Op zoek naar de beste jumpstarter van 2024? Hier vind je hem!

Afbeelding
Product
NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp - 1000A - 12V
NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp - 1000A - 12V De NOCO GB40 is een lichte, krachtige en gemakkelijk te bedienen 12V powerbank en jumpstarter in één. De GB40 start met gemak een auto, motorfiets, boot of zelfs een kleine vrachtauto of camper. Met de startbooster functie kan deze zelfs diese... Meer bij Bol.com »

Dekko Tools Super Jumpstarter 600A - Starthulp - Powerbank - Startkabels - Led Zaklamp - SOS Noodlicht - Opbergcase
Productbeschrijving Wees voorbereid en laat je niet verrassen door een niet startende auto. De Jumpstarter van Dekko Tools heb je zekerheid om minimaal 30 keer je auto te laten starten bij een volle batterij. Ook is de jumpstarter handig in gebruik als powerbank om je telefoon op te laden middels... Meer bij Bol.com »

Strex 12V Jumpstarter voor Auto - 1000A / 18.000 mAh - 4-in-1 Starthulp met Powerbank, LED Zaklamp en SOS Noodlicht - In Opbergkoffer
Met de 4-in-1 jumpstarter van Strex sta jij nooit meer met een lege accu. Is de accu van de auto, motor, scooter, boot of vrachtwagen namelijk leeg? Dan start je deze eenvoudig, veilig én snel met de startbooster! Het is een jumpstarter, powerbank, zaklamp en SOS-noodlamp in één met een capacitei... Meer bij Bol.com »

Quipted 12V Jumpstarter voor auto - 7-in-1 Starthulp - 1000A - Incl Powerbank, LED Zaklamp, SOS Noodlicht, lifehammer, Kompas en Opbergcase
Op zoek naar een betrouwbare en krachtige jumpstarter om ervoor te zorgen dat je nooit meer gestrand raakt met een lege accu? Dan is de Quipted 7-in-1 jumpstarter de perfecte keuze voor jou! Met een indrukwekkende startstroom van 500 A en een piekstroom van 1000A, kan deze jumpstarter moeiteloos al ... Meer bij Bol.com »

Carpoint Jumpstarter 12V/7AH 2in1 LED 250A
Carpoint 12 Volt/7 Ampère jumpstarter 2in1. Start 12 Volt voertuigen zonder gebruik te maken van een ander voertuig of netstroom. Starthulp met een vermogen van 250 Ampère. Laden van de jumpstarter met de meegeleverde adapters op 230 of 12 Volt. Meter geeft de laadstatus van de accu weer met kleur... Meer bij Bol.com »

 

Ontdek hoe je de beste jumpstarter in 2024 koopt!

Voordat je op zoek gaat naar de beste jumpstarter, is het belangrijk te weten dat er verschillende soorten jumpstarters zijn. Daarom bestaat de ‘algemene’ beste jumpstarter eigenlijk niet. Het hangt allemaal af van het type auto dat je hebt en wat je allemaal zoekt in een startbooster. Over het algemeen zijn jumpstarters bedoeld om de accu van je auto te kunnen opladen als het leeg is. Je gebruikt zo’n apparaat dus altijd en overal om ervoor te zorgen dat je auto het weer doet. Zo’n apparaat is vooral tijdens een reis handig, omdat je van tevoren niet weet wat er kan gebeuren. Doordat dergelijke apparaten enorm veel van elkaar kunnen verschillen, gaan we hier nader op in. In deze koopgids vertellen we je waar je allemaal op kunt letten om de ideale jumpstarter te vinden.

