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een variant met dezelfde specificaties, maar in een andere kleur. Hier verwijzen we naar het Berry Floor Laminaat Berry Smart 8 4V-groef Barn Wood Light 2.202 M2. Dit is wellicht het beste laminaat voor jou. Het gaat namelijk om laminaat met een subtiele en zachte houtstructuur voor een verfijnde houtlook. Dit laminaat heeft 9 lamellen, een duo slot, velling aan 4 kanten en een click systeem. Hij is bovendien geschikt voor zowel vloerkoeling als vloerverwarming. Alleen heeft hij een relatief lichte kleur, die bijna op grijs lijkt. Dit model is geschikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

Eigenschappen van het Berry Floor Laminaat Berry Smart 8 4V-groef Barn Wood Light 2.202 M2:

 • Je komt in de verpakking 2.202 m2 aan laminaat tegen.
 • Dit laminaat kun je gebruiken voor zowel vloerverwarming als vloerkoeling.
 • Dankzij de subtiele en zachte houtstructuur brengt hij een verfijnde houtlook met zich mee.
 • Hij wordt via een click systeem bevestigd en is voorzien van een duo slot en velling aan vier kanten.

5. Ambian Laminaatvloer Ambiant Original Classic Lichtgrijs Eiken

Wilde je altijd al een massief houten vloer hebben, maar is je budget niet toereikend? Geen probleem! Je Ambian Laminaatvloer Ambiant Original Classic Lichtgrijs Eikenkunt namelijk kiezen voor laminaat dat het erop laat lijken alsof je een dergelijke vloer in huis hebt. Een dergelijke variant is de Ambian Laminaatvloer Ambiant Original Classic Lichtgrijs Eiken. Voor jou is dit wellicht het beste laminaat. Hij heeft namelijk een prachtige houtstructuur die niet te onderscheiden is van een massief houten vloer. Deze vloer is voorzien van een subtiele v-groef aan alle vier zijdes van de plank. Dit maakt dat de vloer nog meer op een houten vloer lijkt. Je woning ziet er met deze vloer ook zeer ruimtelijk uit. Nadat je de vloer hebt laten plaatsen kun je in je woning optimaal ontspannen en tot rust komen. De juiste vloer draagt immers bij aan de sfeer van je woning.

Eigenschappen van de Ambian Laminaatvloer Ambiant Original Classic Lichtgrijs Eiken:

 • Mocht er een drankje vallen, dan kun je dit zo weer opruimen en wegpoetsen.
 • Aan alle vier zijdes van de plank heeft de vloer een subtiele v-groef, die hem nog echter laat lijken.
 • Dankzij de prachtige houtstructuur kun je deze vloer niet onderscheiden van een echte massieve houten vloer.
 • Doordat de vloer krasbestendig is, hoef je niet te vrezen wanneer er personen met hoge hakken in je woning komen.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn laminaat zelf plaatsen?

Ja, die mogelijkheid bestaat. Bekijk wel eerst plaatsingsinstructies om je vloer snel en vlot te plaatsen.

Is het mogelijk om laminaat in de keuken of badkamer te plaatsen?

Ja, laminaat kun je gerust als zwevende vloer in de keuken plaatsen. Dit betekent dat je het niet onder keukenmeubels plaatst en dat het laminaat kan bewegen. Dankzij de hydro+ technologie is laminaat bovendien waterbestendig. Hierdoor kun je het gerust ook in de badkamer installeren.

Hoe kan ik mijn laminaat schoonmaken?

Wil je het op een droge manier schoonmaken, dan gebruik je een droge stofdweil, een zachte borstel of een stofzuiger. Je kunt ook kiezen voor een vochtige schoonmaakmethode. Hierbij wring je een lichtjes vochtige doek goed uit waarna je ermee aan de slag kunt gaan. Je kunt ook gebruikmaken van een lichtjes vochtige dweil van microvezel of een speciale laminaatreiniger.

In welke richting plaats ik mijn laminaat?

Het is het beste om het laminaat met de korte kant naar de belangrijkste lichtbron toe te leggen en dwars op de richting van de beweging. Bij een houten ondervloer kun je het laminaat het liefst tegen de richting van de ondervloer in leggen.

Is laminaat hygiënisch en is het geschikt voor allergiepatiënten?

Ja, in principe zijn laminaatvloeren allergievriendelijk, hygiënisch en eenvoudig te reinigen. Laminaat is zelfs antistatisch, dus stofdeeltjes hechten zich niet aan het oppervlak.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.