Hier vind je de beste PA boxen van 2024. Vergelijk de top 10!

Bij onder andere optredens en evenementen vormen PA-speakers de ruggengraad van je geluid. Echter, er zijn veel verschillende varianten waar je uit kunt kiezen.

Beste PA boxen van 2024

Afbeelding
Product
Actieve subwoofer - Fenton SHFS12B actieve subwoofer ter uitbreiding van je stereo set - 12 inch - 400W - Ingebouwde klasse-D versterker
Fenton SHFS12B actieve 12 inch subwoofer voor échte muziek- of filmbeleving De SHFS12B van Fenton is een actieve 12 inch woofer met een vermogen van 400W. De subwoofer zorgt voor extra ondersteuning van de lage tonen tijdens het luisteren naar muziek, het kijken van een film of serie of tijdens h... Meer bij Bol.com »

Woofer - Fenton WK14 - 5,25'' kevlar basluidspreker - 100W RMS - 200W max.
HiFi breedband basluidspreker met een soepel opgehangen kevlar conus voor het moeiteloos verwerken van piekbelastingen. De hittebestendige spreekspoel is opgebouwd uit 4 lagen voor een grote duurzaamheid. Impedantie 8 Ohm. Kenmerken Kevlar conus Rubber ophanging 13cm speaker Geventileerde, hitt... Meer bij Bol.com »

Speaker - Vonyx SL8 - Passieve luidspreker 400W met 8 inch woofer - Disco speaker
Deze stoere en robuuste speaker is perfect voor tal van toepassingen. Zo is hij perfect voor DJ's maar ook in de woon- of hobbykamer is de SL8 perfect te gebruiken. Hij is geschikt voor het weergeven van alle muziekstijlen waardoor hij universeel te gebruiken is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je hif... Meer bij Bol.com »

Actieve speaker - Vonyx VSA15 actieve speaker met ingebouwde bi-amplified versterker - 1000W - 15
Vonyx VSA15 bi-amplified actieve speaker 1000W De Vonyx VSA15 is een actieve speaker met een ABS kunststof behuizing. De speaker is voorzien van een ingebouwde versterker met lijn-, microfoon- en gitaaringangen zodat je er alle kanten mee op kunt. Door de line out is het mogelijk om het signaal een... Meer bij Bol.com »

Actieve speaker Bluetooth - Vonyx SPS12A - Inclusief standaard -12'' - 600W
Vonyx SPS12A voor feestjes, toespraken, zang en karaoke. Feestje geven, zingen of een groep mensen toespreken? Dan mag deze 600W Vonyx SPS12A plug and play actieve speaker niet ontbreken. Met de SPS12A zet je in een handomdraai een geluidsset neer die voor allerlei toepassingen te gebruiken is. Dez... Meer bij Bol.com »

Ook heb je soms andere accessoires nodig om je installatie te completeren. Je kiest dus voor een krachtig systeem aan de hand van jouw persoonlijke situatie. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kunt kiezen voor actieve of passieve boxen. Actieve varianten hebben een ingebouwde versterker. Bij de passieve varianten heb je een externe versterker nodig. Ook de grootte van de speakers kan een rol spelen. Hoe groter de diameter van je woofer, hoe voller de basweergave is. Het geluid wordt bij een grotere woofer wel minder “strak”. Bij je zoektocht naar de beste PA boxen kun je ook letten op het wattage en de aansluitingsmethode. Wij helpen je om jouw beste PA boxen te vinden.

Je hebt gezien dat veel factoren een rol kunnen spelen bij het uitkiezen van nieuwe PA-speakers. Hierdoor is het voor sommige personen een moeilijke opgave om de beste PA boxen uit te kiezen. Omdat we weten dat het moeilijk kan zijn om het ideale model te selecteren, helpen we je op weg. We zijn namelijk voor je nagegaan welke varianten het beste verkocht worden. Aan de hand daarvan hebben we een top 10 samengesteld. De verschillende speakers in deze lijst zijn van topkwaliteit. Wel gaat het steeds om andere modellen zodat iedereen aan zijn trekken komt. In dit artikel vind je tevens steeds een recensie over de verschillende speakers. Je kunt de modellen dus met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw behoeften kies je vervolgens zelf de beste PA boxen uit.