Het type aansluiting

Het eerste waar je op let bij het uitkiezen van een jumpstarter is het type aansluiting. Er zijn bijvoorbeeld startboosters met en zonder interne accu of batterij. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant die werkt op een netstroom-aansluiting. Dergelijke startboosters hebben geen interne accu. Je sluit ze voor gebruik aan op de netstroom. Dit is vooral handig als je op een werkplaats bent en je dus gemakkelijk toegang hebt tot netstroom. Deze modellen hoef je niet vooraf op te laden en kunnen je autobatterij razendsnel opladen. Toch kan het nadelig zijn dat je altijd een stopcontact in de buurt moet hebben. Je hebt immers niet altijd toegang tot een stopcontact.

Voor bijvoorbeeld een roadtrip kies je dan liever voor een portable jumpstarter. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je dit type startbooster gemakkelijk met je meenemen. Hij heeft een interne batterij, waardoor je niet meer afhankelijk bent van netstroom-aansluitingen. Wel moet je deze jumpstarter thuis opladen, zodat hij klaar is voor gebruik in noodgevallen. Vooral voor kleinere auto’s met minder sterke motoren is zo’n draagbare startbooster superhandig. De meeste varianten beschikken namelijk over een USB-aansluiting en kunnen ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hem kunt gebruiken om je mobiele telefoon, laptop of tablet op te laden. Houd er wel rekening mee dat er niet veel mobiele jumpstarters bestaan die geschikt zijn voor superzware motoren. Dit type is hierdoor meestal niet geschikt om bijvoorbeeld een dieselauto op te laden.

De beveiliging

Het tweede aspect waar je op let is de beveiliging. Veiligheid is superbelangrijk, dus het is niet verbazingwekkend dat je ook let op de beveiliging. Bij jumpstarters zijn er meestal een aantal beveiligingsmechanismen geïntegreerd. Het is bijvoorbeeld zo dat vrijwel al deze apparaten zijn beschermd tegen kortsluiting. Daarbij schakelt de startbooster automatisch uit wanneer is sprake is van overspanning. Door automatisch uit te schakelen, wordt voorkomen dat het apparaat beschadigd raakt. Sommige jumpstarters werken daarentegen alleen als ze goed zijn aangesloten. Heb je dus bijvoorbeeld kabels per ongeluk verkeerd in het apparaat gestoken, dan krijg je geen elektrische schok. Alleen wanneer de kabels op de juiste manier zijn aangesloten, geeft het apparaat een boost aan de motor. Bepaalde startboosters zijn zelfs beveiligd tegen omgekeerde polariteit. Hier gaat het weliswaar meestal om de duurdere modellen.

Over het algemeen dien je er wel rekening mee te houden dat goedkopere jumpstarters minder beveiligd zijn. Als je dus het zeker voor het onzekere wil nemen, dan kies je het liefst voor een wat duurder model. Lukt dat niet, dan is het handig om wel afzonderlijk na te gaan over welke beveiligingsmechanismen het desbetreffende model beschikt.

Eventuele aanvullende functies

Verder ga je na over welke aanvullende functies de verschillende jump starters beschikken. Deze kleine extraatjes kunnen ervoor zorgen dat je het ene model wel uitkiest en het andere model niet. Een leuk extraatje kan zijn dat je het desbetreffende model kunt gebruiken als powerbank. Hierdoor kun je de startbooster meenemen op een roadtrip. Hij dient dan als hulp in geval van nood, maar kan ook gebruikt worden om je elektronische gadgets op te laden. Gelukkig hebben de meeste portable startboosters precies om deze reden een USB-aansluiting. Er zijn echter ook acculaders die je als zaklamp kunt gebruiken. Deze functie is met name handig wanneer je ’s nachts rijdt en de autoaccu onverwachts uitvalt. Je hebt dan geen aparte zaklamp nodig. Als je op alles voorbereid wil zijn, dan kun je zelfs kiezen voor een jumpstarter met een ingebouwde luchtcompressor. Zo pomp je zachte autobanden in een handomdraai op.

