Op zoek naar de beste inbouw oven van 2021? Hier vind je hem!

In de keuken zijn bepaalde apparaten onmisbaar geworden. Denk maar aan een magnetron, waar je al je eten uit de koeling in kunt opwarmen.

Beste inbouw oven van 2021

Product
1. ETNA OM165ZT - inbouwoven Meer »
2. ETNA CM751ZT - combi oven Meer »
3. AEG KMS361000M - Inbouw combi oven Meer »
4. Bosch HBA534BS0 - Serie 4 - Inbouw oven Meer »
5. Inventum IOC6070GK - Inbouw oven Meer »
6. ETNA OM270ZT - Inbouwoven Meer »
7. Siemens CB634GBS3 - iQ700 - Oven - Inbouw Meer »
8. AEG BPB351020M - Inbouw oven - Steambake stoomfunctie Meer »
9. BOSCH HBA534EB0 Inbouw oven Zwart 71 L Meer »
10. Siemens CM676G0S6 - iQ700 - Inbouw combi oven - Home Connect Meer »

Je kunt zelfs volledige maaltijden bereiden in dit apparaat. Hoewel niet iedereen over een oven beschikt, is dit apparaat ook zeer belangrijk. Daar maak je namelijk heerlijke cakes en andere gebakjes in. In de oven kun je bovendien ook heerlijke vlees- en visgerechten klaarmaken. Heb je echter weinig ruimte in de keuken? Dan is het handig om op zoek te gaan naar de beste inbouw oven. Een dergelijke oven werk je eenvoudig weg in de keuken. Meet wel van tevoren de nismaat op. Zo weet je hoeveel ruimte nodig is om de oven in je keuken(kast) te kunnen inbouwen. Vervolgens ga je na welke ovenfuncties voor jou belangrijk zijn. Aan de hand hiervan kun je gemakkelijk jouw beste inbouw oven uitkiezen.

Misschien ben je al helemaal ready om een nieuwe inbouwoven aan te schaffen. Je bent reeds nagegaan welke functies voor jou belangrijk zijn. Daarnaast heb je de nismaat opgemeten. Je weet dus helemaal waar je naar op zoek bent. Echter, er zijn enorm veel keuzemogelijkheden. Hierdoor kan het wellicht moeilijk zijn om de beste inbouw oven voor jouw behoeften uit te kiezen. Wij willen je graag op weg helpen. Daarom zijn we voor je nagegaan welke inbouwovens momenteel het populairst zijn. Aan de hand daarvan hebben we een top 10 samengesteld met zoveel mogelijk ovens van verschillende merken. Elke variant is van topkwaliteit. Bovendien vertellen we je steeds wat elk model uniek maakt. Hierdoor kun je de ovens gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kies je eenvoudig de beste inbouw oven voor jouw behoeften uit!

1. AEG BES33101ZM

In de inleiding hebben we gesproken over ovens met verschillende functies. Sommige varianten zijn zeer geavanceerd en hebben dus allerlei functies. Andere modellen zijn daarentegen wat eenvoudiger. Echter, de eenvoudige modellen zijn wellicht perfect voor personen die reeds andere soortgelijke apparaten in de keuken hebben. Is de beste inbouw oven voor jou juist een multifunctionele variant? Moet hij bovendien een heteluchtoven zijn? Dan kies je voor de AEG BES33101ZM. Dit apparaat is wellicht de beste inbouw oven voor jou. Hij is namelijk een multifunctionele heteluchtoven. Met dit apparaat kun je gemakkelijk bakken, grillen en ontdooien. Een magnetron is in principe dus niet meer nodig als je dit apparaat in huis hebt. Daarnaast kun je met dit apparaat gemakkelijk grote hoeveelheden bakken. Hij heeft namelijk een extra grote binnenruimte en een XL bakplaat.

