De Beste Stofzuiger Van 2021 Kopen? Vergelijking Test Top 10

Als je je woning of kantoor wil schoonmaken, dan kun je op verschillende manieren te werk gaan.

Beste stofzuiger van 2021

 
Voordat je een stofzuiger uitkiest, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Traditionele stofzuigers zijn bruikbaar in verschillende situaties. Daarom kiezen veel personen nog altijd voor dergelijke modellen. Ook komen deze stofzuigers vaak met allerlei accessoires, waardoor je meer mogelijkheden hebt. Echter, als je meer flexibiliteit belangrijk vindt, dan is een steelstofzuiger aanbevolen. Deze modellen zijn namelijk draadloos. Wil je dat het werk voor je wordt gedaan, dan is een robotstofzuiger ideaal. Voor kleine schoonmaakklusjes gebruik je daarentegen een kruimelzuiger. Stofzuigers zijn er niet alleen in verschillende soorten, maar hebben ook verschillende prestatieklassen en functionaliteiten. Daarnaast ga je na welke type vloeren je in huis hebt, of je last hebt van een stofallergie, enzovoorts. Voor het uitkiezen van de beste stofzuiger ga je tevens na of je grotere of kleinere ruimtes wil schoonmaken. Lees in dit artikel over de top 10 en vind gemakkelijk jouw beste stofzuiger!
 
Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te bezemen of te stofzuigen. In veel gevallen is het prettiger om te stofzuigen. Over het algemeen is stofzuigen namelijk sneller dan bezemen. Bovendien is het een feit dat stofzuigen vaak effectiever is. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een ruimte met tapijt moet reinigen. In dat geval is stofzuigen ideaal. Het uitkiezen van de beste stofzuiger kan voor sommige personen een uitdaging vormen. Dit komt doordat er verschillende soorten stofzuigers zijn. Denk maar aan traditionele stofzuigers met een stofzuigerzak of juist de stofzuigers zonder stofzak. Ook kun je kiezen voor steelstofzuigers, robotstofzuigers of kruimelzuigers. Elke variant brengt bepaalde voordelen met zich mee. Weet je welk model bij je past? Geen nood! Wij helpen je om de beste stofzuiger voor jouw behoeften uit te kiezen.
 

1. AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten stofzuigers. Daarbij hebben we het onder andere gehad over stofzuigers die zonder een stofzuigzak werken. Klinkt een dergelijk model als de beste stofzuiger voor jou? Dan kun je voor een zo’n stofzuiger kiezen. AEG LX7-2-CR-A - Animal Edition Echter, ook binnen deze categorie heb je veel keuzemogelijkheden. Het is daarom handig als je nagaat welke ruimten of welk soort vuil je ermee wil opruimen. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, die hier en daar haren laten liggen? Dan is een zakloze stofzuiger met een speciale zuigmond voor dierenharen perfect. De AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition is een dergelijk model. Wellicht is deze variant daarom de beste stofzuiger voor jou.

De AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition is perfect voor woningen met voornamelijk harde vloeren en parket. Doordat hij bovendien een speciale zuigmond heeft voor dierenharen, is hij ook ideaal voor huishoudens met huisdieren. Het is tevens fijn te weten dat de stofzuiger een zeer sterke zuigkracht heeft op harde vloeren. Een stofzuiger gebruik je over het algemeen niet slechts in 1 (woon)ruimte. Daarom is het handig om te kiezen voor een lichte stofzuiger. Zo kun je hem gemakkelijk van de ene naar de andere ruimte brengen. Gelukkig is deze Animal Edition stofzuiger een licht model. Hij weegt namelijk slechts 5 kg. Door het lichte gewicht beweegt hij ook soepel. Dit model dat we uitgebreid hebben gerecenseerd in het artikel over de beste zakloze stofzuiger, is perfect voor kleinere ruimtes!