1. Vonyx 1700W Subwoofer set Super Bass 1700 2 Speakers, 2 Subwoofers

Als je op zoek gaat naar de beste PA boxen, dan kom je verschillende modellen tegen. Is het voor jou belangrijk om een complete luidsprekerset aan te schaffen? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Namelijk de Vonyx 1700W Subwoofer set Super Bass 1700 2 Speakers, 2 Subwoofers. Dit zijn wellicht de beste PA boxen voor jou. Het gaat hier namelijk om een complete PA luidsprekerset met componenten van topkwaliteit. Ben je benieuwd naar wat er precies in de set voorkomt? In de set vind je twee 10-topspeakers en twee 15-subwoofers. Je kunt de tops gemakkelijk plaatsen door gebruik te maken van de meegeleverde tussenpalen. Zo kun je de tops op de subwoofers zetten.

Vonyx 1700W Subwoofer set Super Bass 1700 2 Speakers, 2 Subwoofers

Misschien ben je benieuwd naar de werking van de twee top speakers van 25 cm. Deze zorgen voor de weergave van het hoge en midden bereik. Je combineert deze speakers met de twee subwoofers van 35 cm. Deze subwoofers hebben als doel om de klank compleet te maken met een zware weergave van het lage bereik. Wat doe je om deze speakers aan te sluiten? Je hoeft daar niet veel voor te doen. Als je de speakers namelijk aansluit op de juiste versterkers, dan completeer je de set. Hierdoor geniet je van een vol en lekker geluid met een geweldige, diepe bass. De Vonyx 1700W Subwoofer set Super Bass 1700 2 Speakers, 2 Subwoofers heft een professionele uitstraling.

Eigenschappen van de Vonyx 1700W Subwoofer set Super Bass 1700 2 Speakers, 2 Subwoofers:

 • Zijn woofer is voorzien van een grote magneet.
 • Het gaat hier om een tweeweg basreflex systeem.
 • Voor hoge en midden klanken heeft hij een piezo hoorn.
 • Hij heeft een metalen grill en is bekleed met dempend zwart vilt.
 • Je krijgt er een 6,3 mm jackplug en 2 terminals bij om hem aan te sluiten.

2. JBL Control One – Boekenplank Luidspreker – set van 2

Sommige personen willen het liefst een geavanceerde of grote set speakers hebben. Zij zijn namelijk van mening dat het geluid beter tot uiting komt als je dergelijke speakers gebruikt. Deze denkwijze is echter niet correct. Er zijn immers ook kleinere speakers die geweldige geluid produceren. Zijn de beste PA boxen voor jou dergelijke kleinere luidsprekers? Dan raden we de  JBL Control One – Boekenplank Luidspreker – set van 2 aan. De naam van deze speakers spreekt voor zich. Het gaat hier om boekenplank speakers, oftewel kleinere speakers. Hierdoor zijn deze luidsprekers wellicht de beste PA boxen voor jou. Ze zijn zelfs veelzijdig en robuust.

JBL Control One - Boekenplank Luidspreker - set van 2

Het maakt niet uit of je muziek beluistert of naar de tv kijkt. In beide gevallen voorziet de JBL Control One – Boekenplank Luidspreker – set van 2 je van goed geluid. Hij is namelijk een echte alleskunner. Hoe werken deze speakers? Er is bij deze speakers gezorgd voor een compact tweeweg ontwerp. Volgens de professionele traditie van JBL produceren hierbij de monitorluidsprekers origineel studiogeluid. Het niveau van deze speakers is wordt ook wel omschreven als het geluid van “boomboxen”. Je merkt dus gauw op waarom deze speakers worden aanbevolen. Deze luidspreker is namelijk een geweldige, veelzijdige en robuuste monitor-luidspreker. Je kunt hem bovendien voor zowel muziek als filmgeluid gebruiken. Daarbij klinkt alles perfect!