AEG BES33101ZM

De bakplaat van de AEG BES33101ZM is 20% groter dan een standaard bakplaat. Het bakken van allerlei lekkernijen wordt nu dus een waar genot. Je krijgt namelijk niet meer te kampen met ruimtegebrek. In de oven wort de warmte gelijkmatig verdeeld. Dit betekent dat je gerechten gelijkmatig gaar worden. Hierbij kun je rekenen op een mooie kleur en een perfecte korst. Het feit dat de oven snel op temperatuur is, maakt het bereiden van diverse gerechten nog prettiger. Je kunt het eten namelijk snel opdienen, doordat het razendsnel bereid wordt. Deze inbouwoven beschikt over een mooi display. Op dit display zie je meteen wat de status van het bakproces is. Handig toch? Je hoeft dan niet continu in de buurt van de oven te blijven. Na het bakken kun je gelukkig de oven snel reinigen dankzij de neerklapbare grill en eenvoudig afwasbare wanden.

Eigenschappen van de AEG BES33101ZM:

 • In zijn klasse heeft deze oven de grootste binnenruimte en bakplaat.
 • Om ervoor te zorgen dat je er veilig mee kunt werken, heeft deze inbouwoven een koele ovendeur.
 • Voor een eenvoudige reiniging heeft hij een eenvoudig te reinigen ovendeur en een neerklapbare grill.
 • Dit apparaat produceert steeds de juiste hoeveelheid warmte en zorgt voor een gelijkmatige verdeling van deze warmte.
 • Hij heeft halogeen ovenverlichting, een koelventilator en de temperatuur is instelbaar tussen de 50 en 275 graden Celsius.
 • Deze multifunctionele oven met gelijktijdige boven- en onderwarmte heeft een ontdooifunctie, bovengrill, pizzafunctie en multi hetelucht-functie.

2. ETNA CM751ZT – combi oven

De vorige oven die we hebben gerecenseerd is een heteluchtoven. Er zijn echter ook andere soorten ovens. Denk maar aan conventionele ovens, gasovens, magnetronovens, stoomovens, combi ovens, enzovoorts. Een van de populairdere varianten is de combi oven. Het is niet verbazingwekkend dat veel personen voor dit type kiezen. Met zo’n apparaat in huis heb je namelijk meteen een oven én magnetron. De twee zijn immers samengevoegd in één. Je bespaart hierdoor extra ruimte in je keuken, vooral als je voor een inbouwvariant kiest. Is de beste inbouw oven voor jou daarom een combi oven? Kies dan voor de ETNA CM751ZT – combi oven. De naam van dit apparaat spreekt voor zich. Hij is een combi oven, dus je bespaart niet alleen ruimte, maar ook geld. Daarom is dit apparaat wellicht de beste inbouw oven voor jou.

ETNA CM751ZT - combi oven

Als men praat over een combi oven, dan gaat het meestal om een oven met magnetron- en ovenfuncties. Daarom verrast de ETNA CM751ZT – combi oven nieuwe gebruikers. Hij is namelijk niet alleen een combinatie tussen een oven en magnetron. Dit apparaat is tevens een grill. Je kunt er dus gemakkelijk mee bakken, grillen, opwarmen en ontdooien. Zelfs het stomen van groente behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor kun je extra gezonde gerechten bereiden. Voor extra gebruiksgemak beschikt dit apparaat over diverse standaard programma’s. Je kunt dus gemakkelijk en snel diverse gerechten in de oven bereiden. Dankzij de geëmailleerde binnenruimte kun je de oven na gebruik eenvoudig schoonmaken. Bovendien heeft dit apparaat geen draaiplateau, dus je hebt extra ruimte voor je ovenschalen.

Eigenschappen van de ETNA CM751ZT – combi oven:

 • Dit apparaat is een combinatie tussen een oven, magnetron en grill.
 • Deze oven is geschikt voor onderbouw en hij heeft tiptoets bediening.
 • Doordat hij geen draaiplateau heeft, heb je meer ruimte voor ovenschalen.
 • In deze oven kun je bakken, grillen, opwarmen, ontdooien en groente stomen.
 • Voor optimaal gebruiksgemak heeft de oven 7 magnetronstanden met snelstart, 20 automatische kookprogramma’s en speciale stoomprogramma’s.
 • Bij aankoop van dit apparaat wordt er een geëmailleerde bakplaat, een keramische bakplaat, een stoomaccessoire en er worden inleggrillroosters meegeleverd.

