Menu +

Berichten zoeken

Juicers, waar moet je op letten?

“Juicers” is de Engelse benaming voor sapjes en smoothies. Er zijn oneindig veel juicers te maken en op internet zijn honderden recepten te vinden, met honderden verschillende ingrediënten. Iedere juice heeft een eigen uitwerking op het menselijk lichaam.

Het geheim van de beste juicer is dat er ‘levend’ sap schuilt in de manier waarop het geperst wordt. Je haalt meer smaak, vitaminen, mineralen en enzymen uit het sap door het op een langzame snelheid te persen en van het pulp te scheiden. Men raadt aan om een goeie slowjuicer te gebruiken, als je de juicers gebruikt als vervanger van een ontbijt of lunch. Dit omdat de slowjuicer het maximale aantal vitaminen, mineralen en enzymen uit de groente of vrucht haalt.

Het geheim van Juicen

Als je begint met “juicen” moet je je goed voorbereiden. En wat is eigenlijk de beste juicer op de markt? Zo is het belangrijk dat je het apparaat dat je gaat gebruiken goed controleert. Gebruik je een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? Het is handig om recepten te zoeken bij het apparaat dat jij hebt, zodat jouw juicers optimaal zullen smaken. Selecteer recepten met een doel. Wil je afvallen? Kies dan juicerecepten die gericht zijn op het verliezen van extra kilo’s. Heb je last van hoodpijn en stress waar je van af wilt? Zoek dan een recept met ingrediënten die stressverlagend werken. Iedere juice heeft een andere werking en deze werking wordt grotendeels bepaald door de ingrediënten. Zorg er dan ook voor dat je de juiste ingrediënten gebruikt en in de juiste hoeveelheid.

Als je beginnende juicer bent, is het raadzaam om de handleiding van jouw apparaat goed door te nemen, zodat jij weet hoe jij met je apparaat moet werken. Daarnaast is het handig om een relatief eenvoudig recept te nemen en die duidelijk te volgen. Naarmate je meer ervaring krijgt in het juicen kun je gaan experimenteren met ingrediënten en eigen recepten. Daarnaast is het handig om een juice te kiezen met een bepaald doel. Je kunt eigen recepten creëren op basis van ingrediënten met een bepaalde werking. Verdiep je van te voren in de voedingsstoffen die de ingrediënten bevatten, zodat jij het optimale resultaat kunt bereiken met jouw juicer.

Hieronder een overzicht van veelvoorkomende ingrediënten voor juicers en hun werking:

 • Blauwe bessen à deze verlagen het slechte cholesterol.
 • Spinazie à bevat meer vezels en antioxidanten.
 • Avocado à veel vezels en gezonde vetten.
 • Banaan à kalium- en magnesiumrijk.
 • Kurkuma à een specerij die (huid)veroudering tegen gaat.
 • Lijnzaad à bevat veel omega 3 en laat je lang verzadigd voelen.
 • Havermout à bevat veel vezels die de darmflora stimuleren.
 • Noten à bevat veel omega 3 en laat je lang verzadigd voelen.
 • Boerenkool à bevat veel krachtige antioxidanten en beschermen je tegen veroudering, van binnen en van buiten.
 • Cacao à beschermt je tegen vrije radicalen, voorkomen dat je ziek wordt en snel verouderd.
 • Kaneel à krachtige ontstekingsremmende werking.
 • Munt à voorkomt en geneest een opgeblazen gevoel.

Geef een reactie