De Beste Mp3 Speler Van 2024 Kopen? Vergelijking Test Top 10

Afbeelding
Product
VAIVE HiFi MP3 / MP4 Speler Bluetooth - Voice recorder - Dicatafoon - FM radio
Geniet eindeloos van al je favoriete muziek in zeer hoge kwaliteit. De MP3 speler van maar 31 gram heeft alle opties die je nodig hebt. Bekijk foto's en video's, speel een game, lees je favoriete e-book en neem belangrijke gedachtes op via de spraak recorder. Inclusief oordoppen en een MicroSD card... Meer bij Bol.com »

Lisiv® MP3 Speler Met Bluetooth - Ondersteuning tot 128GB - Mp4 Speler - Alternatief ipod - eBook - Ondersteuning tot 128 GB - inclusief oortjes & 32GB Kaart - 5.0 Bluetooth verbinding - Met FM Radio en Spraakrecorder - NL Handleiding via mail
P.S. NEDERLANDSE HANDLEIDING ONTVANGT U OP DE DAG VAN LEVERING AUTOMATISCH IN UW MAIL. Niet ontvangen? Stuur dan een mail naar info@lisiv.nl en we helpen u graag verder. Nooit meer afgeleid raken door telefoontjes en berichten tijdens het sporten of wandelen? Geniet nu echt van de muziek en je... Meer bij Bol.com »

Sony NW-E394 Walkman - MP3-speler - 8GB - Blauw
Met de Sony NW-E394 Walkman ben je zeker van een 8GB lichtgewicht MP3 speler met goede geluidskwaliteit. Met ClearAudio+ heb je 30% minder last van ruis en omgevingsgeluiden dan conventionele apparaten. Hiermee kun je dus van muziek genieten die helder klinkt. Met de ingebouwde FM-tuner kun je 30 vo... Meer bij Bol.com »

Transnect® - MP3 Speler/MP4 - Bluetooth - FM Radio - 8GB Geheugen- Ondersteuning tot 128 GB - HiFi Oordopjes - Zwart
Vind je het leuk om te sporten met muziek, maar heb je last van het ongemak van je grote en zware mobiele telefoon? Wil je je mobiele telefoon bevrijden van de afstandsbeperking terwijl je lossless kwaliteit muziek afspeelt met een bluetooth speaker? TRANSNECT MP3 Speler kan dit voor je oplossen! Me... Meer bij Bol.com »

YOTON YM03 HiFi MP3-Speler Bluetooth - 16GB Geheugen met 64GB TF kaart - Met Clip - FM radio - Stappenteller - Voice recorder - eBook - Zwart
Yoton is een merk dat zich inzet om klanten te voorzien van hoogwaardige en betaalbare producten. De producten van Yoton variëren van muziek tot video. U kunt altijd een Yoton-product kiezen dat bij u of uw gezin past. Verwacht dat de producten van Yoton u en uw gezin vreugde en gemak brengen e... Meer bij Bol.com »

In deze koopgids vertellen we je hoe je de beste mp3 speler van 2024 kunt uitkiezen

Muziek is belangrijk in het leven van de meeste personen. Daarom is het handig om een degelijke en duurzame mp3-speler in huis te hebben. Je neemt zo’n apparaatje overal mee naartoe en beluistert je favoriete liedjes. Doordat het aanbod aan mp3-spelers enorm groot is, kan het moeilijk zijn om de beste mp3 speler uit te kiezen. Gelukkig helpen wij je om het ideale model uit te kiezen. Daarbij vertellen we je op welke zaken je allemaal kunt letten. Zo vind je gemakkelijk de beste mp3-speler voor jouw behoeften.

Opslagcapaciteit van de beste mp3 speler

Het eerste waar je naar kijkt bij het uitkiezen van de beste mp3 speler is de opslagcapaciteit. Een grotere opslagcapaciteit betekent namelijk dat je meer liedjes op het apparaat kunt plaatsen. Het geheugen kan bepaald worden door het gebruik van een SD-kaart, harde schijf of flashgeheugen. Vind je een basisapparaat al prima, dan kies je voor een van de vele mp3-spelers met een opslagcapaciteit van 2 GB. Deze capaciteit is prima voor personen die het apparaatje zo nu en dan sporadisch gebruiken. Echter, veel personen kiezen voor een mp3-speler met een opslagcapaciteit van 4 tot 8 GB. Als je een muziekfanaat bent, kun je zelfs kiezen voor een mp3 speler met 128 of 256 GB opslagcapaciteit.

