Je zoektocht naar de beste zaklamp van 2022 eindigt hier. Wij vertellen je hoe je het ideale model kunt uitkiezen!

Ontdek in deze koopgids waar je op let bij het kopen van de beste zaklamp van 2022

Velen vinden het een geweldige ervaring om te kamperen onder de sterren. Het enige lastige is dat je nachtzicht wellicht niet helemaal goed is. Daarom kies je ervoor om een goede zaklamp te gebruiken. Voor je huiselijk leven is een eenvoudig model waarschijnlijk al prima. Echter, tijdens een kampeertrip is het wellicht handiger om een robuustere en krachtigere zaklamp te gebruiken. Vraag je je af waar je op kunt letten bij het uitkiezen van je beste zaklamp? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel vertellen we je waar je allemaal rekening mee houdt. Je kunt dan zelf jouw beste zaklamp uitkiezen!

Het type batterij

Het eerste waar je over nadenkt bij het uitkiezen van een zaklamp is het type batterij dat hij gebruikt. Tegenwoordig gebruiken dergelijke lampen namelijk een verscheidenheid aan verschillende batterijen. Zo kun je kiezen voor de standaard AA-batterij, maar ook voor een oplaadbare lithium-ion variant. Er zijn nog vele andere batterijtypen daartussen. Ben je gedurende langere tijd niet in de buurt van een oplaadbron, dan kies je voor een zaklamp met wegwerpbatterijen. Als je daarentegen juist in de buurt van een oplaadbron blijft, dan kies je voor een model met oplaadbare batterijen. Je bespaart daarmee geld, want je hoeft niet steeds batterijen te kopen en weg te gooien. Heb je een oplaadbare zaklamp, dan is het handig om een powerbank of zelfs een goede jumpstarter mee te nemen. Je kiest daarbij voor een jumpstarter met een powerbank, waardoor je je oplaadbare batterijen vlot oplaadt.

De maximale gebruiksduur en de straalafstand

We hebben het hierboven gehad over zaklampen met oplaadbare en wegwerpbatterijen. Het enige wat even erg is als je zaklamp vergeten, is erachter komen dat de batterijen bijna leeg zijn. Meestal gebeurt dit precies op het moment waarop je de zaklamp het hardst nodig hebt. Daarom is het handig om voor een zaklamp met een goede looptijd of lange gebruiksduur te kiezen. Daarmee hoef je je geen zorgen te maken dat je in het donker zit.

Het is verder handig om na te gaan wat de straalafstand van verschillende zaklampen is. Niet alle modellen hebben namelijk dezelfde straalafstand. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een indrukwekkende straalafstand van meer dan 450 meter. Andere modellen laten je niet eens de rug van je hand zien. Daarom houd je de straalafstand in gedachten bij het uitkiezen van de beste zaklamp. Bij nachtwandelingen wil je namelijk een groter bereik hebben. Dit bereik maakt het eenvoudiger om in het donker te wandelen.

Het aantal lumen

Lumen geven aan hoeveel licht een apparaat uitzendt. Dit betekent dus dat een hoog aantal lumen betekent dat een apparaat meer licht produceert. Heeft je zaklamp een laag aantal lumen, dan kun je mogelijk in het donker worden achtergelaten. Echter, je hoeft niet altijd voor een zaklamp met een hoog aantal lumen te kiezen. Gebruik je je zaklamp alleen om te lezen voor het slapengaan, dan bespaar je liever geld. Je koopt dan namelijk een zaklamp met een laag aantal lumen. Zo’n model is immers meer dan genoeg voor je leesbehoeften.

Als je je zaklamp voor meerdaagse zware trektochten gebruikt, dan wil je juist over lange afstanden het zicht vergemakkelijken. Dit geldt ook voor bergbeklimmers of jagers. Dergelijke personen kiezen liever voor een felle zaklamp met een helderheid van meer dan 1000 lumen. Kies je voor een zaklamp om te wandelen, kamperen, zeilen, vissen, of dergelijke recreatieve doeleinden, dan is een capaciteit van tussen de 300 en 1000 lumen ideaal. Een zaklamp voor in huis mag tussen de 100 en 300 lumen hebben. Je gebruikt zo’n model namelijk op zolder, in de schuur, in de garage of voor zicht in je achtertuin.

