Je zoektocht naar de beste krukken van 2022 eindigt hier. In deze koopgids vertellen we je waar je op kunt letten!

Waar let je op bij de aanschaf van de beste krukken van 2022?

Ben je wat moeilijker ter been of heb je een ongeluk gehad waarbij je je voet of been hebt gebroken? Dan doe je er goed aan om een paar degelijke krukken te gebruiken. Hoewel het erop lijkt alsof alle krukken hetzelfde zijn, is dat helemaal niet zo. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Nadat je over deze zaken hebt nagedacht, kies je gemakkelijk jouw beste krukken uit. Lees de koopgids en ontdek welke factoren een rol spelen bij het uitkiezen van een goed paar krukken.

Voor welke soort krukken kies je?

De eerste vraag die je jezelf stelt is “voor welk soort krukken kan ik het liefst kiezen?”. Er zijn namelijk enorm veel mogelijkheden. Veelvoorkomende krukken zijn de typische standaardkrukken die men vaak in het ziekenhuis gebruikt. Deze modellen hebben een handige houder, waar je je arm en elleboog in laat rusten. Er bestaan echter ook andere varianten. Denk bijvoorbeeld aan de krukken met een vierpotig onderstel. Deze krukken worden ook wel looprekjes genoemd. Zo’n ‘looprekje’ is ook handig voor personen op leeftijd en mensen met een evenwichtsprobleem. Je kunt deze krukken dus ook gebruiken als je minder mobiel bent. Een dergelijke kruk met een zitvlak is ook handig als je even moet uitrusten tijdens een lange wandeling of bij zware inspanning.

Welk formaat en welke draagkracht heb je nodig voor de beste krukken?

De tweede vraag die je jezelf stelt is “welk formaat en welke draagkracht heb ik nodig?”. Het is namelijk zo dat niet elke gebruiker evenveel weegt of even lang is. Daarom is het handig om rekening te houden met het feit dat krukken ook in verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Daarbij houd je ook rekening met je gewicht. Kinderen gebruiken immers niet dezelfde krukken als volwassenen. Er zijn speciale krukken voor kinderen ontwikkeld. Dergelijke modellen zijn afgesteld op de lichaamsgroei en lengte van het kind. Vind je het toch moeilijk om een geschikt model uit te kiezen? Dan kies je voor een model met een verstelbare hoogte. Ben je wat langer of zwaarder dan de gemiddelde persoon? Dan is het wellicht handig om krukken met een hogere draagkracht of belastbaarheid uit te kiezen. Zo vind je gemakkelijk jouw beste krukken.

Houd rekening met extra opties en de mate van comfort

Het is handig om te kiezen voor stevige krukken, maar houd daarbij ook rekening met het comfort. Niet alle krukken zijn even comfortabel voor iedereen. Het is daarom een goed idee om je krukken eerst uit te proberen voordat je ze koopt. Verstelbare krukken kunnen om deze reden alvast een goede oplossing zijn. Ook is het fijn als je krukken beschikken over een antislip handgreep of een soft greep. Je steunt dan comfortabel op de krukken. Hierdoor geniet je van meer comfort, maar ook extra stabiliteit en veiligheid. Hoewel er veel mogelijkheden zijn op het gebied van krukken, weet je nu waar je rekening mee houdt. Je kiest nu gemakkelijk de beste krukken voor jouw behoeften uit!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik lopen met mijn krukken?

Je gebruikt eerst beide krukken om van een zittende naar een staande positie te gaan. Hiervoor zet je de krukken aan je zwakkere zijde en duw je af met je sterke zijde. Zo zorgen de krukken voor stabiliteit aan de geblesseerde zijde en voorkomen ze dat deze kant je volledig gewicht draagt. Sta je eenmaal, dan zet je voorzichtig één kruk aan je sterke zijde. Dan heb je aan beide zijden een kruk. Hierna plaats je de krukken stevig tegen de zijkanten van je lichaam. Vervolgens plaats je beide krukken een eindje voor je lichaam en bereid je je voor op de volgende stap.

Kan ik een tweedehandse kruk gebruiken?

Over het algemeen worden krukken voorgeschreven voor gebruik door een specifiek persoon. Echter, de krukken kunnen wel hergebruikt worden door iemand anders. Het is daarbij wel belangrijk dat je de krukken kunt aanpassen naar jouw lichaamsbouw. Ook mogen de krukken niet beschadigd zijn. Als de krukken aan deze eisen voldoen, is het veilig om de tweedehandse krukken te gebruiken.

Waarvoor worden axillaire krukken gebruikt en waarvoor worden onderarmkrukken gebruikt?

Men gebruikt axillaire krukken voor verwondingen met kortere herstelperioden. Onderarmkrukken gebruik je daarentegen bij lang herstel, blijvende gevolgen en voor gehandicapte gebruikers.

Waar houd je axillaire krukken en onderarmkrukken vast?

Je houdt axillaire krukken onder de oksels vast. Onderarmkrukken houd je met je handen vast en je laat je onderarmen op de krukken leunen.

Hoe groot zijn krukken meestal?

Krukken zijn er in verschillende maten. Daarom houd je rekening met de lengte van de krukken en je lichaamslengte. Je kunt krukken vinden van net iets meer dan een meter, maar ook krukken van bijna 2 meter.

Welke accessoires zijn in de sneeuw of winter nodig voor krukken?

Als je krukken met rubberen doppen gebruikt, kun je gemakkelijk uitglijden op ijzige ondergronden. Daarom is het handig om tijdens dit seizoen winterspikes te bevestigen aan je krukken. Zo voorkom je dat je uitglijdt op ijs.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.