Eigenschappen van de JBL Control One – Boekenplank Luidspreker – set van 2:

 • Deze speakers produceren origineel studiogeluid.
 • Het gaat hier om veelzijdige en robuuste monitor-luidsprekers.
 • Bij deze speakers is er gezorgd voor een compact 2-weg ontwerp.
 • Je kunt deze speakers gebruiken voor het beluisteren van muziek en voor het kijken naar de televisie.

3. Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box

Je hebt gezien dat sommige speakers beschikken over allerlei unieke eigenschappen. Ook worden sommige speakers in een complete set geleverd terwijl je andere varianten moet completeren met andere accessoires. Ben jij niet iemand die op zoek is naar een fancy set met speakers? Dan wil je waarschijnlijk gewoon een eenvoudige speaker hebben. Daarbij kun je letten op bijvoorbeeld het maximale vermogen. Moeten de beste PA boxen voor jou een maximaal vermogen hebben van 700 watt? Dan kennen we wellicht de beste PA boxen voor jou. Hier verwijzen we naar de Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box. Dit model is perfect voor jou, omdat hij niet beschikt over allerlei toeters en bellen. Hij is een eenvoudige speaker, die doet waar hij voor gemaakt is. Bovendien heeft hij een krachtig vermogen van 700 watt.

Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box

Met de Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box kun je muziek rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet streamen. Deze mogelijkheid heb je, omdat er bij deze 15 inch woofer is gezorgd voor een ingebouwde Bluetooth functie. Het prettige van deze speaker is dat je hem draadloos kunt gebruiken. Nu vraag je je wellicht af hoe lang de accu meegaat. Daar vertellen we je ook over. Zijn ingebouwde accu gaat maar liefst 8 uur mee. Je kunt de speaker dus gerust gebruiken op feestjes, bij lezingen, bij sportclubs en verenigingen. Vraag je je af hoe je hem precies kunt meenemen? Dat gaat heel gemakkelijk. Hij komt namelijk in een handige trolley. Na elk gebruik zet je hem weer in de trolley om hem gemakkelijk mee te nemen naar iedere gewenste locatie.

Eigenschappen van de Ibiza Sound HYBRID15VHF-BT Box:

 • Er is gezorgd voor een handige tophat zodat je hem op een statief kunt plaatsen.
 • Hij heeft regelaars voor muziekvolume, microfoonvolume, echo, bass en hoge tonen.
 • Deze speaker met een weersbestendige ABS behuizing heeft USB-, SD-, MIC- en lijningangen.
 • Dit model kun je eenvoudig transporteren, want hij heeft een inschuifbaar handvat en wielen.
 • Voor extra gebruiksmogelijkheden krijg je er 2 draadloze microfoons en een afstandsbediening bij.
 • Doordat hij een ingebouwde Bluetooth ontvanger heeft kun je ook muziek van je telefoon of tablet streamen naar de speaker.

4. Goobay Enkele ronde luidspreker terminal

Je hebt gezien dat er veel verschillende soorten speakers zijn. Daarnaast zijn er ook verschillende accessoires die aan dergelijke speakers gekoppeld kunnen worden. In sommige gevallen kun je bijvoorbeeld je speaker set een volledige upgrade geven door alleen extra accessoires aan te sluiten. Het kan echter ook voorkomen dat je reeds een volledige set in huis hebt. Toch heb je soms een bepaald onderdeel nodig, omdat je speakers niet goed (meer) werken. Is dat het geval en zijn de beste PA boxen voor jou geen speakers? Misschien heb je gewoon een luidsprekerterminal nodig. Als dat het geval is, dan hebben we goed nieuws voor je. We kennen namelijk een topkwaliteit luidsprekerterminal voor jou, namelijk de Goobay Enkele ronde luidspreker terminal.