Eigenschappen van de AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition:

 • Je bedient de zuigkracht met de handige draaiknop.
 • Met een geluidsniveau van 74 dB heeft hij een relatief stille werking.
 • Zijn vergrendelbare telescopische buis pas je eenvoudig aan je lengte aan.
 • Dierenharen in huis verwijder je gemakkelijk met de speciale zuigmondset.
 • Moeilijk bereikbare spleten en kieren reinig je gemakkelijk met de kierenzuigmond.
 • Hij wordt geleverd met een handige combizuigmond voor harde vloeren en laagpolig tapijt.
 • Het Easy Empty systeem zorgt ervoor dat je de 1,4 liter opvangbak eenvoudig kunt verwijderen en legen.
 • Allergenen en andere verontreinigde stoffen houdt hij tegen dankzij zijn wasbare hygiëne- of allergie plus-filter.

2. Miele Complete C3 Pure Black PowerLine

We hebben je laten zien dat je de bovengenoemde stofzuiger het liefst kunt gebruiken op harde vloeren. Het kan echter voorkomen dat je zowel zachte als harde vloeren in huis hebt. Hoe kun je je woning dan optimaal reinigen? Het is waarschijnlijk voor velen niet praktisch om 2 stofzuigers te kopen. Gelukkig Miele Complete C3 Pure Black PowerLine zijn er ook stofzuigers waar je zowel harde als zachte vloeren mee kunt reinigen. Wij kennen een dergelijke variant, die wellicht de beste stofzuiger voor jou is. Hier verwijzen we naar de Miele Complete C3 Pure Black PowerLine. Dit apparaat is voor jou wellicht de beste stofzuiger. Je kunt er namelijk zowel harde als zachte vloeren mee reinigen. Bovendien hoef je tijdens het stofzuigen niet meer te bukken als je dit apparaat in huis hebt. Hij heeft namelijk een comfortabele plus/min-voetbediening. Ook wordt zijn motor automatisch uitgeschakeld.

Bij het uitkiezen van een nieuwe stofzuiger let je ook op het filtersysteem. Het is namelijk niet fijn als er stofdeeltjes in de lucht blijven hangen door het stofzuigen. Je wil immers in een schone omgeving leven. Daar heeft men rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de Miele Complete C3 Pure Black PowerLine.  Daarom heeft dit apparaat een Air-Clean filtersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat meer dan 99,9% van de stofdeeltjes gefilterd worden. Voor een optimale hygiëne bestaat het filter uit maar liefst 12 lagen. Stofzuigen is prettiger als je de nodige hulpmiddelen hebt. Daarbij kun je denken aan verschillende accessoires zoals opzetstukken en borstels. Ook op dat vlak stelt deze stofzuiger niet teleur. Je krijgt hem namelijk met een meubelzuigmond, reliëfborstel met zacht natuurhaar en een kierenzuiger. Al deze accessoires worden stofvrij opgeborgen onder de klep. Zo heb je ze altijd bij de hand.

Eigenschappen van de Miele Complete C3 Pure Black PowerLine:

 • De universele zuigmond en accessoires maken hem veelzijdig inzetbaar.
 • Houd er rekening mee dat je er geen parketborstel bij krijgt en dat dit model 7,3 kg weegt.
 • Hij heeft een comfortabele en veelzijdige werking met de geïntegreerde 3-delige accessoires.
 • Dankzij de comfortabele plus/min-voetbediening hoef je tijdens het stofzuigen niet meer te bukken.

3. Dyson V11 Absolute

De vorige stofzuiger die we hebben gerecenseerd is een traditioneel model. Je kunt hem bovendien gebruiken voor zowel zachte als harde vloeren. Misschien vind je het fijn dat je stofzuiger op verschillende type vloeren gebruikt kan worden. Het kan echter dat je liever geen traditionele stofzuiger wil kopen. Dyson V11 Absolute Misschien wil je namelijk een snoerloze variant hebben, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt. Voor optimale bewegingsvrijheid is een steelstofzuiger wellicht het ideale alternatief. Is daarom een steelstofzuiger voor zachte en harde vloeren de beste stofzuiger voor jou? Dan kun je kiezen voor de Dyson V11 Absolute. Dit model is voor jou wellicht de beste stofzuiger. Hij is namelijk een steelstofzuiger, dus hij is snoerloos waardoor je eindeloze bewegingsvrijheid hebt. Bovendien kun je hem gebruiken om zowel zachte als harde vloeren te reinigen.

