Zoek je naar de beste wekker van 2022? We vertellen je in deze koopgids waar je op kunt letten!

Ontdek waar je allemaal op kunt letten om de beste wekker van 2022 te vinden!

Wil je graag een nieuwe wekker kopen? Dan ontdek je al gauw dat je veel keuzemogelijkheden hebt. Hierdoor kan het wellicht moeilijk zijn om het ideale model uit te kiezen. De beste wekker kun je uitkiezen door rekening te houden met bepaalde voorwaarden. Zo kun je voor een klassieke wekker met een ringgeluid of een wekkerradio kiezen. Bij het laatste type word je wakker met muziek. Er zijn daarnaast ook andere wekkertypen. Daar gaan we later op in. Voor vele kopers is de prijs ook belangrijk. In deze koopgids vertellen we je waar je op kunt letten bij het kopen van een nieuwe wekker. Zo kies je gemakkelijk jouw beste wekker uit.

Kies je voor een wekker, een wekkerradio of een wekker met licht?

Het eerste waar je aan begint te denken, is welk type wekker je het liefst wil hebben. Zo kun je wakker worden met muziek, met een traditionele wekker of zelfs met licht. Veel personen kiezen tegenwoordig voor de laatste twee opties, omdat ze zo op een zachtere manier gewekt worden. Hoewel er sommige personen zijn die het liefst hun smartphone als wekker gebruiken, is dit niet altijd ideaal. Het is namelijk zo dat je smartphone straling afgeeft. Ook al gaat het niet om veel straling, draagt deze bij aan extra stress. Door je telefoon naast je te houden tijdens het slapen, denk je ook aan je bereikbaarheid. Misschien verstuur je zelfs nog enkele berichten voor het slapengaan. Hierdoor kom je niet helemaal tot rust.

Je hebt gezien waarom je liever niet rekent op de wekker van je smartphone. Daarom is de beste wekker voor jou wellicht een wekkerradio of een wekker met licht. De wekkerradio’s zijn er in vele modellen. Sommige varianten hebben zelfs een cd-speler of een USB-ingang. Hierdoor geniet je van je eigen muziek bij het wakker worden in plaats van een radiostation. Kies je daarentegen voor een lichtwekker of een wake-up licht, dan word je met licht gewekt. Vaak wekken dergelijke wekkers je met een combinatie van licht en geluid. Op de ingestelde tijd begint het licht te branden en het wordt daarna steeds feller. Je kunt het zien als een simulatie van een zonsopgang. De meeste lichtwekkers hebben ook een aantal natuurlijke geluiden, zoals een kabbelend beekje of fluitende vogels.

Verschillende designs

Heb je al besloten welk type wekker je graag wil hebben, dan kun je verder nadenken over je aankoop. Nu ga je na welk design bij jou en je interieur of slaapkamer past. Sommige wekkers hebben een relatief klassiek design. Als dergelijke wekkers een wijzerplaat hebben, hebben ze meestal een retro uitstraling. Zo’n model kan je slaapkamer zelfs een luxe sfeer geven. Sommige personen vinden klassieke wekkers stijlvoller dan de digitale varianten. Bij het uitkiezen van het gewenste design is het ook handig om rekening te houden met je leeftijd of de leeftijd van degene voor wie je de wekker koopt. Kinderwekkers zien er immers heel anders uit dan de modellen voor volwassenen. Denk er maar aan dat een wekker met bijvoorbeeld een Disney-design een kind waarschijnlijk super blij zal maken. Een volwassene zal daarentegen eerder kiezen voor een model dat bij het interieur van de slaapkamer past.

Handige extra functies

Nadat je hebt gekeken naar het design, kun je nagaan welke extra functies het apparaat heeft. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat alle wekkers een alarm en een tijdsaanduiding hebben. Kijk je naar een wekkerradio, dan heeft dit apparaat de bovengenoemde functies ook, maar daarnaast ook een radiofunctie. Er zijn echter ook andere functies die waarover een wekker kan beschikken. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een snooze-functie. Druk je op deze knop, dan demp je het alarm voor een korte tijd. Vaak gaat het hier om een speling van vijf minuten, maar bij sommige wekkers stel je de snooze-duur zelf in. Je kunt hierdoor nog even blijven liggen zonder je te verslapen. Het alarm gaat na de snooze-tijd namelijk weer af.

Bij wekkers met een ingebouwde cd-speler speel je je eigen cd’s af. Je kunt zelfs kiezen voor een wekker met een iPod-dock of een MP3-spelerverbinding. Er zijn tevens wekkers met een USB-verbinding. Sluit je een USB-stick aan op zo’n wekker, dan speelt het apparaat muziek van je USB-stick af. Bij digitale wekkers is er weleens een andere handige functie, namelijk het dimmen van het scherm. Dit kan handig zijn, omdat sommige digitale tijdsaanduidingen veel licht afgeven. Hierdoor kan het licht je slaap verstoren of ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt. Een wekker met een dimfunctie is handig om dit probleem op te lossen.

Wat gaat de beste wekker je kosten?

Een andere belangrijke factor bij de aankoop van de beste wekker is de prijs. Hoewel de meeste wekkers niet overdreven duur zijn, kunnen er toch grote prijsverschillen zijn. Een hogere prijs komt meestal door de extra functies die de wekker, wekkerradio of het wekkerlicht heeft. Over het algemeen kosten de modellen met een wijzerplaat het minst. Er zijn echter ook enkele design en vintage modellen die wat meer kosten. Het is dus handig om daar rekening mee te houden. Wekkerradio’s met een digitale tijdsaanduiding, een cd-speler, USB-verbinding en allerlei andere functies kost je daarentegen veel meer. Hoewel niet iedereen zoveel wil betalen voor een wekker, geeft zo’n geavanceerd model je ook veel meer mogelijkheden. Vergelijk verschillende modellen en kies zo jouw beste wekker uit!

Veelgestelde vragen

Wat is de werking van een wekker met dubbelalarm?

Wekkers met dubbelalarm gaan op twee verschillende tijdstippen af. Dit is handig als je op verschillende tijdstippen werkt of als jij en je partner niet op dezelfde tijd opstaan. Zo heb je geen tweede wekker nodig.

Wat is het voordeel van een wekker?

Je blijft op schema, stimuleert een vast slaapritme en creëert een bepaalde structuur in je leven.

Bestaan er wekkerradio’s zonder een felverlicht display?

Ja. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wekker met projectie. Zulke modellen projecteren de tijd op de muur of het plafond en hebben geen felverlicht display.

Wat betekent het als een wekkerradio een timerfunctie heeft?

Dit betekent dat je kunt instellen na hoeveel minuten de radio of het geluid automatisch uitschakelt. Zo kun je voor het slapengaan nog even naar muziek of de radio luisteren. Je valt hierdoor lekker in slaap en schrikt niet wakker vanwege muziek die nog aan staat.

Waarom zou je kiezen voor een wekker met een snooze-functie?

Zo’n wekker is vooral handig voor personen die vaak per ongeluk door de wekker heen slapen. Ook als je nog even wil blijven liggen, is een wekker met snooze-functie handig. Nadat de wekker de eerste keer afgaat, druk je op de snooze-knop. Na enkele minuten gaat de wekker opnieuw af. Je wordt zo rustig wakker.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.