Goobay Enkele ronde luidspreker terminal

De Goobay Enkele ronde luidspreker terminal is perfect voor jou. Het gaat hier namelijk niet om de beste PA boxen, maar een hoogwaardige ronde luidspreker terminal. Deze terminal kun je gebruiken voor 1 speaker. Je gebruikt hem om luidsprekers en audioversterkers onderling met elkaar te verbinden. Dit model kun je eenvoudig aansluiten. Hij heeft namelijk 1 rode en 1 zwarte aansluiting. De rode is de plus-verbinding en de zwarte is de min-verbinding. Om ervoor te zorgen dat je optimaal van de terminal geniet, heeft de fabrikant gezorgd voor drukbevestiging. Je kunt hem dus eenvoudig aansluiten. Deze terminal heeft bovendien een maximale kabeldiameter van 4 mm en een diameter van 75 mm.

Eigenschappen van de Goobay Enkele ronde luidspreker terminal:

 • Het gaat hier om een luidsprekerterminal voor 1 speaker.
 • Je sluit hem aan door middel van de rode en zware aansluiting.
 • Er is bij deze enkele ronde terminal gezorgd voor drukbevestiging.
 • Hij heeft een maximale kabeldiameter van 4 mm en een diameter van 75 mm.

5. Fenton FT8LED mobiele bluetooth speaker 300W met microfoon en LED lichteffect

Wanneer je muziek afspeelt, dan wil je er met volle teugen van genieten. Dat is ook mogelijk wanneer je goede speakers in huis hebt. Dergelijke speakers zorgen ervoor dat elke klank goed tot zijn recht komt. Je kunt bovendien extra van je speakers genieten als ze draadloos zijn. Op die manier is het geen gedoe met kabels en je kunt de speakers overal mee naartoe nemen. Zijn daarom de beste PA boxen voor jou draadloze speakers? Moeten jouw speakers ook beschikken over een ingebouwd lichteffect? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Namelijk de Fenton FT8LED mobiele bluetooth speaker 300W met microfoon en LED lichteffect. Dit zijn de beste PA boxen voor jou. Het gaat namelijk om een speaker met een ingebouwde accu én een ingebouwd LED lichteffect.

Fenton FT8LED mobiele bluetooth speaker 300W met microfoon en LED lichteffect

Doordat de speaker een ingebouwde accu heeft, kun je hem over al gebruiken. Het ingebouwde LED lichteffect zorgt er bovendien voor dat er een feestelijke sfeer ontstaat. Voor nog meer gebruiksgemak heeft deze speaker een Bluetooth ontvanger. Hierdoor kun je draadloos verbinding maken met de speaker vanuit je mobiele telefoon of tablet. Wil je jouw bijeenkomst tot een echt feest maken? Geef je gasten dan de kans om hun zangtalenten te tonen. Je krijgt namelijk een microfoon meegeleverd. Karaoke behoort dus ook tot de mogelijkheden. Het ingebouwde echo effect geeft daarbij echo aan de zang voor een professionelere klank. Echter, je kunt de microfoon ook voor zakelijkere doeleinden gebruiken. Als je geen Bluetooth apparaat hebt, hoef je ook niet te vrezen. De Fenton FT8LED mobiele bluetooth speaker 300W met microfoon en LED lichteffect heeft namelijk een 3,5 mm jack AUX ingang. Daar sluit je gemakkelijk een externe audiobron op aan.

Eigenschappen van de Fenton FT8LED mobiele bluetooth speaker 300W met microfoon en LED lichteffect:

 • Dankzij de ingebouwde accu kun je deze speaker overal gebruiken.
 • Er is gezorgd voor een ingebouwd LED lichteffect, dat zorgt voor een feestelijke sfeer.
 • Deze speler kun je vanuit je luie stoel bedienen dankzij de meegeleverde afstandsbediening.
 • Hij wordt geleverd met een microfoon, dus je kunt er gemakkelijk een karaoke feest van maken.
 • Een ingebouwd echo effect van de microfoon zorgt voor een professionelere klank tijdens het zingen.
 • Je kunt de interne mp3 gebruiken om muziek vanaf een USB stick of micro SD-kaart rechtstreeks af te spelen.
 • Ook het bedraad aansluiten van een apparaat op deze speaker behoort dankzij de 3,5 mm jack AUX-ingang tot de mogelijkheden.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.