Het formaat en gewicht

De meeste mp3-spelers worden gekenmerkt door een compact formaat en een licht gewicht. Daarom zijn dergelijke apparaten super populair onder sporters. Het compacte formaat zorgt er namelijk voor dat het apparaat bijzonder handig is om mee te nemen tijdens het sporten. Denk er maar aan hoe prettig het is om muziek te beluisteren tijdens het fietsen, hardlopen of uitvoeren van andere sportactiviteiten. Het is echter zo dat de nieuwere mp3 spelers een hele ontwikkeling hebben meegemaakt. Er zijn daarom ook wat grotere modellen. Daarom denk je van tevoren na over het formaat en gewicht van de beste mp3 speler voor jouw behoeften.

De ondersteunde bestandstypen

Doordat mp3-spelers tegenwoordig zeer divers zijn, ondersteunen ze ook een groot aantal audioformaten. Sommige formaten zijn gecomprimeerd en verliezen hierdoor kwaliteit. Andere bestanden worden juist tot op zekere hoogte gecomprimeerd, maar verliezen hun kwaliteit niet. Er zijn ook niet gecomprimeerde formaten. Hierbij blijft de kwaliteit intact. Echter, dergelijke bestanden nemen veel ruimte in beslag. Veelvoorkomende bestandsoorten zijn mp3, WAV, FLAC, AIFF, OGG en ALAC.

Extra opties en je budget voor de beste mp3 speler

Het aanschaffen van een degelijke mp3-speler hoeft je geen arm en been te kosten. Gemiddeld kost een dergelijk apparaat je ongeveer 40 euro. Er bestaat echter ook mp3-spelers met een veel lager prijskaartje, maar er bestaan ook modellen waar je iets meer budget voor moet hebben. Je beslist dus zelf of je het apparaat regelmatig wil gebruiken of niet en hoeveel je wenst uit te geven. De prijs van de beste mp3 speler kan in meer of mindere mate worden bepaald door bepaalde factoren. Denk hierbij onder andere aan het design, extra mogelijkheden en unieke kenmerken. Een felroze mp3-speler bijvoorbeeld kost je vaak wat meer dan een neutraal grijs of zwart model. Daarnaast kost een mp3-speler met een uitbreidbaar geheugen je ook wat meer. Sommige modellen beschikken zelfs over Bluetooth, touchscreen, FM-radio, wifi en schermverlichting. Dergelijke modellen kosten ook meer dan een basis mp3-speler.

Beste mp3 speler van 2024

Tegenwoordig gebruiken de meesten van ons onze smartphones voor verschillende doeleinden. Zo kun je met een dergelijk apparaat meer dan alleen bellen en berichten versturen. Als je zoekt naar de beste mp3 speler, dan kom je wellicht voor een moeilijke keuze te staan. Er zijn namelijk enorm veel varianten met allemaal anderen, handige functies. Ook kun je kiezen uit verschillende designs en kleuren. Het liefst wil je meerdere varianten uitkiezen, maar dat is voor velen niet haalbaar. Daarom helpen we je op weg. Voordat we dit artikel hebben geschreven, zijn we op zoek gegaan naar de best verkochte spelers. Aan de hand daarvan hebben we een top 10 samengesteld. Alle producten in dit artikel zijn dus razend populair en worden aanbevolen door vele andere gebruikers. We begrijpen ook dat je niet het eerste het beste product wil uitkiezen. Daarom hebben we elk van de mp3-spelers gerecenseerd. Je komt dus meer te weten over elk model zodat je gemakkelijk jouw beste mp3 speler kunt uitkiezen.
 
Als je bijvoorbeeld muziek op je telefoon zet, dan kun je vanuit je telefoon muziek beluisteren. Dit is prettig als je slechts gedurende een korte tijd muziek wil beluisteren. Wil je echter uren achtereen muziek beluisteren, dan is een smartphone niet het ideale apparaat. De batterij loopt namelijk relatief snel leeg. Daarom schaf je een apparaat aan dat speciaal bestemd is om muziek te beluisteren. We verwijzen hier naar een mp3-speler. Met dit apparaat kun je waar je ook bent muziek beluisteren. Bovendien kunnen sommige varianten meer dan alleen muziek afspelen. Sommige varianten hebben bijvoorbeeld Bluetooth, radio-ondersteuning of een videoscherm. Hoe kies je dan de beste mp3 speler uit? Wij helpen je om jouw beste mp3 speler te vinden.
 