Beste jumpstarter van 2024

Het leven is onvoorspelbaar. Daarom is het handig om onszelf voor te bereiden op vrijwel alles. We hebben je verteld wat een jumpstarter is en waar hij voor gebruikt wordt. Echter, er zijn enorm veel soorten. Het kan daardoor toch moeilijk zijn om de beste jumpstarter voor jouw behoeften uit te kiezen. Wij helpen je graag op weg. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om na te gaan voor welke voertuigen de starters geschikt zijn. Sommige varianten zijn multifunctioneel. Je kunt ze dus behalve voor auto’s ook gebruiken voor bijvoorbeeld jetski’s. Daarnaast is het handig om na te gaan welk start- en piekvermogen ideaal is voor jou. Sommige personen letten ook op het merk. Om je optimaal van dienst te zijn, hebben we een top 10 samengesteld. Daarbij beschrijven we alle 10 starters. Je vergelijkt de verschillende modellen dus met elkaar en kiest vervolgens jouw beste jumpstarter uit.

Denk je bijvoorbeeld in dat je gezellig een ritje maakt in de auto en je accu loopt leeg. Dit kan ons allemaal overkomen. Daarom rijden sommige personen met startkabels in de auto. Hierdoor kunnen zij hun eigen accu via een andere auto weer aan de praat krijgen. Echter, wat doe je als je ergens bent waar er bijna geen andere auto’s zijn? Gelukkig hoef je daar niet meer om te stressen. Je kunt namelijk een jumpstarter in de auto houden. Dit is niets anders dan een draagbare accu met ingebouwde startkabels. Je kunt zo je auto, motor of kleine vrachtwagen zelf een boost geven. Zoek je naar de beste jumpstarter voor jouw voertuig? Aarzel dan niet en lees dit artikel. Wij helpen je om jouw beste jumpstarter te vinden.
 

1. Stanley Jumpstarter J309E 12V – 300A

In de inleiding hebben we je verteld waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een starter. Daarbij hebbenStanley Jumpstarter J309E 12V - 300A we aangehaald dat sommige modellen multifunctioneel zijn. Klinkt een dergelijk multifunctioneel model perfect voor jou, omdat je behalve je auto ook bijvoorbeeld je motor wil starten? Dan is de Stanley Jumpstarter J309E 12V – 300A de beste jumpstarter voor jou. Deze startbooster is geschikt voor diverse 12V voertuigen. Zo kun je hem gebruiken op grasmaaiers, auto’s, motoren en zelfs jetski’s. Hij heeft een startvermogen van 300A. Zijn piekvermogen bedraagt bovendien 600A. Dit model kan je dus optimaal helpen als 12V voertuig je in de steek heeft gelaten. Je hoeft nooit meer hulpeloos langs de weg te staan en te wachten op hulp van een voorbijganger.

Eigenschappen van de Stanley Jumpstarter J309E 12V – 300A:

 • Zijn piekvermogen bedraagt 600A.
 • Dit apparaat heeft een startvermogen van 300A.
 • Je kunt hem gebruiken voor 12V voertuigen zoals jetski’s, auto’s, grasmaaiers en motoren.
 • Deze startbooster is relatief klein met een afmeting van 28 x 14 cm, dus je neemt hem gemakkelijk mee.

2. Roxiq 12V Jumpstarter – Powerbooster

We hebben het daarnet gehad over een booster die gebruikt kan worden voor 12V voertuigen. Dit is prima, Roxiq 12V Jumpstarter – Powerboosteromdat veel voertuigen 12V varianten zijn. Echter, sommige 12V accu’s hebben toch iets meer kracht nodig. Denk maar aan het starten van 4000cc voertuigen. Ben jij juist in het bezit van dergelijke 4 liter voertuigen? Dan kennen we de beste jumpstarter voor jou, namelijk de Roxiq 12V Jumpstarter – Powerbooster. Dit model is perfect voor jou, omdat hij licht is en zeer krachtig is. Deze compacte, ultra-portable booster is bestemd voor 12-volt auto accu’s. Bovendien is hij geschikt voor voertuigen tot 4 liter oftewel 4000cc. Zo kun je onder meer dieselmotoren, auto’s, boten, vrachtwagens, campers mee starten. Een lege accu behoort nu tot het verleden!

