Op zoek naar de beste USB-stick van 2021? Vergelijk hier de top 10!

Tegenwoordig wordt er voornamelijk digitaal gewerkt. Denk er bijvoorbeeld aan dat niemand verslagen meer op de hand schrijft.

Beste USB stick van 2021

 
Bij het uitkiezen van een nieuwe USB-stick kun je rekening houden met diverse zaken. Eén van de belangrijkste factoren is echter de opslagcapaciteit. Aan de hand van deze capaciteit kun je namelijk beslissen hoeveel data je op de stick kwijt kunt. Een andere zaak waar je op let is de snelheid waarop de data overgebracht kan worden. Sommige personen willen daarnaast een stijlvolle stick hebben. Je let daarom ook op de kleur en eventueel vorm van de stick. Doordat je uit vele modellen kunt kiezen, is het vinden van de beste USB stick wellicht ingewikkeld. Daarom hebben we een top 10 voor je samengesteld. Op die manier hoef je slechts de 10 top sticks met elkaar te vergelijken. Het maken van deze vergelijking is bovendien eenvoudig, omdat we alle 10 sticks hebben gerecenseerd. Zo vind je gemakkelijk jouw beste USB stick.
 
Daarnaast doe je ook je onderzoek online. Als je de nodige informatie hebt gevonden, dan sla je deze op. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld muziek en films die je aantrekken. Over het algemeen slaan we onze informatie op computers of laptops op. Wat doe je dan wanneer je een kleine back-up wil maken van je (media)bestanden? Je gebruikt een USB-stick. Doordat er ook sticks met een relatief grote opslagcapaciteit bestaan, kun je zelfs grotere bestanden overzetten. In een dergelijk geval is het wel handig als je een stick met USB 3.0 hebt. De bestanden worden daarmee sneller overgezet. Welke variant is voor jou de beste USB stick? Wij helpen je om de beste USB stick voor jouw behoeften te vinden.
 

1. Sandisk Cruzer Ultra | 32GB | USB 3.0 A

In de inleiding hebben we gesproken over de opslagcapaciteit van USB-sticks. Afhankelijk van de data die je wil overzetten, kies je voor een Sandisk Cruzer Ultra 32GB USB 3.0 A stick met een bepaalde opslagcapaciteit. Ga je bijvoorbeeld alleen tekstbestanden overbrengen, dan is een stick van 2 GB wellicht voldoende. Wil je echter ook filmpjes, foto’s en muziek overzetten, dan kies je liever voor een stick met meer opslagcapaciteit. Klinkt een variant van 32 GB ideaal? Dan raden we de Sandisk Cruzer Ultra | 32GB | USB 3.0 A aan. Dit model met een opslagcapaciteit van 32 GB is USB 3.0 compatibel. Dat betekent dat je een volledige film in minder dan 40 seconden kunt overzetten. De stick zorgt bovendien voor snellere datasnelheden en een genereuze capaciteit. Dit alles ondanks hij een compacte variant is. Hij is zelfs beveiligd met een wachtwoord en heeft een stootvaste behuizing!

Eigenschappen van de Sandisk Cruzer Ultra | 32GB | USB 3.0 A:

 • Dankzij de stootvaste behuizing kan deze stick tegen een stootje.
 • Hoewel hij is beveiligd met een wachtwoord, beslis je zelf of je deze gebruikt of niet.
 • Ondanks het compacte formaat heeft hij een genereuze capaciteit van 32 GB en brengt hij snel data over.
 • Een volledige film kun je met deze stick, die USB 3.0 compatibel is, in minder dan 40 seconden transfereren.

2. Philips USB Flash Drive FM64FD70B 64GB

De meeste USB-sticks zijn eenvoudig te gebruiken. Ze hoeven namelijk niet eerst geïnstalleerd te worden. Zo kun je gemakkelijk en snel Philips USB Flash Drive FM64FD70B 64GB aan de slag gaan en een kleine back-up maken van je bestanden. De stick die we zojuist hebben gerecenseerd is een 32 GB variant. Voor velen is deze capaciteit ruim voldoende om een kleine back-up te maken. Er zijn echter ook personen die behoefte hebben aan meer opslagruimte. Behoor jij tot deze categorie? Dan raden we de Philips USB Flash Drive FM64FD70B 64GB. Doordat deze stick een opslagcapaciteit van 64 GB heeft, is hij wellicht de beste USB stick voor jou. Je kunt er immers veel bestanden op kwijt. Hij is tevens eenvoudig te gebruiken, omdat hij een Plug & Play-variant is. Ongeacht waar je hem gebruikt, hij ziet er prachtig uit. Het gaat hier namelijk om de kleurrijke Snow-editie.

Eigenschappen van de Philips USB Flash Drive FM64FD70B 64GB:

 • Hij heeft een relatief grote opslagcapaciteit van 64 GB.
 • Je kunt bestanden razendsnel overzetten, want hij is USB 3.0 compatibel.
 • Deze stick maakt het opslaan en delen van bestanden, muziek en foto’s gemakkelijk en leuk.
 • Het maakt niet uit waar je hem gebruikt of neerzet, want deze kleurrijke Snow-editie staat overal prachtig.