1. Difrnce MP852

De meesten van ons zijn bekend met de werking van een mp3-speler. Een dergelijk apparaat sluit je eerst aan op je computer, waarna je er muziek op zet. In sommige gevallen kun je er ook gewoon een SD-kaart in zetten met muziek. Vervolgens kies je voor het nummer dat je wil Difrnce MP852beluisteren en je geniet van je muziek. Toch kunnen verschillende modellen van elkaar verschillen. Denk maar aan hun opslagcapaciteit. Ook het design kan verschillen. Is daarom de beste mp3 speler voor jou een blauw model met een display en 8 GB opslagcapaciteit? Dan kennen wij het ideale model voor jou, namelijk de Difrnce MP852.

Wij vinden dat de Difrnce MP852 de beste mp3 speler voor jou is. Hij is namelijk een klein model met een directe USB-aansluiting. Bovendien beschikt hij over een handig display. Je kunt dus gemakkelijk het gewenste nummer of je favoriete artiest selecteren. Het is daarnaast leuk om al je favoriete muziek op het apparaat te zetten. Hij heeft namelijk een 8 GB opslagcapaciteit. Je kunt er dus een groot aantal liedjes op kwijt. Dit blauwe model werkt op een ingebouwde oplaadbare batterij. Wanneer je batterij dus na verloop van tijd leeg loopt, kun je hem gemakkelijk weer opladen. Je hitlijst laat je vanaf nu nooit meer thuis. Deze lijst neem je namelijk overal mee naartoe op je handige mediaspeler.

Eigenschappen van de Difrnce MP852:

 • Je sluit deze speler direct aan op de computer via USB.
 • Gebruik de knoppen om door je muzieklijst te navigeren.
 • Hij is klein en licht en past dus eenvoudig in je broek- of binnenzak.
 • Duidelijke feedback maakt dat je altijd perfecte controle hebt over je muziek.
 • Zijn interne geheugen van 8 GB kun je met een micro SD-kaart uitbreiden tot 32 GB.
 • Desgewenst kun je met deze speler ook genieten van de muziek van je favoriete radiostation.
 • Er is gezorgd voor een helder schermpje, dat je precies laat zien welk nummer je hebt gekozen.

2. Lenco Xemio-768

Veel personen vinden dat muziek stimulerend werkt tijdens het trainen of sporten. Daarom komt het vaak voor dat je personen ziet trainen met muziek in hun oor. Doordat je de muziek beluistert via een koptelefoon, stoor je niemand. Je geniet gewoon in alle rust van jouw favoriete en meest motiverende liedjes. Lenco Xemio-768Ben je van plan jouw mediaspeler te gebruiken tijdens het sporten? Dan is de beste mp3 speler voor jou wellicht een variant met speciale sportoordopjes. Wij kennen een dergelijke variant, namelijk de Lenco Xemio-768. Deze speler is voor sporters de beste mp3 speler. Hij wordt namelijk geleverd met handige sportoordopjes. Hierdoor ben je na het toevoegen van je bestanden meteen klaar om te sporten.

De Lenco Xemio-768 is eigenlijk meer dan slechts een mp3-speler. Hij heeft namelijk ook andere mogelijkheden dan alleen muziek afspelen. Zo heeft dit apparaatje een geheugen van 8 GB. Dit is de grootte van de meegeleverde SD-kaart. Aangezien muziekbestanden over het algemeen niet zo groot zijn, kun je er veel liedjes op kwijt. Behalve voor muziek is er op de speler ook ruimte voor e-books, foto’s en video’s. Om bestanden toe te voegen aan de mp3/mp4-speler, sluit je hem via de USB-aansluiting aan je computer aan. Binnen een handomdraai kun je dus al je favoriete nummers beluisteren. Het is tevens fijn te weten dat deze speler beschikt over Bluetooth. Je kunt zelfs zijn geheugen uitbreiden met een micro SD-kaart tot 32 GB.

Eigenschappen van de Lenco Xemio-768:

 • Hij heeft een handige Bluetooth-functie.
 • Er is gezorgd voor een handige stemopname functie.
 • Zijn e-book functie ondersteunt zelfs TXT bestanden.
 • In videomodus heeft hij een speeltijd tot ongeveer 3 uur.
 • Je krijgt er een sport koptelefoon bij, dus je kunt er meteen mee gaan sporten.
 • Dit apparaat wordt geleverd met een 8 GB micro SD-kaart, maar het geheugen kun je uitbreiden met een micro SD-kaart tot 32 GB.