De duurzaamheid

Hoewel duurzaamheid niet voor iedereen even belangrijk is, mag deze factor niet vergeten worden. Je kiest namelijk ook de beste zaklamp uit aan de hand van deze factor. Er zijn immers veel kwaliteitscertificeringen en duurzaamheidstest. Hierdoor kun je gemakkelijk kiezen voor de bijna onverwoestbare handlampen. Je kunt zelfs voor waterdichte zaklampen kiezen die tegen een stootje kunnen. Zelfs als zo’n model van een klif valt, kan hij nog goed werken. Als je politie-, brandweer-, bouwvakkerswerk doet of een ander praktisch beroep bekleedt, dan wil je een zaklamp die bestand is tegen zware omstandigheden. In zo’n geval kies je voor een robuuste zaklamp die bestand is tegen water. Ook tijdens zware trektochten of vrijwilligerswerk in het buitenland is duurzaamheid van immens belang.

De prijs

Tot slot denk je na over je budget. Daarom is het belangrijk als je al een beeld hebt van het type zaklamp dat je wil hebben. Je kunt namelijk kiezen voor goedkope opties, maar ook wat duurdere zaklampen. Het is wel prettig te weten dat je ook voor een aanvaardbaar budget een zeer duurzame zaklamp kunt kopen. Door voor een dergelijk model te kiezen, bespaar je op lange termijn veel meer geld.

Nu weet je waar je allemaal op kunt letten bij het uitkiezen van de beste zaklamp voor jouw behoeften. Je vergelijkt dus gauw verschillende modellen en kiest de zaklamp die het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Welke voordelen brengt een zaklamp met zich mee?

Zaklampen zijn draagbaar en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien verbruiken ze weinig stroom en kunnen licht schijnen op specifieke doelen. Een zaklamp is zelfs een zeer bestendig en duurzaam apparaat, dat weinig onderhoud vergt. Om deze redenen mag een zaklamp niet in je gereedschapskist ontbreken.

Welke soorten zaklampen bestaan er?

Er zijn allerlei verschillende soorten zaklampen. Echter, je kunt de modellen onderverdelen in modellen voor sporadisch thuisgebruik tot dagelijks professioneel gebruik. Zo kun je kiezen voor hoofdlampen, tactische zaklampen en dynamo-modellen.

Welk type zaklamp gebruikt de politie?

Over het algemeen gebruikt de politie de Eden TDL25 tactische zaklamp. Deze is namelijk speciaal ontworpen voor gebruik door politie-eenheden. Hij brengt voordelen met zich mee tijdens arrestaties en andere kritieke situaties. Toch is dit model gemakkelijke te gebruiken.

Hoe belangrijk is de straalafstand van een zaklamp?

Dat hangt af van het beoogde gebruiksdoel. Als je naar een zaklamp zoekt om mee te nemen tijdens het kamperen, dan is de straalafstand zeer belangrijk. Je wil immers je weg in het donker vinden. Als je een zaklamp wil hebben voor een keer bij een stroomstoring, dan is een simpele zaklamp zonder verre straalafstand prima. Zorg er wel voor dat je zaklamp beschikt over batterijen, anders kun je er niets mee doen als de stroom een keer uitvalt.

Waarvoor is een UV-zaklamp geschikt?

Een UV-zaklamp is niet geschikt voor tijdens het kamperen. Je gebruikt zo’n zaklamp om dingen te zien die je met het blote oog niet, of niet zo gemakkelijk ziet. Daarbij kun je denken aan vlekken in hotelbedden, drugssporen in badkamers, enzovoorts. Je kunt hem ook gebruiken om de echtheid van bankbiljetten te controleren. Zoals je ziet is een UV-zaklamp niet geschikt om beter te zien in het donker. Houd er wel rekening mee dat UV-licht zeer schadelijk is voor je ogen. Je kijkt daarom nooit direct in een UV-lamp.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.