Wij vertellen je over de beste wekkerradio van 2021. Vergelijk de top 10!

De manier waarop je ’s morgens wakker wordt kan veel invloed hebben op het verloop van de dag.

Beste wekkerradio van 2021

 
Je bent dus op zoek naar de beste wekkerradio. Dat is goed, want velen vinden het prettig om gewekt te worden door een dergelijk apparaat. De nieuwere varianten hebben zelfs DAB+. Dit houdt in dat je meer radiostations kunt ontvangen dan met FM. Bovendien heb je minder last van ruis. Hierdoor wordt je op een aangename manier wekker. Sommige wekkerradio’s beschikken ook over wake-up lights. Deze modellen zorgen ervoor dat je op een natuurlijke manier gewekt wordt. Ze bootsen immers de zonsopgang na. Het uitkiezen van de ideale wekkerradio kan best moeilijk zijn, omdat er veel varianten beschikbaar zijn. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld aan de hand van de best verkochte modellen. We beschrijven ook elk van deze wekkerradio’s, waardoor je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Zo kies je gemakkelijk jouw beste wekkerradio uit!
 
Als je bijvoorbeeld wakker bent geschrokken, dan sta je wellicht met hoofdpijn op. Je hebt op die manier meteen minder zin om aan de slag te gaan. Als je daarentegen met een lief kusje en lekker ontbijt wordt gewekt, dan ga je vol goede moed op pad. Niet iedereen wordt gewekt door een lieve partner of ouder. Daarom gebruiken velen van ons een wekker om wakker te worden. Er zijn verschillende soorten wekkers, zoals de klassieke modellen, telefoonwekkers en wekkerradio’s. Vind je gewekt worden door een wekkerradio ideaal? Dan ga je op zoek naar de beste wekkerradio voor jouw behoeften. In dit artikel vertellen we je hoe je de beste wekkerradio gemakkelijk kunt vinden.
 

1. Philips AJ3400

Niets is zo vervelens als midden in de nacht wakker worden en niet weten hoe laat het is. Je wekker is dan nog niet afgegaan en je weet niet of je nog even kunt luieren. Misschien is het namelijk net vijf minuutjes voor de tijd om op te staan. Gelukkig kun je kiezen voor wekkerradio’s met een groot en duidelijk afleesbaar scherm. Klinkt een dergelijk model daarom als de beste wekkerradio voor jou? Dan raden wij de Philips AJ3400 Philips AJ3400 aan. Dit apparaat is wellicht de beste wekkerradio voor jou. Hij heeft namelijk een zeer groot en duidelijk afleesbaar scherm. Hierdoor weet je, zodra je je ogen open doet, hoe laat het is. Dit apparaat werkt op netstroom. Echter, je hoeft je ook bij stroomuitval geen zorgen te maken.

Mocht er sprake zijn van stroomuitval, dan werkt de Philips AJ3400 gewoon door. Hij werkt op dergelijke momenten namelijk op zijn back-up batterijen. Bovendien beschikt dit apparaat over verschillende handige functionaliteiten. Denk er maar aan dat er een dubbel alarm is. Dit is handig voor koppels die samenwonen en op verschillende tijden moeten opstaan. Ook als je alleen woont, kan een dubbel alarm handig zijn. Je stelt namelijk verschillende tijden in voor doordeweeks en in het weekend. Andere handige functionaliteiten van dit apparaat zijn de sleeptimer, snoozeknop en digitale FM-tuner. Je bepaalt bovendien zelf hoe je wakker gemaakt wil worden. Daarbij kun je kiezen tussen een radiodeuntje of een zoemer. Wanneer het wektijdstip wordt bereikt, schakelt de klokradio automatisch de radiozender in of hij activeert het zoemeralarm.

Eigenschappen van de Philips AJ3400:

 • Digitale FM-tuning van voorkeurzenders is mogelijk.
 • Hij heeft een groot scherm voor een duidelijke weergave.
 • Dit apparaat is voorzien van alarmherhaling met snoozetijd.
 • Val eenvoudig in slaap op je favoriete muziek dankzij de sleeptimer.
 • De wekker maakt je wakker met je favoriete radiodeuntje of de zoemer.
 • Jij en je partner kunnen op verschillende tijden gewekt worden dankzij het tweevoudige alarm.
 • Er is gezorgd voor een eenvoudige wekkerinstelling om de tijd en het alarm zonder instructies in te stellen.

