Zoek je naar de beste vaste telefoon van 2021? Hier vind je hem!

Als je contact wil opnemen met iemand, dan pak je de telefoon. Daarbij kun je denken aan een mobiele telefoon of een vaste telefoon.

Beste vaste telefoon van 2021

 
Nu daar je weet waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een telefoon, start je met je zoektocht. Daarbij kun je op verschillende manieren te werk gaan. Sommige personen gaan bijvoorbeeld na welk merk ze het liefst willen hebben. Aan de hand daarvan vergelijken ze vervolgens verschillende telefoons met elkaar. Je kunt ook nagaan welke functies voor jou belangrijk zijn. Denk er maar aan dat sommige toestellen grote toetsen hebben zodat slechtzienden er gemakkelijk mee kunnen werken. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld met de populairste vaste telefoons van dit moment. Ook hebben we elk van deze telefoons afzonderlijk gerecenseerd. Je kunt dus gemakkelijk jouw beste vaste telefoon uitkiezen door de telefoons in dit artikel met elkaar te vergelijken.
 
Vaste telefoons worden thuis of op kantoor gebruikt. Op die manier ben je altijd bereikbaar. Als je op zoek gaat naar de beste vaste telefoon, dan heb je veel keuzemogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen voor een variant met een traditionele of analoge aansluiting. Zelfs een VoIP varianten kun je aansluiten via je modem. Als je voor de laatste variant kiest, dan kun je goedkoper bellen dan via een analoge aansluiting. Echter, je hebt daar wel een VoIP-dienst voor nodig. Bij het uitkiezen van een huis- of kantoortelefoon kun je ook kiezen voor telefoons met meerdere handsets. Zo bent je in meerdere ruimtes bereikbaar. Door dit artikel te lezen kun je de beste vaste telefoon voor jouw behoeften vinden.
 

1. Swissvoice Xtra1110BNL

Als je op zoek gaat naar een nieuwe telefoon, dan kun je op verschillende zaken letten. Ben je bijvoorbeeld slechthorend of slechtziend, dan zijn er speciale telefoons waar je voor kunt kiezen. Is jouw beste vaste telefoon een variant voor slechthorenden en slechtzienden? Dan raden we de Swissvoice Xtra1110BNL Swissvoice Xtra1110BNL aan. Dit model is wellicht de beste vaste telefoon voor jou. Hij beschikt namelijk over grote fototoetsen, waardoor hij perfect is voor slechthorenden en slechtzienden. Als je dit toestel in huis hebt, hoef je geen telefoonnummers meer te onthouden. Je kunt namelijk de foto’s van zes personen instellen met daaronder hun telefoonnummers. Als je deze personen wenst te spreken, druk je slechts op de foto. Zo wordt de betreffende persoon meteen gebeld.

Je hebt dus gezien waarom de Swissvoice Xtra1110BNL ideaal is voor slechtzienden. Echter, we hebben je nog niet verteld waarom hij ook perfect is voor slechthorenden. Dit toestel werkt optimaal in combinatie met een gehoorapparaat. Je kunt namelijk het belsignaal tot wel 85 decibel verhogen. Ook heb je de mogelijkheid om het luidsprekervolume op te voeren tot 30 decibel. Zelfs de lage en hoge tonen stel je naar wens in met de toonregelaar. Zo hoor je de persoon aan de andere kant van de lijn duidelijk. Komt er een gesprek binnen en heb je de telefoon niet gehoord? Geen probleem. Bij binnenkomende gesprekken word je namelijk ook door een rood lichtsignaal gewaarschuwd.

Eigenschappen van de Swissvoice Xtra1110BNL:

 • Er is gezorgd voor mega kiestoetsen met Braille.
 • Desgewenst kun je handsfree bellen met dit apparaat.
 • Bij binnenkomende oproepen is er gezorgd voor een LED-indicator.
 • Bellen door te klikken op 6 fototoetsen of de noodknop is mogelijk.
 • Muurmontage behoort tot de mogelijkheden van deze handige telefoon.
 • Deze telefoon beschikt over een telefoonboek met geheugen voor 8 contacten en er zijn2 directe geheugentoetsen.
 • Hij is compatibel met gehoorapparaten en je kunt het gespreksvolume en het volume van de oproeptoon naar wens instellen.

