De beste externe blu ray brander van 2020 vind je door de top 5 te vergelijken!

Product
1. Plug & Play Externe CD/DVD Combo Drive Speler Reader - USB 2.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander Meer »
2. LifeGoods Externe DVD Speler en Brander - DVD/CD Drive voor Laptop of Macbook - Data en Voeding Via USB 3.0 of USB C - Inclusief Beschermhoes en Kabel - Zwart Meer »
3. Externe DVD/CD speler voor laptop of computer met USB aansluiting - zwart Meer »
4. Trendfield 4-in-1 Externe DVD/CD Speler en Brander voor Laptop & Mac iOS - USB 3.0 & USB C Aansluiting - Plug & Play - SD & Micro SD Kaartsleuf + USB Hub met 2 Poorten Meer »
5. Plug & Play Externe CD/DVD Combo Drive Speler Reader - USB 3.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander Meer »
6. Apple USB SuperDrive Meer »
7. Precious Brand: CD/DVD - Plug & Play Combo Drive Speler - USB 3.0 - Cd/Dvd Brander - CD-Rom Disk Lezer - Hoge snelheid - Zwart Meer »
8. LG GP57ES40 externe dvd brander Meer »
9. Externe DVD speler en brander Laptop & USB 3.0 – Super Snel – Plug & Play Meer »
10. M-Iconic Externe CD/DVD Speler en Brander - Optische drive extern - USB 3.0 CD-Rom Disk Lezer & Brander - Externe DVD brander - Optical Drive - Brander - Plug & Play - Voor Laptop en Computer - Geschikt voor Windows / Mac OS / Linux Meer »

Heb je een grote collectie originele audiovisuele bestanden? Denk maar aan leuke vakantievideo’s en -foto’s of andere soortgelijke bestanden. Als je beschikt over dergelijke bestanden, dan wil je deze niet kwijtraken. Het is daarom handig om een back-up van de bestanden te maken. Bovendien is het handig als je dergelijke bestanden kunt afspelen op je computer of laptop. Zo kunnen andere familieleden of vrienden met je meegenieten van de leuke herinneringen. Voor het maken van een back-up van dergelijke bestanden kun je een blu ray brander gebruiken. Beschikt je computer niet over een ingebouwde brander? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt immers op zoek gaan naar de beste externe blu ray brander. Daarbij kun je letten op verschillende factoren, zoals de schrijfsnelheid en de manier waarop je hem koppelt aan je computer. Lees dit artikel om jouw beste externe blu ray brander te vinden.

Beste externe blu ray brander van 2020

Door de jaren heen zijn er enorm veel optische schijven ontwikkeld. Daarbij kun je denken aan zowel interne als externe varianten. Momenteel zoek je echter naar de externe varianten. Dat is een goede keus, omdat je zulke modellen gerust met je mee kunt nemen. Desgewenst sluit je ze vervolgens aan op een andere computer. Je hebt dus veel gebruiksmogelijkheden. Voor velen vormt het uitkiezen van de beste externe blu ray brander een uitdaging. Daarom willen we je op weg helpen. We zijn namelijk nagegaan welke varianten momenteel het beste worden verkocht. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 samengesteld. Deze top 5 bestaat uit allerlei verschillende modellen van topkwaliteit. Bovendien recenseren we elk van de vijf optische schijven. Hierdoor ontdek je wat elke variant uniek maakt. Vergelijk dus gauw de verschillende modellen en kies de beste externe blu ray brander voor jouw behoeften uit!

1. Asus BW-12D1S-U externe blu ray brander

Wil je gemakkelijk een blu ray disc branden? Moet dit proces bovendien snel verlopen? Is het daarnaast belangrijk dat jouw beste externe blu ray brander 2D-beelden kan omzetten naar een aangepast 3D-formaat? Dan kies je voor de Asus BW-12D1S-U. Dit apparaat is voor jou wellicht de beste externe blu ray brander. Hij maakt het branden van je schijven namelijk super gemakkelijk. Je kunt met deze optische schijf met een hoge snelheid branden via een USB 3.0 verbinding. Bovendien is hij naast het branden in staat om Blu-ray beelden in 3D-formaat te bekijken. Hiervoor gebruik je de meegeleverde software. Het apparaatje heeft zelfs de mogelijkheid om 2D-beelden om te zetten naar een aangepast 3D-formaat. Op die manier geef je oude DVD films een frisse look. Heb je weinig ruimte op je bureau? Geen nood! Deze brander kun je in een liggende of staande stand op je bureau plaatsen.

Asus BW-12D1S-U externe blu ray brander

Eigenschappen van de Asus BW-12D1S-U:

 • 2D naar 3D-conversie en DVD-upscaling is mogelijk bij deze brander.
 • Hij wordt geleverd met een voet voor een verticale stand en een 3D-bril.
 • Je verbindt hem via de USB 3.0-poort dus hij zorgt voor een razendsnelle overdrachtssnelheid.
 • Door OTS technologie heeft hij een geweldige brandende kwaliteit en een snelle 12x Blu-ray brandsnelheid.