Eigenschappen van de Roxiq 12V Jumpstarter – Powerbooster:

 • Dankzij de capaciteit van 12.000 mAh kun je er een 12V voertuig moeiteloos mee starten.
 • Er is gezorgd voor een ingebouwde bescherming tegen kortsluiting, overlading en -ontlading.
 • Je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe, want hij is compact en draagbaar en weegt slechts 750 gram.
 • Dit model met een ingebouwde ledlamp met 3 functies (zaklamp, stroboscoop en SOS) heeft auto-ongeluk waarschuwingslichten.
 • Desgewenst kun je je smartphone, tablet, laptop en e-reader opladen terwijl je onderweg bent, want hij heeft een powerbank functie.

3. Powerplus POWE80090 Jumpstarter

Dat je een booster kunt gebruiken om de accu van je voertuig aan de praat te krijgen, weet je al. Wist je echter Powerplus POWE80090 Jumpstarterook dat je dergelijke apparaten ook kunt gebruiken voor andere doeleinden? Denk er maar aan dat sommige varianten ook gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld je smartphone op te laden. Wil jij een draagbaar 4-in-1 energiestation hebben? Dan is de Powerplus POWE80090 Jumpstarter wellicht de beste jumpstarter voor jou. Dit model is namelijk een draagbare 4-in-1 energiestation. Zo is hij een 12V spanningsvoorziening met een 12V autoplug, een starthulp, een compressor en werk- en noodverlichting. In het kort heb je dus altijd stroom bij de hand. Dankzij de gelijkspannings-uitgang kun je dit apparaat zelfs gebruiken als voeding voor radio’s, tv’s, laptops, enzovoorts. Zijn geïntegreerde compressor maakt het tevens mogelijk om ballen, luchtbedden, fiets- en autobanden te vullen. De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

Eigenschappen van de Powerplus POWE80090 Jumpstarter:

 • Je kunt er benzine- en dieselmotoren van maximaal 1.600 cc mee starten.
 • Als je dit apparaat aanschaft, dan haal je een compact 4-in-1 energiestation in huis.
 • Hij kan gebruikt worden als starthulp, compressor, voeding en als werk- en noodverlichting.
 • Doordat de 12V uitgang een overbelastingsbeveiliging heeft, kun je er veilig mee te werk gaan.

4. LifeGoods 3-in-1 Jump Starter met Powerbank

Op sommige dagen lijkt het alsof alles misgaat. De accu van je voertuig loopt leeg, het regent en er is LifeGoods 3-in-1 Jump Starter met Powerbankniemand in de buurt die je kan helpen. Dit is slechts een voorbeeld, maar het kan ons allemaal overkomen. Wil je daarom een startbooster hebben, die niet alleen krachtig, maar ook waterdicht is? Dan is de LifeGoods 3-in-1 Jump Starter met Powerbank de beste jumpstarter voor jou. Met dit model kun je het zeker voor het onzekere nemen en zorgeloos op weg gaan. Het gaat hier om een draagbare powerbank, die weinig ruimte inneemt. Je kunt hem gemakkelijk opladen via USB. Hij is bovendien IP66 water- en stofdicht. Net zoals bepaalde bovengenoemde modellen is ook dit model multifunctioneel. Zo heeft hij een LED zaklamp en SOS stroboscope. Je krijgt er een handige carrycase bij en kunt hem ook gebruiken als powerbank!