3. Nikkei NMP4BK

Sommigen van ons moeten lange afstanden afleggen om naar het werk of naar school te gaan. Tijdens deze lange rit is er meestal niet veel spannends te doen. Dit is vooral het geval als je met het openbaar vervoer naar de plaats van bestemming gaat. Je kijkt een tijdje naar de personen om je heen en baalt daarna. Nikkei NMP4BKGelukkig behoort deze stressvolle situatie tot het verleden. Je kunt namelijk met een mp3-speler jouw rit tot een spannend concert maken. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je leuke muziek op je mp3-speler zet. Wil je ook clips bekijken? Dan kies je voor een variant met een scherm. Voor de bovengenoemde situatie is de Nikkei NMP4BK wellicht de beste mp3 speler.

Als je jezelf wil vermaken, dan komt de Nikkei NMP4BK goed van pas. Bij dit apparaat is entertainment namelijk steeds binnen handbereik. Het gaat hier om een digitale mediaspeler, die zorgt voor het nodige luisterplezier. Bovendien hoef je je niet te limiteren tot alleen het beluisteren van muziek. Ook beeldvermaak behoort tot de mogelijkheden van deze mediaspeler. Hij heeft immers een 1,8 inch TFT scherm. Zet dus gerust je lievelingsliedjes, -clips en zelfs foto’s op het apparaat en geniet van jouw mediacontent. Vind je het ingebouwde geheugen van 8 GB niet voldoende? Geen probleem. Dit apparaat beschikt namelijk ook over een SD-slot. Daarmee kun je het geheugen uitbreiden tot maximaal 24 GB.

Eigenschappen van de Nikkei NMP4BK:

 • Dankzij de ingebouwde tuner kun je ook luisteren naar je favoriete radiostation.
 • Hij heeft een ingebouwd geheugen van 8 GB, maar je kunt het geheugen uitbreiden tot 24 GB.
 • Dit apparaat heeft een speelduur van maximaal 20 uur, dus je hoeft je geen moment te vervelen.
 • Behalve voor het beluisteren van muziek, kun je hem ook gebruiken om foto’s/clips te bekijken op het TFT scherm.

4. SanDisk Clip Sport Plus

We hebben je in dit artikel reeds verteld over een handige mp3-speler die je tijdens het sporten kunt gebruiken. Eigenlijk kun je de meeste varianten gebruiken wanneer je sport, omdat ze vrij klein zijn. Toch zijn bepaalde modellen beter geschikt voor sporters dan andere. Denk er maar aan dat er spelers zijn SanDisk Clip Sport Plusdie waterresistent zijn. Hierdoor maakt het niet uit als er zweet op het apparaat terecht komt. Hij blijft er namelijk voor zorgen dat je ongestoord verder kunt sporten. Klinkt een dergelijk model met een duurzaam en waterdicht design als de beste mp3 speler voor jou? Dan is de SanDisk Clip Sport Plus dé mediaspeler voor jou. Dit apparaat heeft namelijk een duurzaam en waterdicht design. Daarom is hij wellicht de beste mp3 speler voor jou.

Dankzij het duurzame en waterdichte design kun je gerust sporten in de regen of modder. Het apparaatje blijft namelijk zijn werk doen. Bovendien voel je niet eens dat je hem bij je hebt, omdat hij licht en compact is. Hierdoor is hij nooit in de weg tijdens het trainen, dus je kunt in alle vrijheid bewegen. Bij de SanDisk Clip Sport Plus is er gezorgd voor een Bluetooth-verbinding. Je kunt dit apparaatje dus gerust aansluiten aan draadloze headsets of speakers. Hierdoor wordt je workout nog prettiger. Doordat deze mediaspeler een opslagcapaciteit heeft van 16 GB heb je genoeg ruimte voor zo’n 4000 nummers. Wil je er toch meer muziek op opslaan? Geen probleem. Je hebt namelijk ook een ingebouwde FM-radio tot je beschikking.

Eigenschappen van de SanDisk Clip Sport Plus:

 • Je kunt in alle vrijheid bewegen, want het apparaat is licht en compact.
 • Klik hem dankzij het compacte design gerust op je kleding of uitrusting.
 • Hij heeft een capaciteit van 16 GB dus je kunt er zo’n 4000 nummers op opslaan.
 • Dankzij het duurzame en waterdichte design kun je gerust sporten in de regen of modder.
 • Er is gezorgd voor een ingebouwde FM-radio dus je hebt oneindig veel variatie tot je beschikking.
 • Zijn Bluetooth-verbinding maakt het mogelijk om hem aan te sluiten op draadloze headsets of speakers.

