Wat is het beste merk harde schijf van 2021? Ontdek hier 10 top merken en producten!

Tegenwoordig vinden velen van ons dat we niet genoeg opslagcapaciteit hebben. Dit kan gelden voor onze smartphones, tablets en computers.

Beste merk harde schijf van 2021

Product
1. Seagate Expansion Portable 1TB - Externe harde schijf / Zwart Meer »
2. WD Elements Portable 1 TB Meer »
3. WD Elements Portable - Externe Harde Schijf - 4TB Meer »
4. WD Elements Portable - Externe harde schijf - 2TB Meer »
5. Seagate Game Drive PS4 & PS5 - 2TB Meer »
6. Seagate Game-drive voor PlayStation 4 4TB Meer »
7. Toshiba Canvio Basics 1TB - Externe harde schijf / Zwart Meer »
8. LaCie Rugged Mini USB 3.0 - 1TB Meer »
9. Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5'' 2TB SATA III Meer »
10. LaCie Rugged USB-C 2 TB Meer »

Gelukkig kun je vaak extra capaciteit aanschaffen in de vorm van harde schijven. Met deze extra capaciteit kun je gemakkelijk back-ups maken of gewoon je mediaverzameling of overige data veilig opslaan. Desgewenst neem je de apart opgeslagen mediaverzameling of overige data eenvoudig en veilig met je mee. Als je op zoek gaat naar het beste merk harde schijf, dan houd je rekening met verschillende zaken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten harde schijven zijn. Denk maar aan de externe en interne harde schijven. Je houdt ook rekening met het verschil tussen HDD en SSD schijven. In dit artikel vind je een verzameling van deze schijven. Zo kun je zelf gemakkelijk het beste merk harde schijf uitkiezen.

Als je op zoek gaat naar het beste merk harde schijf, dan kom je veel varianten tegen. Enkele bekende merken zijn echter Western Digital, Seagate en SanDisk. Dat deze merken bekend zijn, betekent echter nog niet dat ze ideaal zijn voor jou. Het merk is immers niet de enige factor die bepaalt hoe goed een harde schijf is. Zo let je ook op de opslagcapaciteit, eventuele schokbestendigheid en de snelheid. Om je op weg te helpen, hebben we een top 10 voor je samengesteld. In deze top 10 komen er verschillende merken, maar ook diverse soorten harde schijven voor. We recenseren elke variant afzonderlijk, zodat je een goed geïnformeerde keus kunt maken. Lees dus gauw het artikel en vergelijk de verschillende harde schijven met elkaar. Aan de hand daarvan beslis je zelf welke het beste merk harde schijf voor jou is.

1. WD Elements Portable 1 TB

In de inleiding hebben we gesproken over bepaalde bekende merken. Daarnaast hebben we je ook verteld over diverse soorten harde schijven. Ben jij een fan van het merk Western Digital. Zoek je bovendien naar een externe harde schijf? Dan is Western Digital wellicht het beste merk harde schijf voor jou. We kennen een externe harde schijf van dit merk, die wellicht perfect is voor jou. Hier verwijzen we naar de WD Elements Portable 1 TB. Dit product van het merk Western Digital beëindigt wellicht jouw zoektocht naar het beste merk harde schijf. Hij is namelijk draagbaar, aangezien het hier om een externe harde schijf gaat. Daarnaast is hij van een merk waar je vertrouwen in hebt. Ideaal toch?

WD Elements Portable 1 TB beste merk harde schijf

Als we kijken naar de overige eigenschappen van dit product, dan zien we dat hij geweldige prestaties levert. De WD Elements Portable 1 TB werkt namelijk samen met zowel USB 2.0- als USB 3.0-apparaten. Bovendien heeft hij een klein, lichtgewicht ontwerp en een relatief grote opslagcapaciteit van 1 TB. Dit betekent dat je er probleemloos allerlei bestanden op kunt opslaan. Er is bijvoorbeeld voldoende opslag voor ruim 100.000 foto’s. Ook kun je desgewenst back-ups maken van je computer. Je kunt de schijf zelfs gebruiken om eenvoudig je data mee te nemen. Als je bijvoorbeeld thuis aan een opdracht hebt gewerkt, kun je deze data eenvoudig overbrengen naar je werkcomputer. Schaf daarom gauw deze handige externe harde schijf aan!

