Vergelijk de top 10 en vind hier de beste rijstkoker van 2021!

Je komt in de meeste huishoudens een rijstkoker tegen. Dit heeft niet altijd te maken met het feit dat deze personen gekookte rijst lekker vinden.

Beste rijstkoker van 2021

 
We hebben je verteld waar je op kunt letten als je naar de beste rijstkoker zoekt. Je kunt nu dus van start gaan met je zoektocht. Echter, we begrijpen dat je waarschijnlijk de tijd niet hebt om alle rijstkokers met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk enorm veel varianten beschikbaar van verschillende merken. Om je op weg te helpen, hebben we een top 10 voor je samengesteld. Deze top 10 is ontstaan doordat we hebben gekeken naar de beste verkochte modellen. Andere gebruikers hebben dus goede ervaringen met deze vijf modellen. We vinden het daarnaast belangrijk dat je een goed geïnformeerde keus maakt. Daarom recenseren we elk model afzonderlijk. Je kunt dan zelf de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Zo beslis je zelf welke variant de beste rijstkoker voor jouw behoeften is.
 
Een rijstkoker heeft namelijk allerlei mogelijkheden. Behalve voor het koken van rijst is dit apparaat immers ook geschikt om andere lekkernijen klaar te maken. Bij het uitkiezen van een nieuwe rijstkoker kun je op verschillende factoren letten. Zo is de grootte van de rijstkoker belangrijk. Als je een klein huishouden hebt, heb je waarschijnlijk ook genoeg aan een klein model. Daarnaast is het handig om na te gaan welke mogelijkheden voor jou belangrijk zijn. Denk er maar aan dat je in sommige rijstkokers kunt stomen, braden, bakken en zelfs kunt slowcooken. Je kunt dus in jouw beste rijstkoker vlees, stoofschotels, stoommaaltijden, noedels, pasta, enzovoorts bereiden. Wij helpen je om jouw beste rijstkoker te vinden.
 

1. Tristar RK-6126

Met een rijstkoker kun je veel verschillende gerechten klaarmaken. Het apparaat is dus niet alleen bestemd voor het koken van rijst. Echter, elke variant heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten waar je precies naar op zoek bent. Je kunt daarbij op verschillende zaken letten. Denk maar aan de functies, maar ook het design en de inhoud. Is de beste rijstkoker voor jou een Tristar RK-6126 variant met een stijlvol design? Moet hij ook een ruime capaciteit hebben? Dan kennen wij dé rijstkoker voor jou. Hier verwijzen we naar de Tristar RK-6126. Dit apparaat is voor jou wellicht de beste rijstkoker. Je kunt er namelijk de lekkerste rijst in koken. Daarbij ben je ook nog eens in een mum van tijd klaar. Deze variant heeft bovendien een ruime capaciteit van 1 liter.

Je hebt dus gezien dat de Tristar RK-6126 een handige rijstkoker is. Bovendien is dit apparaat zeer gebruiksvriendelijk. Doordat hij automatisch afslaat en beschikt over droogkookbeveiliging hoef je de tijd niet in de gaten te houden. Zet gewoon rijst en de pan en voeg daarbij water toe. Hierna doet het apparaat de rest. Wanneer de rijst gekookt is, springt hij automatisch op de warmhoudfunctie. De pan blijft hierdoor op een temperatuur van 70 tot 75 graden Celsius. Dit betekent dat je voordat je uit huis gaat rijst in de pan kunt doen. Wanneer je naar huis gaat is de rijst klaar en lekker warm. Je hoeft hierna slechts de rijst uit te scheppen en je toespijs toe te voegen. Dit apparaat met een vermogen van 400 Watt is dus een ware aanwinst in je huishouden.

Eigenschappen van de Tristar RK-6126:

 • Doordat hij automatisch uitschakelt, heb je er geen omkijken naar.
 • Dit apparaat heeft een inhoud van 1 liter en een vermogen van 400 Watt.
 • Hij wordt geleverd met een lepel, maatbeker en spatel, dus je kunt er meteen mee aan de slag.
 • Houd er rekening mee dat je bij dit model niet kunt kiezen voor verschillende kookprogramma’s.
 • Voor extra gebruiksgemak heeft dit apparaat met een RVS behuizing indicatielampjes en anti-slipvoetjes.
 • Zijn uitneembare binnenpan beschikt over een antiaanbaklaag, dus het schoonmaken van de pan is eenvoudig.

2. Tomado TRC1001S

In de inleiding hebben we je verteld waar je op kunt letten als je een nieuwe rijstkoker wil kopen. Daarbij hebben we het gehad over de functies en ook de capaciteit van deze apparaten. Bij het beschrijven van de vorige rijstkoker hebben we tevens gesproken over het design en gebruiksgemak. Is de beste rijstkoker voor jou een praktische variant met een ruime capaciteit? Moet hij tevens gemakkelijk Tomado TRC1001S zijn te gebruiken? Dan raden we de Tomado TRC1001S aan. Dit model kun je in veel opzichten vergelijken met het vorige model. Zo is hij gemakkelijk te gebruiken en heeft hij een ruime capaciteit. Wil je precies weten hoeveel rijst je in dit apparaat kunt koken? Daar vertellen we je meer over. In deze rijstkoker bereid je tot 5 porties rijst. Hij heeft namelijk een inhoud van 1 liter.