2. Nikkei NR10BK

Sommige personen willen het liefst een super geavanceerde wekker in huis hebben. Ze zijn namelijk van mening dat een eenvoudige wekker hen niet optimaal kan wekken. Er zijn daarentegen ook personen die genoeg hebben aan een wekker zonder poespas. Kun je je terugvinden in de tweede stelling? Dan is de beste wekkerradio voor jou wellicht een eenvoudige variant zonder poespas. Nikkei NR10BK Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Nikkei NR10BK. Dit model is voor jou wellicht de beste wekkerradio. Hij is namelijk een wekker zonder poespas. Om precies te zijn, gaat het hier om een alarmklok met een snoozefunctie en een batterij back-up. We vertellen je hier meer over.

Als je kijkt naar het design van de Nikkei NR10BK, dan zie je dat hij beschikt over een groot display. Op dit scherm kun je de tijd goed zien. Het maakt daarbij niet uit of je ’s nachts wil weten hoe laat het is of juist overdag. In beide gevallen kun je goed aflezen wat er op het scherm staat. De wekker is ook voorzien van een snoozefunctie. Dit is handig, omdat je dan nog even kunt luieren wanneer je wekker gaat. Na enkele minuten gaat de wekker weer af. Je weet dan dat je alsnog moet opstaan. Zo hoef je je niet te verslapen. De wekkerradio heeft een compact formaat, waardoor je hem op elk bijzettafeltje of nachtkastje kwijt kunt. Zelfs bij stroomuitval hoef je je geen zorgen te maken. Je kunt namelijk aan de onderkant een 9V batterij plaatsen. Zo gaat je wekker toch af bij een stroomstoring.

Eigenschappen van de Nikkei NR10BK:

 • Dit apparaat is voorzien van een wekfunctie met een zoemer.
 • Doordat hij een grote tijdsaanduiding heeft, weet je meteen hoe laat het is.
 • Er is gezorgd voor een batterij back-up functie, dus je kunt er een 9V batterij in zetten.
 • Dankzij de snoozefunctie kun je, nadat de wekker is afgegaan, toch nog een beetje in bed luieren.

3. Denver CRP-618

Elke wekker is anders. Zo kun je kiezen voor de eenvoudige varianten die alleen een zoemer hebben. Er zijn ook wekkerradio’s die je kunnen wekken met je favoriete deuntjes. Je kunt zelfs kiezen voor een projectiewekker. Dergelijke modellen kunnen verder onderverdeeld worden. Zo zijn er projectiewekkers die alleen de tijd projecteren. Andere varianten kunnen bijvoorbeeld het licht van de opkomende zon nabootsen. Denver CRP-618 Voor welk model je kiest, hangt dus helemaal van jouw voorkeuren af. Is de beste wekkerradio voor jou een projectiewekker die de tijd projecteert? Dan kennen wij het ideale model voor jou. We verwijzen hier naar de Denver CRP-618. Dit model is voor jou wellicht de beste wekkerradio. Hij beschikt namelijk over 180 graden projectie, die je gemakkelijk kunt richten op de gewenste plek op je plafond.

We zeggen niet zomaar dat de Denver CRP-618 een aanrader is. Dit apparaat is namelijk eenvoudig, maar beschikt over alle functies die belangrijk zijn. Je zet hem nadat je hem hebt gekocht op je nachtkastje. Vervolgens geniet je van de vele mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de mogelijkheid hebt om het alarm op gewenste dagen uit te schakelen. Zo word je niet zomaar vroeg gewekt in het weekend of op je roostervrije dagen. Daarnaast heb je bij deze wekker de mogelijkheid om zelf in te stellen hoe je gewekt wil worden. Je kunt kiezen tussen je favoriete radiozender en de beeper. Heb je moeite om uit bed te komen? Dan kun je gebruik maken van de snoozefunctie.

Eigenschappen van de Denver CRP-618:

 • Desgewenst kun je op gewenste dagen het alarm uitschakelen.
 • Dankzij de snoozefunctie kun je nog even omdraaien nadat de wekker is afgegaan.
 • Je bepaalt zelf of je met je favoriete radiozender of met een beeper gewekt wil worden.
 • Bij dit apparaat richt je de 180 graden projectie gemakkelijk op de gewenste plek op je plafond.

4. Caliber HCG006

Iedereen is anders. Zo heb je personen die wakker worden zodra ze enkele zonnestralen zien. Er zijn ook personen die wakker worden wanneer ze een geluid horen. Daarentegen worden sommige personen zeer moeilijk wakker. Behoor jij tot de laatste groep? Dan is het belangrijk dat je een wekker in huis hebt met genoeg volume. Is de beste wekkerradio voor jou daarom een variant met genoeg volume? Dan raden we de Caliber HCG006 Caliber HCG006 aan. Dit apparaat is wellicht de beste wekkerradio voor jou. Hij is namelijk een digitale wekker met een dubbel alarm en een buzzer. Daarnaast heeft hij genoeg volume om je uit je diepe slaap te wekken. Je hoeft je dus niet meer te verslapen. Zelfs als je besluit dat je niet meteen wil opstaan, is dat geen probleem. Je kunt immers de snoozefunctie instellen. Dan gaat de wekker nog een keer als je hem uitzet.