Eigenschappen van de WD Elements Portable 1 TB:

 • Dit model is meteen gebruiksklaar voor Windows computers.
 • Er is bij deze schijf gezorgd voor een snelle USB 3.0-aansluiting.
 • Houd er rekening mee dat deze externe harde schijf niet draadloos is.
 • Dankzij het compacte formaat, kun je de schijf gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

2. Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III

Velen van ons hebben een beetje technische kennis. Dit komt doordat bijna iedereen genoodzaakt is om te werken met computers en smartphones. Als je enige technische kennis hebt, dan weet je waarschijnlijk in welke opzichten SSD’s en HDD’s van elkaar verschillen. Het grootste verschil is echter de snelheid. Over het algemeen hebben SSD’s een snellere werking dan HDD’s, maar ze zijn vaak ook wat duurder dan HDD’s. Is daarom het beste merk harde schijf een fabrikant die HDD’s maakt met een SSD attitude? Dan kun je kiezen voor een HDD van Seagate. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III.

Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5'' 2000 GB SATA III

Deze harde schijf is een interne variant. Dat betekent dat je hem laat inbouwen in je computer. Hij is bovendien van het merk Seagate. Daarom is hij wellicht het beste merk harde schijf voor jou. We vertellen je over de prestaties van de Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III. Deze interne schijf presteert en reageert net als een SSD variant. Daarnaast heeft hij een relatief grote opslagcapaciteit van 2 TB. Bij het opstarten en laden van applicaties merk je hoe snel deze schijf werkt. Hij is namelijk sneller dan vele andere soortgelijke harde schijven. Je zou dan denken dat zo’n schijf zeer duur is. Gelukkig is dat niet het geval en is de schijf betaalbaar.

Eigenschappen van de Seagate Barracuda ST2000DM008 interne harde schijf 3.5” 2000 GB SATA III:

 • Het gaat hier om een interne harde schijf.
 • Hij heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 2 TB.
 • Hoewel dit model een HDD is, presteert hij als een SSD.
 • Je kunt bij dit betaalbare model rekenen op een efficiënte werking.

3. SanDisk SSD Extreme Portable 1TB

Het eerste product dat we in dit artikel hebben gerecenseerd is een externe harde schijf. Dergelijke modellen worden steeds populairder, omdat je ze gemakkelijk met je mee kunt nemen. Zo sla je al je belangrijke data gemakkelijk op. Je brengt de data vervolgens naar een andere computer of bewaart het als back-up. De vorige externe harde schijf die we hebben gerecenseerd is een 1 TB variant. Klinkt een dergelijke opslagcapaciteit ideaal? Maar vond je dat Western Digital voor jou niet het beste merk harde schijf is? Misschien wilde je bovendien een SSD schijf in plaats van een HDD variant. In beide gevallen kies je voor de SanDisk SSD Extreme Portable 1TB.

SanDisk SSD Extreme Portable 1TB beste merk harde schijf

Dit model is wellicht perfect voor jou. Hij is namelijk een SSD, wat betekent dat je kunt rekenen op snelle prestaties. Daarnaast is hij van een ander bekend merk op het gebied van harde schijven. Om precies te zijn gaat het hier om een SanDisk SSD. Is dit voor jou het beste merk harde schijf? De SanDisk SSD Extreme Portable 1TB stelt niet teleur. Hij gaat namelijk gepaard met hoge overdrachtssnelheden tot wel 550 Mb/s. Daarnaast kun je tijd besparen, omdat je in een handomdraai een back-up kunt maken van bijvoorbeeld je foto’s en video’s. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze schijf is dat hij stof- en waterdicht is. Daarnaast is hij schokbestendig. Dit betekent dat hij tegen een stootje kan. Het compacte formaat zorgt er bovendien voor dat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Eigenschappen van de SanDisk SSD Extreme Portable 1TB:

 • Het compacte formaat zorgt ervoor dat je deze SSD gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Hoewel hij niet draadloos is, geniet je toch van zijn werking dankzij de hoge leessnelheden tot 550 Mb/s.
 • Hij is stof- en waterdicht met een IP55 classificatie en is ook schokbestendig zodat je er lang van kunt genieten.
 • Er is gezorgd voor een opslagcapaciteit van 1 TB dus je kunt er gemakkelijk al je belangrijke bestanden op opslaan.