2. Verbatim 43888 optisch schijfstation

Bij het uitkiezen van een nieuw optisch schijfstation let je op verschillende factoren. Eerst ga je na of de schijf intern of extern is. Vervolgens onderzoek je voor welk type computer en besturingssysteem hij geschikt is. Aan de hand daarvan is het uitkiezen van de beste externe blu ray brander een fluitje van een cent. Wat dacht je van een variant voor notebooks waarvan het laadmechanisme aan de bovenkant is? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan raden we het Verbatim 43888 optisch schijfstation aan. Dit apparaat is voor jou wellicht de beste externe blu ray brander. Hij is namelijk geschikt voor notebooks. Bovendien is hij een Blu-ray DVD combo. Er gaat dus een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je hoeft gelukkig ook niet lang te wachten totdat je back-up is gemaakt. Hij heeft namelijk een 6x schrijfsnelheid een 4x leessnelheid. Dit apparaat ondersteunt zowel Windows- als Mac-software.

Verbatim 43888 optisch schijfstation

Eigenschappen van het Verbatim 43888 optisch schijfstation:

 • Dit schijfstation koppel je via USB aan je notebook.
 • Hij is een Blu-ray DVD combo met een SATA III interface.
 • Er is gezorgd voor een 4x leessnelheid en een 6x schrijfsnelheid.
 • Deze brander ondersteunt Windows 7, 8 en 10 en Mac OS X 10.6 Snow Leopard.

3. Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation

Als je naar de schrijf- en leessnelheid van optische schijfstations kijkt, dan zie je dat sommige modellen sneller zijn. Echter, het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat de snelheid soms verwijst naar specifieke bestandsoorten. Sommige varianten hebben bijvoorbeeld een razendsnelle lees- en schrijfsnelheid op het gebied van Blu-ray discs. Toch zijn dergelijke modellen soms minder snel met het branden van dvd’s of cd’s. Is de beste externe blu ray brander voor jou razendsnel in het branden van zowel dvd’s, cd’s als Blu-ray discs? Kies dan voor de Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation. Dit model is de beste externe blu ray brander voor jou. Hij kan namelijk in een handomdraai zowel cd’s, dvd’s als Blu-ray discs branden. Om precies te zijn bedraagt zijn DVD+R schrijfsnelheid 16x. Zijn BD-R schrijfsnelheid bedraagt 12x en zijn CD-R leessnelheid bedraagt 48x. Dit apparaat ondersteunt diverse Windows besturingssystemen.

Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation

Eigenschappen van het Buffalo BRXL-16U3-EU optisch schijfstation:

 • Deze Blu-ray DVD combo monteer je horizontaal.
 • Hij heeft een USB 3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1) interface.
 • Dit apparaat kan in een handomdraai dvd’s en Blu-ray discs branden.
 • Onder andere Windows 7 Home Basic (x64) en Windows 7 Home Premium worden ondersteund.

4. Verbatim External Slimline optisch schijfstation

Je hebt gezien dat sommige optische schijfstations alleen compatibel zijn met Windows besturingssystemen. Er zijn daarnaast ook varianten die alleen compatibel zijn met het Mac oftewel OS X besturingssysteem. Velen van ons willen echter niet beperkt worden. Is daarom de beste externe blu ray brander voor jou een variant die werkt op zowel Windows- als Mac-apparaten? Moet hij bovendien beschikken over buffer-underrun beveiliging? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. We verwijzen hier naar het Verbatim External Slimline optisch schijfstation. Deze brander is de beste externe blu ray brander voor jou. Hij is namelijk compatibel met zowel Apple- als Windows-software. Daarnaast beschikt hij over buffer-underrun beveiliging. Je koppelt deze schijf via een USB 3.0 poort met je computer. Hierna geniet je van de snelle prestaties. Hij heeft namelijk een 6x lees- en schrijfsnelheid voor cd’s, dvd’s en Blu-ray discs.

Verbatim External Slimline optisch schijfstation

Eigenschappen van het Verbatim External Slimline optisch schijfstation:

 • Er is bij dit model gezorgd voor buffer-underrun beveiliging.
 • Hij heeft een 6x lees- en schrijfsnelheid op het gebied van cd’s, dvd’s en Blu-ray discs.
 • Deze brander is compatibel met Windows XP, Vista, 7, 8, 10 en Mac OS X 10.6 of hoger.
 • Bij aankoop van deze brander krijg je er een USB 3.0-kabel en Nero Burn & Archive software bij.

5. Asus SBW-06D2XU

De eerste optische schijf die we hebben gerecenseerd is een model van het merk Asus. Dit is een bekend en hoogwaardig merk. Het is daarom niet verbazingwekkend dat veel personen voor de branders van dit merk kiezen. Was de eerste Asus uit onze top 5 niet de beste externe blu ray brander voor jou? Dan past de Asus SBW-06D2XU wellicht beter bij jou. Dit model is wellicht de beste externe blu ray brander voor jouw notebook. Hij is namelijk een Blu-ray DVD combo met een USB 2.0 interface. Deze brander heeft een schrijfsnelheid van 24x voor cd’s. Daarnaast heeft hij een 8x schrijfsnelheid voor DVD+R discs. Zijn gemiddelde random access time bedraagt 190 ms voor dvd’s en cd’s. De gemiddelde random access time voor een BD-ROM bedraagt bij dit apparaat 300 ms. Hij kan bovendien zelfstandig met het internet verbinden. Gebruik hem dus gauw om al jouw back-ups te maken.

Asus SBW-06D2XU externe blu ray brander

Eigenschappen van de Asus SBW-06D2XU:

 • Je sluit deze USB 2.0 brander aan op je Notebook.
 • Dit apparaat kan zelfstandig met het internet verbinden.
 • Hij heeft een 24x cd schrijfsnelheid en een 8x DVD+R schrijfsnelheid.
 • Deze brander is een Blu-ray DVD combo, dus je hebt veel back-up mogelijkheden.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.