5. Sony NW-E394 Walkman

Elke mp3 speler brengt bepaalde voordelen met zich mee. Zo heeft het ene model een grote opslagcapaciteit en het andere model speelt ook video’s af. Een punt dat we vaak echter over het hoofd zien is de geluidskwaliteit. Aangezien je muziek beluistert op een dergelijk apparaat, is de geluidskwaliteit ook van immens belang. Sony NW-E394 WalkmanVan sommige merken verwachten we dat we kunnen rekenen op hun geluidskwaliteit. Een dergelijk merk is Sony. Is de beste mp3 speler voor jou daarom een Sony variant? Dan kun je kiezen voor de Sony NW-E394 Walkman. Dit model is wellicht de beste mp3 speler voor jou. Hij is namelijk van het topmerk Sony en brengt een goede geluidskwaliteit met zich mee.

Sommige personen sporten in drukke omgevingen. Dan kunnen ze niet optimaal genieten van de muziek die ze beluisteren. Gelukkig is dat geen issue bij de Sony NW-E394 Walkman. Deze mp3-speler beschikt namelijk over de ClearAudio+ technologie. Hierdoor heb je 30% minder last van omgevingsgeluiden en ruis vergeleken met conventionele apparaten. Je geniet dus keer op keer van muziek die helder klinkt. Daarnaast neem je dit apparaat graag met je mee, want hij weegt weinig en heeft een 8 GB opslagcapaciteit. Heb je een keer geen zin in de muziek die je op het apparaat hebt opgeslagen? Geen probleem! Dankzij de ingebouwde FM-tuner kun je 30 voorkeurszenders instellen. Bovendien laad je de mediaspeler slechts 1 keer op, waarna je hem 35 uur lang kunt gebruiken.

Eigenschappen van de Sony NW-E394 Walkman:

 • Voor optimaal gemak ondersteunt hij verschillende populaire muziekindelingen.
 • Nadat je hem volledig hebt opgeladen kun je 35 uur audiobestanden beluisteren.
 • Clear Audio+ technologie zorgt ervoor dat helder stereogeluid precies zo klinkt als bij de originele opname.
 • Je geniet keer op keer van een realistische geluidsweergave, krachtige baslijnen en een consistent volumeniveau.
 • De ideale afspeellijst creëer je gemakkelijk door je favoriete nummers vanuit Windows Verkenner en iTunes naar de speler te slepen.
 • Stel gemakkelijk 30 voorkeurszenders in met de ingebouwde FM-tuner zodat je niet meer naar je favoriete radiostations hoeft te zoeken.

Veelgestelde vragen

Wat is een mp3 speler eigenlijk?

Je kunt een mp3-speler beschouwen als een degelijk elektronisch apparaat dat mp3’s kan afspelen. Over het algemeen is zo’n apparaat bijzonder compact en licht van gewicht.

Hoe werkt een mp3 speler?

Voor het opladen van een mp3-speler of om je favoriete liedjes erop te zetten, verbind je de mp3-speler simpelweg met je laptop of computer. Je gebruikt hiervoor een USB-kabel. Voor het inschakelen van de mp3-speler houd je de start- en uitknop gedurende enkele seconden ingedrukt. Zo gaat het startscherm aan, waarna je verder kunt schakelen naar je muziek. Je kunt ook het volume aanpassen of van liedje veranderen.

Bestaat er een verschil tussen een mp3 en een mp4 speler?

Ja, met de mp3-speler kun je alleen digitale audiobestanden afspelen. Met een mp4-speler heb je echter ook de mogelijkheid om video’s probleemloos af te spelen. Met een mp4-speler heb je dus iets meer mogelijkheden.

Wat kan een mp3 speler me kosten?

Een degelijke en duurzame mp3-speler kan je rond de 40 euro kosten.

Waarom zou ik een mp3 speler kopen?

Omdat je hem kunt gebruiken om te sporten zonder ballast. Je profiteert ook van een ander besturingssysteem en laat de accu van je telefoon vol. Het geluid van een mp3-speler is over het algemeen ook van geweldige kwaliteit. Bovendien bespaar je geheugen op je smartphone, omdat je je muziek nu niet meer op je smartphone opslaat.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s.waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.