2. Profoon TX-310 Bureautelefoon

Mobiele telefoons zijn relatief klein vergeleken met huistelefoons. Dit is begrijpelijk, omdat je een mobiele telefoon overal mee naartoe neemt. Een huistelefoon gebruik je daarentegen om in alle rust gesprekken te voeren. Daarom zijn deze varianten vaak voorzien van wat grotere toetsen. Je kunt dus rustig Profoon TX-310 Bureautelefoon zitten, het gewenste telefoonnummer intoetsen en bellen. Wil jij geen superlange gebruikshandleiding doornemen en is daarom de beste vaste telefoon voor jou een eenvoudige, bureautelefoon? Dan kun je kiezen voor de Profoon TX-310 Bureautelefoon. Dit model is wellicht de beste vaste telefoon voor jou. Hij is namelijk een eenvoudig model, zonder allerlei poespas. Je kunt er dus in alle rust mee telefoneren.

Eenvoud is niet de enige eigenschap van de Profoon TX-310 Bureautelefoon. Hij is daarnaast ook zeer degelijk. Daarom kun je er lang van genieten. Wanneer je deze telefoon gebruikt, geniet je van elk moment. De telefoon heeft namelijk een relatief grote body, grote toetsen en een optimale ergonomie. Daarnaast bel je met een kraakheldere geluidskwaliteit. Dit is belangrijk om optimaal gesprekken te kunnen voeren. Je hoeft de persoon aan de andere kant van de lijn niet steeds te vragen wat hij/zij zei. Alles hoor je immers duidelijk. Vanwege al deze eigenschappen is deze huistelefoon enorm praktisch in gebruik. Dit geldt ook voor wanneer je hem veelvuldig gebruikt. Bovendien past deze eenvoudige telefoon in elke woonomgeving.

Eigenschappen van de Profoon TX-310 Bureautelefoon:

 • Dit model is geschikt voor wandmontage.
 • Hij heeft een geheugen voor 10 nummers.
 • Een bellampje laat zien dat er gebeld wordt.
 • LED-indicatie laat zien dat het toestel in gebruik is.
 • Er is gezorgd voor een mute-, flash- en pauzefunctie.
 • Nummerherhaling van het laatste nummer is mogelijk.
 • Het belvolume kun je in 3 stappen naar wens instellen.

3. Panasonic seniorentelefoon KX-TGH712NLB

De vorige telefoons waar we over hebben gesproken zijn bedrade telefoons. Dat houdt in dat je ze ergens aansluit en er vervolgens bij zit of staat wanneer je ze wil gebruiken. Er zijn echter ook telefoons beschikbaar met meerdere handsets. Dergelijke modellen zijn draadloos en zorgen ervoor dat je Panasonic seniorentelefoon KX-TGH712NLB overal in huis bereikbaar bent. Is een dergelijke DECT-telefoon set de beste vaste telefoon voor jou? Dan raden we de Panasonic seniorentelefoon KX-TGH712NLB. Deze telefoon is een DECT-variant met twee handsets. Je kunt de toestellen dus verspreid in huis aansluiten. Hierdoor ben je overal in huis bereikbaar. Nadat je de handsets hebt aangesloten, worden ze een pronkstuk in huis. Ze hebben namelijk een fraai, minimalistisch, strak en gedetailleerd design. Hierdoor mogen de handsets gezien worden.

Bij deze telefoon is er niet alleen gelet op een mooi design. Er is namelijk ook gezorgd voor het nodige gebruiksgemak. Zo kun je gemakkelijk het volume wijzigen door gebruik te maken met de knoppen aan de zijkant. Desgewenst kun je ook een gesprek via de luidspreker voeren. Denk maar aan zakelijke gesprekken waarbij je notities moet maken. Zijn luidsprekerfunctie is tevens handig als je groepsgesprekken voert met de familie. Het geluid is immers helder en scherp. Heb je last van iemand die je zomaar belt? Dan kun je bij de Panasonic seniorentelefoon KX-TGH712NLB de ongewenste beller eenvoudig registreren en blokkeren. Hij/zij kan je vervolgens nooit meer met dat nummer bellen.

Eigenschappen van de Panasonic seniorentelefoon KX-TGH712NLB:

 • Ongewenste bellers kun je eenvoudig registreren en blokkeren.
 • Desgewenst kun je het volume wijzigen met de knoppen aan de zijkant.
 • Deze DECT-telefoon met twee handsets heeft een fraai, minimalistisch design.
 • Straling wordt volledig geëlimineerd als de telefoon in de stand-by-modus staat dankzij Eco Modus Plus.
 • Zijn grotere luidsprekers maken het voeren van een gesprek via de luidspreker gebruiksvriendelijker dan ooit.
 • Dankzij de “Niet storen-functie” wordt je nachtrust niet meer verstoord, maar blijf je wel beschikbaar voor vrienden en familie.
 • Hij heeft een handige babymonitoringsfunctie, waarbij de gemonitorde handset automatisch belt naar de monitorende handset wanneer hij geluid detecteert.

4. Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon

De eerste telefoon in deze reeks die we hebben gerecenseerd is een fototelefoon. Dit houdt in dat je geen nummers of namen meer hoeft te onthouden. Je stelt namelijk de telefoonnummers en foto’s van je contacten in en kunt hen vervolgens eenvoudig bellen. Dit doe je door op hun foto te klikken. Er zijn ook Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon andere telefoons die beschikken over deze functie. Is de beste vaste telefoon voor jouw behoeften een dergelijk model? Moet hij tevens beschikken over extra grote toetsen, enkele sneltoetsen en een SOS-toets? Dan is de Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon de beste vaste telefoon voor jou. Dit model is namelijk een fototelefoon. Bovendien heeft hij extra grote toetsen van 0 tot 9. Er zijn zelfs drie sneltoetsen aanwezig en een extra SOS-toets voor het alarmnummer. Je kunt ook elke cijferknop instellen als voorkeuzetoets.

De Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon beschikt dus over allerlei handige functies. Zo kun je je favoriete contacten of dichtstbijzijnde familieleden gemakkelijk opbellen. Echter, deze telefoon is ook ideaal voor personen die wat minder goed horen. Je kunt hem namelijk gebruiken met hoortoestellen. Daarnaast is het mogelijk om zijn bel- en gespreksvolume naar wens in te stellen. Wanneer er een gesprek binnenkomt, kun je dat zelfs zien. Op de telefoon begint er op dat moment namelijk een fel rood lampje te knipperen. Behalve alle bovengenoemde functies is dit toestel ook voorzien van de functionaliteiten die bij andere moderne vaste huistelefoons horen. Zo is hij geschikt voor wandmontage en heeft hij nummerherhaling. Je kunt dus het laatstgekozen nummer eenvoudig nogmaals kiezen.

Eigenschappen van de Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon:

 • Handsfree telefoneren behoort tot de mogelijkheden.
 • Houd er rekening mee dat je op het toestel niet kunt zien wie er belt.
 • Doordat er is gezorgd voor fototoetsen kun je snel de juiste persoon kiezen.
 • Je kunt gebruik maken van vier directe snelkiestoetsen en een knop voor het alarmnummer.
 • Er is gezorgd voor een extra luid belvolume van 85 dB en een luid gespreksvolume van maximaal 40 dB.

5. Amplicomms BigTel40BNL

Als je verschillende huistelefoons met elkaar vergelijkt, dan zie je dat fototelefoons steeds populairder worden. Dit is begrijpelijk, omdat ze ideaal zijn voor slechtzienden. Meestal beschikken deze telefoons ook over gepaste functies voor slechthorenden. Hierdoor zijn de telefoons dus ideaal voor zowel slechthorenden Amplicomms BigTel40BNL als slechtzienden. Is de beste vaste telefoon voor jou een dergelijke telefoon met fotogeheugen toetsen? Moet hij je bovendien laten denken aan de telefoons die vroeger gebruikt werden dankzij de grote toetsen? Dan raden we de Amplicomms BigTel40BNL aan. Dit toestel is wellicht de beste vaste telefoon voor jou. Hij beschikt namelijk over 6 handige fotogeheugen toetsen en is ideaal voor slechtzienden en slechthorenden. Dit toestel laat je vanwege zijn retro design bovendien denken aan de toestellen van vroeger.

Eigenlijk is de Amplicomms BigTel40BNL de moderne versie van een vast telefoontoestel. Hij beschikt namelijk over grote toetsen. Zes van deze toetsen zijn fototoetsen, waaronder je telefoonnummers kunt programmeren. Denk maar aan de nummers van je kinderen en zelfs het telefoonnummer van je huisarts. Zo kun je met een druk op de foto de betreffende persoon gemakkelijk bellen. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om nog 10 nummers op te slaan in het geheugen van de toetsen. Ben je slechthorend? Geen probleem! Het toestel werkt namelijk optimaal in combinatie met gehoorapparaten. Ook kun je desgewenst het belsignaal tot wel 90 dB verhogen en het luidsprekervolume tot 40 dB. Zelf hoge en lage tonen stel je naar wens in met de toonregelaar. Hij meldt je zelfs nog door een rood lichtsignaal als er een binnenkomend gesprek is.

Eigenschappen van de Amplicomms BigTel40BNL:

 • Dit toestel heeft een handige handsfree functie.
 • In het telefoonboek kun je 10 contacten opslaan.
 • Desgewenst kun je het gespreksvolume en het volume van de oproeptoon instellen.
 • Hij is gehoorapparaat-compatibel en er is gezorgd voor grote kiestoetsen met braille.
 • Muurmontage is mogelijk bij dit toestel met een LED-indicator bij binnenkomende oproepen.
 • Er is gezorgd voor 6 foto geheugentoetsen, waarvan 1 als noodknop geprogrammeerd kan worden.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.