Doordat je maar liefst 5 porties rijst in dit apparaat kunt bereiden, is hij geschikt voor een groot gezin. Echter, ook als je een minder groot of gewoon klein gezin hebt, komt hij goed van pas. Je hoeft er namelijk niet steeds 5 porties in te bereiden. Desgewenst zet je er gewoon minder rijst in. Het enige waar je daarbij rekening mee hoeft te houden is de hoeveelheid water die je toevoegt. Wanneer de rijst gekookt is, kun je deze gemakkelijk opscheppen. Dit apparaat wordt namelijk geleverd met een uitneembare binnenpan met een antiaanbaklaag. De rijst blijft hierdoor niet plakken en je kunt gemakkelijk opscheppen. Als je dit apparaat koopt, heb je meteen alles wat je nodig hebt om je rijst te koken. Hij wordt namelijk geleverd met een maatbeker en lepel. Je meet dus nooit meer de verkeerde hoeveelheid rijst af.

Eigenschappen van de Tomado TRC1001S:

 • Gekookte rijst wordt in dit apparaat nog even warm gehouden.
 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je er een maatbeker en lepel bij.
 • Doordat hij een inhoud heeft van 1 liter kun je er 5 porties rijst in klaarmaken.
 • Zijn uitneembare binnenpan beschikt over een antiaanbaklaag dus de rijst blijft niet plakken en je kunt gemakkelijk opscheppen.

3. Tefal RK1038

Rijst kun je op verschillende manieren koken. Als je de juiste hoeveelheid water toevoegt, kun je bijvoorbeeld ook gewoon rijst in een pan koken. Echter, het is dan van immens belang dat je let op de tijd. Als je de rijst te lang laat, brandt het aan. Laat je het te kort, dan zijn de rijstkorrels hard. Om jezelf energie te besparen kook je je rijst daarom in een rijstkoker. Door dit te doen, kun je er zelfs voor zorgen Tefal RK1038 dat je rijst lekker warm blijft. Is daarom de beste rijstkoker voor jou een variant met een warmhoudfunctie die ook nog een grote capaciteit heeft? Kies dan voor de Tefal RK1038. Dit model is wellicht de beste rijstkoker voor jou. Je hoeft je namelijk nooit meer zorgen te maken over aangebrande rijst. Dit apparaat kookt de rijst namelijk perfect én houdt deze warm dankzij de automatisch ingeschakelde warmhoudfunctie.

Kiezen voor de Tefal RK1038 betekent tevens dat je voor een grote groep personen kunt koken. Hij heeft namelijk een inhoud van maar liefst 1,8 liter. Dit betekent dat hij groot genoeg is om 10 kopjes rijst in 1 keer te koken. Behalve voor het koken van rijst kun je dit apparaat ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo kun je hem bijvoorbeeld gebruiken om groenten te stomen. Het apparaat is immers voorzien van een geïntegreerde stoomkoker. Wil je in de gaten kunnen houden hoe de rijst kookt? Ook dat is geen probleem als je deze rijstkoker in huis hebt. Hij heeft namelijk een deksel van glas, waar je gemakkelijk doorheen kunt kijken. Zo kun je het kookproces gemakkelijk op de voet volgen. Geniet van extra gebruiksgemak wanneer je dit apparaat gebruikt. Je kunt hem namelijk bedienen door slechts 1 druk op de knop.

Eigenschappen van de Tefal RK1038:

 • Koken kan bij dit apparaat met slechts 1 druk op de knop.
 • Dankzij het compacte formaat kun je hem gemakkelijk opbergen.
 • Je kunt bij deze rijstkoker kiezen uit 8 verschillende kookprogramma’s.
 • Zijn binnenpan is uitneembaar, waardoor je hem gemakkelijk kunt schoonmaken.
 • Als je dit model koopt, dan krijg je er een stoomaccessoire, maatbeker en lepel bij.
 • Hij heeft een inhoud van 1,8 liter, wat overeenkomt met 10 kopjes rijst oftewel 1,5 kg rijst.
 • Het stomen van groenten behoort ook tot de mogelijkheden van dit apparaat dankzij de geïntegreerde stoomkoker.
 • Houd er rekening mee dat de binnenpan een antiaanbaklaag heeft en daarom niet geschikt is voor de vaatwasmachine.

4. Inventum RK140ZW

De meesten van ons hebben een relatief druk leven. We staan ’s morgens op, gaan naar het werk en komen pas in de vooravond weer thuis. Hierdoor hebben we weinig tijd voor huishoudelijke werkzaamheden zoals stofzuigen, vaat wassen en koken. Hoewel bepaalde huishoudelijke taken in het weekend aangepakt kunnen worden, is het wel belangrijk om dagelijks te eten. Daarom koken veel personen Inventum RK140ZW dagelijks, ondanks hun druk schema. Behoor jij ook tot de groep personen die dagelijks kookt? Dan is het voor jou waarschijnlijk belangrijk dat jouw rijstkoker je werk uit handen neemt. Is de beste rijstkoker voor jou daarom een multifunctioneel en gebruiksvriendelijk model? Kies dan voor de Inventum RK140ZW. Dit apparaat is wellicht de beste rijstkoker voor jou. Hij is namelijk een multifunctioneel model.