3. Kingston DataTraveler 100 G3 32GB

Sommige personen gebruiken liever 4 sticks van 16 GB in plaats van 1 van 64 GB. Zij zijn namelijk de mening toegedaan dat als een stick Kingston DataTraveler 100 G3 32GB een probleem heeft, ze minder data kwijtraken. Op zich is het een goed idee om data te spreiden. Zo raak je, ongeacht wat er gebeurt, niet zomaar al je data kwijt. Wil je daarom graag een 32 GB stick hebben? Moet deze stick van het merk Kingston zijn en ook USB 3.0 compatibel zijn? Dan kies je voor de Kingston DataTraveler 100 G3 32GB. Deze stick is voor jou de beste USB stick. Hij heeft namelijk een vrij grote opslagcapaciteit. Echter, doordat hij de 32 GB variant is, raak je minder data kwijt als er iets met je stick gebeurt. Dit model is bovendien USB 3.0 compatibel, dus je kunt razendsnel data overzetten. De gestroomlijnde stick is tevens achterwaarts compatibel met USB 2.0.

Eigenschappen van de Kingston DataTraveler 100 G3 32GB:

 • Hij heeft een elegant, zwart-op-zwart schuifdop-ontwerp.
 • Doordat hij USB 3.0 compatibel is, kun je er snel bestanden mee opslaan en overzetten.
 • Vanwege zijn kosteneffectief ontwerp is toevoeging aan de USB 3.0-ervaring een minimale investering.
 • Dit model is achterwaarts compatibel met USB 2.0, dus je kunt hem ook op wat oudere computers gebruiken.

4. Douxe USB Stick 64GB – Flashdrive iPhone / iOS / Android 64GB – Flash Drive 3 In 1

Naarmate je met je mobiele telefoon betere foto’s en video’s kunt maken, heb je een grotere opslagcapaciteit nodig. Betere opnames Douxe USB Stick 64GB - Flashdrive iPhone iOS Android 64GB - Flash Drive 3 In 1 betekent namelijk ook dat de bestanden groter zijn. Soms zie je het aankomen dat de opslag van je telefoon vol begint te raken. In andere gevallen verrast je telefoon je met de melding dat zijn geheugen vol begint te raken. Op dergelijke momenten is een stick voor telefoons en tablets de beste USB stick voor jou. Wij kennen een dergelijk model. Namelijk de Douxe USB Stick 64GB – Flashdrive iPhone / iOS / Android 64GB – Flash Drive 3 In 1. Met deze stick heb je nooit meer ruimte tekort. Je slaat immers eenvoudig en praktisch je bestanden op om ruimte op je telefoon te creëren. Omgekeerd kun je ook eenvoudig bestanden van de stick op je telefoon of tablet zetten.

Eigenschappen van de Douxe USB Stick 64GB – Flashdrive iPhone / iOS / Android 64GB – Flash Drive 3 In 1:

 • Dit model kun je gebruiken op alle iOS en Android apparaten.
 • Gegevens kun je met deze stick gemakkelijk van je telefoon of tablet afhalen.
 • Deze multifunctionele 64 GB stick heeft een USB 3.0, micro USB en een Lightning uitgang.
 • Hij biedt je de perfecte manier om je bestanden te organiseren zonder dat je last hebt van te weinig capaciteit.
 • Je kunt deze compacte stick overal mee naartoe nemen en hem aansluiten op telefoons, computers, laptops en tablets.

5. A-Konic set van 2 USB-C naar USB-A adapter OTG Converter USB 3.0

We hebben het gehad over allerlei soorten sticks. Misschien heb je wel de nodige accessoires en sticks, maar zijn ze van het verkeerde USB-type. A-Konic set van 2 USB-C naar USB-A adapter OTG Converter USB 3.0 Denk er bijvoorbeeld aan dat je een USB-C accessoire hebt, maar je een USB-A variant nodig hebt. Voor dergelijke situaties kennen wij de perfecte oplossing. Je kunt namelijk de A-Konic set van 2 USB-C naar USB-A adapter OTG Converter USB 3.0 gebruiken. Deze handige adapter is wellicht de beste USB stick accessoire voor jou. Je kunt namelijk dankzij deze adapter traditionele USB-A accessoires gebruiken op je MacBook Pro, iMac, Dell XPS, Pixel 3, enzovoorts. Accessoires kunnen met deze adapter ook aangesloten worden op USB-C aansluitingen. Daarbij geniet je van snelheden tot maar liefst 5 Gbps.

Eigenschappen van de A-Konic set van 2 USB-C naar USB-A adapter OTG Converter USB 3.0:

 • Doordat hij de USB 3.0 specificatie volgt, is hij geschikt voor datasnelheden tot 5 Gbit/s.
 • Hij heeft een compact formaat, waardoor deze aansluiting perfect is voor draagbare apparaten.
 • Met deze adapter kun je een kabel met een USB-C connector verbinden met een lader of apparaat met USB-A.
 • De USB-C connector is special ontwikkeld om meer data en meer vermogen door een vrij kleine connector te sturen.
 • Zijn USB-C connector is zodanig gemaakt dat hij altijd in de aansluiting past, waardoor je niet meer kijkt hoe je de connector erin steekt.
 • Het apparaat met de USB-A aansluiting is de “host” (notebook, smart device, computer, enzovoorts) en het apparaat wat op de USB-C aansluiting van de adapter wordt aangesloten fungeert als “slave” (USB stick, harde schijf, printer, etc.).

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.