We hebben je in het kort verteld over de functies van de Caliber HCG006. Echter, we hebben het nog niet over zijn design gehad. Dit apparaat mag gezien worden. Hij heeft namelijk een strak, rechthoekig design, dat mooi past bij een moderne inrichting. Echter, als je wil dat hij extra opvalt, dan zet je hem gerust in een landelijke inrichting. Doordat deze wekker een groot LED scherm heeft, weet je altijd precies hoe laat het is. De tijd geeft hij bovendien weer in grote rode cijfers. Vind je dat de cijfers iets te fel zijn, waardoor je niet in slaap kunt vallen? Dan heb je de optie om het scherm iets zachter te zetten. Dit doe je met de 2-staps dimmerfunctie. Hoewel de wekker op netstroom werkt, hoef je je geen zorgen te maken als de stroom uitvalt. Je kunt er namelijk als back-up twee 1,5 Volt AAA-batterijen in zetten.

Eigenschappen van de Caliber HCG006:

 • Dankzij het grote LED scherm zie je altijd hoe laat het is.
 • Er is gezorgd voor een dubbel alarm en een buzzer met veel volume.
 • Als je de cijfers te fel vindt, dan kun je het scherm iets zachter zetten met de 2-staps dimmerfunctie.
 • Desgewenst kun je de snoozefunctie instellen, waardoor de wekker nog een keer gaat als je hem uitzet.
 • Dit apparaat werkt op zowel netstroom als twee 1,5 Volt AAA-batterijen, waardoor stroomuitval geen probleem is.
 • Hij is voorzien van de vereiste certificeringen en voldoet daarbij aan de door de EU gestelde eisen op elektrische producten.

5. Brandt wekkerradio BCR173

We hebben je intussen verteld over 4 super wekkerradio’s. Elke variant is op zijn eigen manier uniek. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze effectief zijn. Ben je op zoek naar een dergelijke effectieve wekker? Dan is het handig als je van tevoren een beeld hebt van de belangrijke eigenschappen. Sommige personen vinden het bijvoorbeeld van immens belang dat hun wekker over een snoozefunctie beschikt. Brandt wekkerradio BCR173 Je kunt daarnaast kiezen voor een wekker met verschillende alarmtijden. Op die manier stel je zelf in hoe laat je elke dag gewekt wil worden. Je hoeft je dan nooit meer zorgen te maken dat je wekker je vroeg wekt op je vrije dagen. Is jouw beste wekkerradio een variant met twee wektijden en een digitale tuner? Kies dan voor de Brandt wekkerradio BCR173.

Wij vinden dat de Brandt wekkerradio BCR173 de beste wekkerradio voor jou is. Hij is immers een effectieve wekker, die beschikt over 2 wektijden. Je bepaalt dus zelf om hoe laat je wakker wil worden op werk-/schooldagen en vrije dagen. Ook heb je de mogelijkheid om een alarmtijd voor jezelf in te stellen en een andere tijd voor je partner. Daarnaast is dit apparaat voorzien van een digitale tuner met maar liefst twintig voorkeuzezenders. Van deze zenders kunnen tien afkomstig zijn van de FM-frequentie en tien van de AM-frequentie. Wil je toch niet gewekt worden door de tonen van je favoriete radiozender? Geen probleem. Je bepaalt namelijk zelf of je met een alarmgeluid of met je favoriete AM-/FM-radiozender gewekt wil worden. De wekker heeft zelfs een sleep-functie, dus je kunt in slaap vallen met muziek zonder de radio te hoeven afzetten.

Eigenschappen van de Brandt wekkerradio BCR173:

 • Je kunt bij dit apparaat twee wektijden instellen.
 • Hij heeft een digitale tuner met maar liefst twintig voorkeuzezenders.
 • Dankzij de sleep-functie val je in slaap met muziek zonder de radio te hoeven afzetten.
 • Bij dit apparaat stel je zelf in of je met een alarmgeluid of je favoriete AM-/FM-radiozender gewekt wil worden.
 • Na een tijdje gaat het toestel automatisch over op een stroombesparende stand-bymodus op het vooraf ingestelde uur.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.