Als je kiest voor de Inventum RK140ZW, dan zet je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. In deze rijskoker kun je namelijk rijst koken en tegelijkertijd vlees, vis of groenten stomen. Doordat alles tegelijkertijd gebeurt, hoef je daarna alleen nog op te scheppen. Je kunt dus vrijwel meteen aan tafel. Ook als je een relatief groot gezin hebt, komt deze rijstkoker goed van pas. Hij heeft namelijk een inhoud van 1,4 liter en is hierdoor geschikt voor 800 gram rijst. Dat is genoeg voor een relatief groot gezin. Wanneer de rijst klaar is, schakelt de rijstkoker automatisch over op de warmhoudfunctie. Bovendien is de binnenpan met een antiaanbaklaag uitneembaar en zijn de meegeleverde accessoires vaatwasmachinebestendig. Het schoonmaken hiervan is dus een fluitje van een cent.

Eigenschappen van de Inventum RK140ZW:

 • Met dit apparaat kun je gemakkelijk, lekker én gezond koken.
 • Hij heeft een capaciteit van 1,4 liter, wat overeenkomt met 800 gram rijst.
 • De meegeleverde lepel, maatbeker en stoommand zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Je kunt in deze rijstkoker rijst koken en tegelijkertijd vlees, vis of groenten stomen.
 • Wanneer de rijst klaar is, schakelt dit apparaat automatisch over op de warmhoudfunctie.
 • Er is gezorgd voor een stoomfunctie, waardoor je de voedingsstoffen, smaak en structuur van je voeding behoudt.

5. Bestron ARC100

Ben je iemand die van variatie houdt? Dan maak je waarschijnlijk steeds een ander gerecht klaar. Bovendien gebruik je ook voor je basis gerechten niet steeds dezelfde producten. Denk je maar eens in dat je een keer witte rijst klaarmaakt en een andere keer sushi rijst wil uitproberen. Misschien experimenteer je zelfs met zilvervlies rijst. Als je optimaal met rijst en andere stoomgerechten wil experimenteren, Bestron ARC100 dan heb je een goede rijstkoker nodig. Is daarom de beste rijstkoker voor jou een multifunctioneel apparaat, waar je verschillende rijstsoorten mee kunt klaarmaken? Dan kies je voor de Bestron ARC100. Dit apparaat is wellicht de beste rijstkoker voor jou. Hij is namelijk multifunctioneel en geeft je de mogelijkheid om rijst op verschillende manieren klaar te maken.

De Bestron ARC100 is van hoogwaardig roestvrij staal gemaakt. Hierdoor kun je er lang van genieten. Bovendien is dit apparaat volautomatisch. Je hebt dus de vrijheid om bijvoorbeeld witte rijst, risotto, zilvervlies rijst en zelfs sushi rijst te bakken. Wat voor rijst je ook lust, de rijstkoker staat voor je klaar. Hij bereidt je rijst zelfs in een handomdraai. Fijn toch? Nadat je dit apparaat hebt aangeschaft, kun je er meteen mee aan de slag gaan. Je krijgt er namelijk een maatbeker en rijstlepel bij. Zo kun je precies afwegen hoeveel rijst je wil koken. Het apparaat is tevens multifunctioneel. Hij wordt namelijk met een extra stoomschaal geleverd. Je kunt hem dus ook gebruiken om groente, vis en vlees op een gezonde manier te bereiden.

Eigenschappen van de Bestron ARC100:

 • Je krijgt er een maatbeker en rijstlepel bij.
 • Het kookproces volg je gemakkelijk dankzij het glazen deksel.
 • De uitneembare binnenpan van 1 liter heeft een anti-kleeflaag.
 • Twee indicatielampjes laten je zien wanneer hij bezig is te koken of warmhouden.
 • Op een snelle en volautomatisch manier bereid je in dit apparaat alle soorten rijst.
 • Dankzij de warmhoudfunctie wordt je rijst enkele uren op temperatuur gehouden.
 • Er is gezorgd voor automatische uitschakeling en je kunt hem gemakkelijk bedienen.
 • Doordat de binnenpan vaatwasmachinebestendig is, is het reinigen van dit apparaat eenvoudig.
 • Deze rijstkoker heeft een GS-gecertificeerd keurmerk, dus hij is van hoge kwaliteit en veilig in gebruik.
 • Dit apparaat heeft een maximale capaciteit van 750 gram rijst, dus je kunt er 5 flinke porties mee klaarmaken.
 • Hij wordt geleverd met een extra stoomschaal, dus je kunt tijdens het koken van je rijst ook andere gerechten stomen.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.