3. Inventum IOH6070RK

In je zoektocht naar de beste inbouw oven kom je verschillende varianten tegen. Het ligt echter aan jou om na te gaan welke variant het beste bij je past. Denk je maar eens in dat sommige personen weinig vrije tijd hebben. Daarom kiezen ze voor een oven met een snelle werking. Er zijn echter ook personen die bijvoorbeeld kinderen hebben, die alles aanraken. Dan is een anti vingerafdruk oven wellicht ideaal. Je hoeft een dergelijk apparaat minder vaak schoon te maken. Zo ziet je keuken er altijd netjes uit. Is de beste inbouw oven voor jou een anti vingerafdruk model? Dan kun je kiezen voor de Inventum IOH6070RK. Deze multifunctionele inbouwoven is wellicht perfect voor jou. Het is bij dit apparaat namelijk geen probleem als je kinderen de net schoongemaakte oven aanraken. Hij beschikt namelijk over anti vingerafdruk rvs.

Inventum IOH6070RK

Er zijn nog meer redenen waarom dit apparaat jouw beste inbouw oven is. Zo heeft hij een netto inhoud van maar liefst 65 liter. Bovendien is hij energiezuinig met energieklasse A. Dit betekent dat je naar hartenlust allerlei lekkernijen kunt klaarmaken, zonder je zorgen te maken over de energierekening. Bovendien heb je bij dit apparaat keuze uit maar liefst 7 ovenprogramma’s, waaronder een grill- en heteluchtfunctie. Als je dit apparaat gebruikt, hoef je niet continu de voortgang te volgen. Je kunt namelijk de digitale timerfunctie gebruiken om de bereidingstijd in te stellen. Aan de binnenzijde is er zelfs een easy clean coating. Hierdoor kun je de oven na gebruik eenvoudig schoonmaken. Je krijgt de Inventum IOH6070RK met een bakplaat en een ovenrooster. Ga er gauw mee aan de slag en laat je creatieve kookkunsten de vrije loop!

Eigenschappen van de Inventum IOH6070RK:

 • Met deze oven kun je desgewenst grillen.
 • Je maakt dit apparaat eenvoudig schoon met de easy clean functie.
 • Ondanks de standaard inbouwafmetingen is deze oven bijzonder ruim met een ovenruimte van 65 liter.
 • Doordat hij beschikt over anti vingerafdruk rvs kun je hem ook aan de buitenkant eenvoudig schoonmaken.
 • Hoewel deze inbouwoven niet over een stoomfunctie beschikt, kun je er gemakkelijk mee bakken en braden.

4. Samsung NQ50J3530BS/EF- Inbouw Combi-oven

Als je de vorige recensies hebt gelezen, dan heb je gezien dat de inhoud van de ovens kan verschillen. Daarnaast hebben de verschillende inbouwovens ook verschillende functies. Afhankelijk van de gerechten die je wil bereiden, beslis je welk type oven het beste bij je past. Ben je iemand die in korte tijd meerdere gerechten in de oven wil bereiden? Moet het apparaat daarnaast beschikken over een magnetronfunctie? Dan is de Samsung NQ50J3530BS/EF- Inbouw Combi-oven wellicht de beste inbouw oven voor jou. Dit apparaat is perfect voor jou, omdat hij multifunctioneel is. Zo beschikt dit geavanceerde apparaat over een magnetronfunctie, een ovenfunctie en een grillfunctie. Er gaat dus een wereld aan bereidingsmogelijkheden voor je open.

Samsung NQ50J3530BS EF- Inbouw Combi-oven

De ruimte Samsung NQ50J3530BS/EF- Inbouw Combi-oven heeft een inhoud van 50 liter. Daarnaast beschikt hij over 4 inschuifhoogtes. Je kunt dus verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden. Hierdoor kun je op een eenvoudige manier een complete maaltijd bereiden in het apparaat. Is hij daarom de beste inbouw oven voor jou? De meesten van ons hebben al eerder met een magnetron gewerkt. Daarbij is gebleken dat rechthoekige bakken of ovenschalen niet altijd handig zijn. De meeste magnetrons beschikken namelijk over een draaiplateau. Dit probleem behoort echter tot het verleden bij deze oven. Doordat hij werkt zonder draaiplateau kan niets tegen de randen aan botsen. Zet er dus gerust je rechthoekige ovenschalen in. Na gebruik kun je dit apparaat eenvoudig reinigen. Hij beschikt namelijk over keramische binnenwanden.