Het is handig om een snoerloze stofzuiger in huis te hebben. Bewegingsvrijheid vinden velen van ons namelijk belangrijk. Bovendien is de Dyson V11 Absolute nog aantrekkelijker, omdat hij een alleskunner is. Nu wil je wellicht weten hoe lang je hem kunt gebruiken als hij volledig is opgeladen. Met dit apparaat kun je tot 60 minuten stofzuigen. Vergeleken met andere snoerloze modellen is dat relatief lang. Er is bij dit apparaat zelfs gezorgd voor een handig display, dat je de resterende accuduur laat zien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer de accu leegloopt, kun je het apparaat opladen in het meegeleverde basisstation. Binnen 4,5 uur is hij weer volledig opgeladen. Het is tevens fijn te weten dat je deze steelstofzuiger gemakkelijk kunt omtoveren tot een kruimelzuiger. Om dit te doen hoef je enkele de opzetstukken te veranderen. Gemakkelijk toch?

Eigenschappen van de Dyson V11 Absolute:

 • Hij weegt slechts 3 kg, wat erg licht is.
 • Dit model heeft een zeer hoge zuigkracht.
 • Desgewenst kun je hem ook gebruiken als kruimelzuiger.
 • Je kunt de zuigkracht controleren door te kiezen voor 1 van de 3 standen.
 • Zijn Torque vloerzuigmond past zich automatisch aan de ondergrond aan.
 • Bij dit model wordt de batterijduur real time weergegeven op het display.
 • Houd er rekening mee dat hij in zijn hoogste stand geen stille werking heeft.
 • De steelstofzuiger is zeer veelzijdig, want hij wordt met allerlei handige opzetstukken geleverd.
 • Dankzij het HEPA filter dat minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes tegenhoudt, is hij geschikt voor personen met een stofallergie.

4. Philips Performer Silent FC8780/09

Als je in een gezonder huis wil wonen, dan is het belangrijk om je vloer schoon te houden. Dat doe je door onder andere regelmatig te stofzuigen. Wil je je woning optimaal stofzuigen, dan is een goede stofzuiger van immens belang. Er zijn echter enorm veel stofzuigers waar je uit kunt kiezen. Denk maar Philips Performer Silent FC8780 09 aan de verschillende soorten stofzuigers. Daarnaast is het belangrijk te weten dat verschillende stofzuigers ook komen met diverse mondstukken en borstels. Je let dus op allerlei zaken om de beste stofzuiger voor jouw behoeften te selecteren. Klinkt een traditioneel model met een geavanceerd mondstuk voor grondig vuil en fijn stof ideaal? Kies dan voor de Philips Performer Silent FC8780/09. Deze stofzuiger is wellicht de beste stofzuiger voor jou. Hij is namelijk een traditionele variant, die geleverd wordt met een speciaal, geavanceerd mondstuk. Dit mondstuk gebruik je om zowel grondig vuil als fijn stof op te zuigen.

Sommige personen hebben door de dag heen weinig vrije tijd. Hierdoor kunnen zij alleen ’s nachts hun huishoudelijk werk doen. Daarom zijn er stofzuigers met een laag geluidsniveau. De Philips Performer Silent FC8780/09 is een dergelijk model. Hij heeft namelijk een geluidsniveau van slechts 66 dB. Hierdoor is hij veel stiller dan vele andere normale stofzuigers. Bovendien beschikt dit apparaat over een handig allergiefilter. Dit filter is ECARF gecertificeerd en is perfect voor personen met een allergie. Het filter draagt ook bij aan een grondige reiniging van je woning. Als handig extraatje krijg je bij deze stofzuiger een extra parketmondstuk meegeleverd. Hierdoor kun je je woning nog effectiever en comfortabeler reinigen.

