Lezen helpt kinderen ontspannen

Ontspanning is voor kinderen erg belangrijk. Lezen kan hierbij helpen. Het is een fijne en gemakkelijke manier om aan het einde van een drukke dag tot rust te komen. Veel ouders denken dat een kind na een drukke dag direct naar bed willen, maar eigenlijk is het lezen van een kinderboek op zo’n moment extra belangrijk. Het lezen van een boek zorgt ervoor dat jouw kind, op wat voor moment van de dag, zich kan ontspannen.

Lezen verlaagt stress

Kinderen worden dagelijks blootgesteld aan vele prikkels. Ze maken van alles mee op school, kijken tv, gebruiken de tablet en nemen deel aan het verkeer. Dit allemaal brengt de nodige prikkels mee waardoor jouw kind zich gespannen kan voelen. Het lezen verlaagt je hartslag en je spieren kunnen zich ontspannen. Lezen verlaagt stress en zorgt er op deze manier voor dat je kunt ontspannen. Als je kind leest voor het slapen, dan zal dit ook een goede nachtrust als gevolg hebben. Het is gemakkelijker om in slaap te vallen.

Sla niet over

Als je kind een drukke dag heeft gehad, dan wil je hem/haar het liefst gelijk in bed leggen. Als je dat doet, dan zorg je ervoor dat je kind met veel gedachten en prikkels naar bed gaat. Dit kan zorgen voor een onrustige nacht. Een verhaaltje voor het slapen gaan, zorgt ervoor dat jouw kind op een fijne manier even tot rust kan komen. Het lichaam heeft minder stress op deze manier en de nacht zal prettiger zijn. 

Op jonge leeftijd beginnen

Ontspanning is voor kinderen van alle leeftijden belangrijk. Begin daarom al op jonge leeftijd met het voor lezen. Op deze manier kun je het concentratievermogen van jouw kind trainen waardoor het gemakkelijker is om focus te houden. Als je kind zijn/haar aandacht goed bij het verhaal kan houden, is het eerder mogelijk om te genieten van een goed boek. Je kind zal hier levenslang plezier van hebben.

Persoonlijk vond ik deze website meerdere boeken goed samenvatten. Misschien het overwegen waard voor je.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.