Welke zoekboeken zijn populair die ook leuk zijn voor peuters?

Er zijn veel verschillende zoekboeken, variërend in leeftijdsgroep. Voor de allerkleinste kinderen zijn de zoekboeken van clowntje Bumba erg populair. De prenten zijn niet al te gedetailleerd en de focus ligt op alledaagse vormen, kleuren en voorwerpen. Voor de peuters en kleuters zijn zoekboeken, zoals “Mijn allereerste zoekboek” en “Mijn allereerste dieren zoekboek” erg populair. Het is daarom ook geen wonder dat kinderboeken voor peuters een steeds grotere markt is. De platen in kinderboeken worden iets gedetailleerder en de kinderen worden uitgedaagd om secuur op zoek te gaan naar de verschillende voorwerpen, figuren en dieren. Ook voor de grotere kinderen, vanaf een jaar of zeven zijn er zoekboeken op de markt.

Waarom zijn sommige boeken zo populair?

Denk aan boeken als “Waar is Wally?” en “De grote pinguïnreis”. De boeken van “Waar is Wally?” zijn al geruime tijd bekend in Nederland. Wie kent Wally niet? De jongen met zijn rood-wit gestreepte trui en muts. In “De grote pinguïnreis” ga je op wereldreis met de pinguïns Pim en Paultje. Zij nemen jou mee over de hele wereld en aan jou de taak om ze op iedere bladzijde opnieuw te ontdekken. Waar op de wereld bevinden zij zich nu? En wat is daar allemaal te zien? Een ander zeer bekend zoekboek is het boek “De Gele Ballon”, gemaakt door Charlotte Dematons. Je gaat in dit zoekboek op wereldreis, maar niet alleen. Er reizen een gele ballon, een blauwe auto, een fakir op een vliegend tapijt en een gevangenisboef met jou mee.

Zoekboek voor peuters

Kinderen raken niet uitgekeken in dit boek en de ouders evenmin. Aan de kinderen van een jaar of 10 is ook gedacht. Jan van Haasteren heeft een zoekboek over de geschiedenis van Nederland gemaakt. Niet alleen zijn de praten zeer gedetailleerd, maar ook leerzaam. De platen laten belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland zien, waarbij de kinderen op een speelse manier kennis maken met de geschiedenis en de tradities van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de Elfstedentocht en de Nieuwjaarsduik. Op iedere plaat zijn veel komische details aangebracht, zodat kinderen ernaar blijven kijken. In dit zoekboek is tekst bijgeplaatst. Aan de lezers worden vragen gesteld om op zoek te gaan naar een voorwerp of persoon. Soms zijn deze vragen specifiek voor deze plaat, soms moet er gezocht worden naar een voorwerp of persoon die op meerdere platen terugkomt.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.