Eigenschappen van de LifeGoods 3-in-1 Jump Starter met Powerbank:

 • Via USB kun je hem opladen en gebruiken als powerbank.
 • Deze booster heeft een IP66 waterdicht rating en een LED zaklamp met SOS.
 • Je kunt dit model gebruiken voor auto’s, motoren, scooters, boten, enzovoorts.
 • Dit apparaat kan tot 4,0 liter benzinemotoren en 2,5 liter dieselmotoren starten.
 • Doordat hij compact is kun je hem met de beschermde carrycase gemakkelijk kwijt in de meeste dashboardkastjes.
 • Er is gezorgd voor polariteitsbeveiliging en hij is beschermd tegen oververhitten en kortsluiting.
 • Hij heeft een extra veilige werking, want hij beperkt de laadspanning, waardoor het risico van overladen wordt uitgesloten.

5. Black+Decker BDV090 Acculader 6V & 12V

Nadat je de recensies over de bovenstaande startboosters hebt gelezen, weet je wat je kunt verwachten. Black+Decker BDV090 Acculader 6V & 12VNet zoals bij alle andere apparaten heb je ook hier super krachtige en minder krachtige modellen. Daarnaast is de ene variant ideaal voor kleine gasolinemotoren, terwijl je met de andere variant ook zware dieselmotoren kunt starten. Wil jij graag een model hebben die accu’s van 6V én 12V kan opladen en op niveau kan houden? Kies dan voor de Black+Decker BDV090 Acculader 6V & 12V. Dit model is de beste jumpstarter voor jou, omdat je hem kunt gebruiken voor zowel 6V als 12V accu’s. Bij de 12V varianten kun je AGM, GEL en ook WET accu’s opladen. Je kunt je voertuig op 2 manieren verbinden met de starter, namelijk via een batterijklem of O-ringen. Daarnaast is er gezorgd voor allerlei veiligheidsmaatregelen, zoals bescherming tegen omgekeerde polariteit.

Eigenschappen van de Black+Decker BDV090 Acculader 6V & 12V:

 • Accu’s laden optimaal dankzij de slimme oplaadtechnologie op een hoge frequentie.
 • Een LED-indicator licht op als je klemmen op een verkeerde manier hebt aangesloten.
 • Met dit model kun je 6V en 12V WET, AGM en GEL accu’s opladen en op niveau houden.
 • Je kunt voertuigen op 2 manieren verbinden met de starter, namelijk via een batterijklem of via O-ringen.
 • Hij schakelt automatisch tussen de oplaadmodus en de zogenaamde float modus oftewel de onderhoudsmodus.

Veelgestelde vragen

Wat is een jumpstarter eigenlijk?

Een jumpstarter is een draagbare accu met ingebouwde startkabels. Dit apparaat wordt ook wel een startbooster, starthulp, accubooster of boosterpack genoemd.

Wat betekent het wanneer een jumpstarter multifunctioneel is?

Een jumpstarter is multifunctioneel als je hem ook kunt gebruiken als een ander apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een startbooster met een ingebouwde powerbank of als hij beschikt over werk- en noodverlichting. Er zijn ook andere multifunctionele modellen die beschikken over een ingebouwde SOS-stroboscope of een compressor.

Is het handig om voor een IP66 jumpstarter te kiezen?

Ja. IP66 verwijst naar het feit dat de jumpstarter stof- en waterdicht is. Dit betekent dat je dus ook tijdens een felle regenbui je auto kunt starten. Het is tevens handig om te kiezen voor een jumpstarter met een stevige behuizing, waardoor het apparaat tegen een stootje kan.

Hoe werkt een jumpstarter?

De werking van een jumpstarter is eenvoudig. Je steekt eerst de stekkers van de jumpstarter in het apparaat. Hierna verbind je de rode klem met de positieve pool van de autoaccu. Daarna verbind je de zwarte klem met de negatieve pool van de accu. Nu start je de auto. Als de auto is gestart, verwijder je binnen 30 seconden de startkabels van de accu.

Vanaf welk accupercentage gebruik je een jumpstarter?

Het is het beste om de jumpstarter pas te gebruiken wanneer de accu lager dan 20% is.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.