Eigenschappen van de Philips Performer Silent FC8780/09:

 • Het Tri-Active Pro-mondstuk kun je gebruiken om harde vloeren en tapijt te reinigen.
 • 99,9% van al het stof wordt opgevangen door het ECARF-gecertificeerde allergiefilter.
 • Er is gezorgd voor een geïntegreerde borstel op de steel en een extra parketmondstuk.
 • Voor een grondigere reiniging zuigt zijn Tri-Active Pro-mondstuk ook het fijnste stof op.
 • Hij heeft een A+ energieklasse, die staat voor hoogwaardige prestaties en laag energieverbruik.
 • Dit apparaat weegt 5,4 kg, wat betekent dat hij wat zwaarder is dan andere soortgelijke modellen.
 • Je kunt met dit apparaat stofzuigen zonder anderen te storen, want hij heeft een laag geluidsniveau.
 • Hoewel hij niet snoerloos werkt, heeft hij een grote actieradius van 12 meter, zodat je ook grotere ruimtes gemakkelijk reinigt.

5. Medion MD18600

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten stofzuigers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan steelstofzuigers, traditionele stofzuigers, kruimelzuigers en robotstofzuigers. In dit artikel hebben we gesproken over traditionele varianten met én zonder zak. Ook hebben we je een steelstofzuiger Medion MD18600 laten zien, die gebruikt kan worden als een kruimelzuiger. We hebben het echter nog niet gehad over robotstofzuigers. Wil jij juist een robotstofzuiger hebben? Dergelijke modellen zorgen namelijk voor immens veel gemak. Is daarom zo’n stofzuiger de beste stofzuiger voor jou? Dan raden we de Medion MD18600 aan. Dit model is wellicht de beste stofzuiger voor jou. Hij is namelijk een basis robotstofzuiger, die je ondersteunt bij het stofzuigwerk in huis.

Als je kijkt naar de werking van deze stofzuiger, dan zie je dat hij geschikt is voor harde vloeren. Heb je dus een woning met harde vloeren, dan is de Medion MD18600 perfect voor jou. Wanneer je hem aan het werk zet, heeft hij een gebruikstijd van maximaal 90 minuten. Dit is meer dan genoeg tijd om verschillende ruimtes in je huis te reinigen. Begint de batterij leeg te lopen, dan keert dit apparaat automatisch terug naar het meegeleverde laadstation. Daar laadt hij zichzelf automatisch op. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over de reiniging van parket, tegels, laminaat en tapijt. Doordat dit apparaat aan de zijkant borstels heeft, verwijdert hij gemakkelijk alle stof en vuil. Bovendien kan hij ook onder de meeste meubels reinigen, dankzij de compacte hoogte.

Eigenschappen van de Medion MD18600:

 • Zijn stofbak is groot en eenvoudig uitneembaar.
 • Dit model heeft een gebruiksduur tot 90 minuten.
 • Als de batterij begint leeg te lopen, keert hij automatisch terug naar het basisstation.
 • Doordat hij voor harde vloeren is ontworpen, is hij niet geschikt voor gebruik op tapijten.
 • Hij kan met een druk op de knop gestart worden of je kunt desgewenst een start programmeren.
 • Je kunt rekenen op een automatische en grondige reiniging dankzij de krachtige borstels en motor.
 • In de zakloze stofbak vangt de robotstofzuiger met een ingebouwd display stof, pollen en haren op.
 • Wanneer de stofzuiger terug is gekeerd naar het basisstation, wordt hij binnen 4,5 uur automatisch weer opgeladen.
 • Er is gezorgd voor handige infraroodsensors, die voorkomen dat hij van de trap valt en ervoor zorgen dat hij obstakels omzeilt.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.