4. Samsung 860 EVO 1TB SSD

Als je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat er verschillende soorten harde schijven zijn. Daarbij hebben we de HDD en SSD varianten benoemd en ook de interne en externe schijven. Tot nu toe hebben we het gehad over een interne en externe HDD en een externe SSD. Deze artikelen zijn bovendien allemaal van verschillende merken. Dat is begrijpelijk, omdat het merk niet de enige belangrijke factor is. Je let in eerste instantie op het type schijf dat je nodig hebt. Daarnaast ga je na welke opslagcapaciteit voor jou ideaal is. Wil je graag een interne SSD schijf hebben? Is het beste merk harde schijf volgens jou het merk Samsung? Dan kun je kiezen voor de Samsung 860 EVO 1TB SSD.

Samsung 860 EVO 1TB SSD

Voor jou is dit product wellicht ideaal. Hij is namelijk van het merk Samsung, dat voor jou het beste merk harde schijf is. Daarnaast is hij een interne SSD. De Samsung 860 EVO 1TB SSD is bovendien snel en betrouwbaar. Je kunt hem zowel in pc’s als laptops installeren. Nadat je hem hebt geïnstalleerd, kun je rekenen op goede prestaties en een betrouwbare werking. Dit alles gaat gepaard met een relatief grote opslagcapaciteit van 1 TB oftewel 1000 GB. Een dergelijke opslagcapaciteit is voldoende voor het besturingssysteem, games en diverse programma’s. Als het goed is houd je daarnaast nog ruimte vrij voor andere bestanden. Bij dit Mac-compatibele model is er gezorgd voor een constante snelheid. Dit geldt zelfs voor wanneer je bezig bent met een zware workload of bij multitasking.

Eigenschappen van de Samsung 860 EVO 1TB SSD:

 • Hij heeft een constante snelheid, zelfs bij een zware workload en bij multitasking.
 • Nadat je deze interne SSD hebt geïnstalleerd, geniet je van een schrijfsnelheid tot 520 Mb/s.
 • In vergelijking met een reguliere harde schijf, is deze SSD betrouwbaarder en energiezuiniger.
 • Houd er rekening mee dat, ondanks hij Mac-compatibel is, de installatie kit niet wordt meegeleverd.

5. LaCie Rugged USB-C 1TB Mobile Drive

Velen van ons vinden het tegenwoordig belangrijk om extra opslagcapaciteit te hebben. Daarom hebben de meesten van ons een of meer externe harde schijven in huis. Echter, deze schijven zijn vaak relatief gevoelig. Het is daarom niet handig om ze met je mee te nemen wanneer je uit huis gaat. Toch willen velen van ons een dergelijke schijf bij ons hebben. We kunnen dan bijvoorbeeld bestanden van het werk opslaan en thuis afronden. Is daarom het beste merk harde schijf voor jou een fabrikant die een schok- en valbestendige schijf vervaardigt? Dan is LaCie wellicht het beste merk harde schijf voor jou. Wij kennen een externe HDD van dit merk, die je wellicht goed kunt gebruiken. We verwijzen hier naar de LaCie Rugged USB-C 1TB Mobile Drive.

LaCie Rugged USB-C 1TB Mobile Drive

Deze externe HDD is schok- en valbestendig. Er is zelfs gezorgd voor extra bescherming in de vorm van een rubberen hoes. Dit betekent dat je de schijf zonder zorgen overal mee naartoe kunt nemen. Het is zelfs geen probleem als je de schijf met moeite in je overvolle tas zet. Hij is namelijk bestand tegen regen en druk. Zelfs als er een auto van een ton overheen rijdt, blijft de schijf prima functioneren. Nu denk je wellicht dat zo’n stevige HDD groot en zwaar is. Dit is echter niet het geval. Hij heeft juist een klein formaat, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. De encryptie van de LaCie Rugged USB-C 1TB Mobile Drive biedt bovendien een extra bescherming tegen onbevoegde toegang. Ga je dus op reis en wil je je kostbare gegevens beschermen tegen verlies, diefstal of ongelukken onderweg? Dan is dit de ideale HDD voor jou!

Eigenschappen van de LaCie Rugged USB-C 1TB Mobile Drive:

 • Je krijgt dit model met 2 jaar gegevensherstelservice.
 • Dankzij het robuuste ontwerp is hij schok-, water- en valbestendig.
 • Houd er rekening mee dat de meegeleverde USB-C-kabel relatief kort is.
 • LaCie Backup Assistent maakt automatisch back-ups dus je data is steeds veilig opgeslagen.
 • Dit model werkt zowel met Windows als met Mac en heeft een energiebesparende Eco-modus.
 • Deze externe HDD sluit je gemakkelijk aan op de nieuwste apparaten, want hij heeft een USB-C aansluiting.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.