Eigenschappen van de Samsung NQ50J3530BS/EF- Inbouw Combi-oven:

 • Op de vier inschuifhoogtes kun je verschillende gerechten tegelijkertijd bakken.
 • Er is voldoende ruimte in deze oven met een capaciteit van 50 liter voor meerdere en grotere gerechten.
 • Aangezien de magnetrondeur horizontaal open gaat, plaats je hem liever niet te hoog in een keukenkastje.
 • Zijn Steam Clean stoomreinigingsfunctie maakt het verwijderen van voedselresten en vlekken super eenvoudig.
 • Een speciale ovendeurstand voorkomt dat de deur te snel dicht valt, veel geluid maakt of ongelukken veroorzaakt.
 • Verschillende warmtestanden, een ventilator die de hitte circuleert en een grill zorgen ervoor dat je eten perfect en gelijkmatig kookt.

5. AEG BPB351020M – Inbouw oven – Steambake stoomfunctie

We hebben het intussen reeds over 4 super inbouwovens gehad. Daarbij heb je gezien dat sommige varianten beschikken over een grillfunctie. Je bent zelfs een variant tegengekomen met een stoomfunctie. Zo zie je dat er voor iedereen wel een geschikte oven beschikbaar is. Wil jij je gerechten graag zo gezond mogelijk bereiden? Dan is de beste inbouw oven voor jou wellicht een variant met een stoomfunctie. We hebben reeds gesproken over een oven met een dergelijke functie. Echter, je kunt ook kiezen voor een oven die de stoomfunctie combineert met andere functies. Hierdoor geniet je van knapperige resultaten. Wij kennen een dergelijke oven, namelijk de AEG BPB351020M – Inbouw oven – Steambake stoomfunctie. Dit apparaat is wellicht de beste inbouw oven voor jou. Je kunt namelijk stoom toevoegen aan je gerechten voor knapperige resultaten.

AEG BPB351020M - Inbouw oven - Steambake stoomfunctie

Laten we een stapje terugnemen. De AEG BPB351020M – Inbouw oven – Steambake stoomfunctie is een multifunctionele heteluchtoven met een stoomfunctie. Je kunt er de lekkerste gerechten in bereiden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je stoom toevoegt aan het bakproces voor een heerlijk, knapperig resultaat. Dit model is ook uniek vanwege zijn grote inhoud. Zijn ovenruimte heeft namelijk een inhoud van maar liefst 71 liter. Je kunt er dus gerechten voor grote groepen in bereiden. Hierbij hoef je het bakproces niet constant te monitoren. Het mooie display laat je namelijk meteen zien wat de status van het bakproces is. Heb je allerlei lekkernijen klaargemaakt? Dan kun je de oven vervolgens snel schoonmaken. Hij heeft immers een zelfreinigende functie. Deze pyrolyse reinigingsfunctie tovert, vuil, vet en voedselresten in de oven om zodat je dit met een doekje kunt wegvegen.

Eigenschappen van de AEG BPB351020M – Inbouw oven – Steambake stoomfunctie:

 • Voor energiebesparing maakt het apparaat gebruik van de restwarmte.
 • Deze multifunctionele heteluchtoven beschikt over de PlusSteam functie.
 • Nadat je hem enige tijd niet hebt gebruikt, schakelt hij zichzelf automatisch uit.
 • Dit apparaat heeft een koelventilator, pyrolyse zelfreiniging, 2 cycli en een herinneringsfunctie.
 • Dankzij de XL bakplaat die 20% groter is dan standaard bakplaten kun je grotere partijen bereiden.
 • Zelfs als er tot 3 bakplaten in de oven staan, zorgt het extra ring element ervoor dat je gerechten gelijkmatig gegaard worden.
 • Er is gezorgd voor een handige display timer, een koele ovendeur, kinderbeveiliging, verzinkbare bedieningsknoppen en een automatisch temperatuurvoorstel.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.