Op zoek naar de beste DECT telefoon van 2021? Hier vind je hem!

We leven in het mobiele tijdperk. Toch kom je in vele huishoudens nog een vaste telefoon tegen.

Beste DECT telefoon van 2021

 
Als sommigen van ons denken aan een “huistelefoon”, dan denken we aan een eenvoudig apparaat. Denk maar aan de vaste telefoons van vroeger. Klassieke vaste telefoons hadden een gelimiteerd aantal functies. Je kon ze immers alleen gebruiken om te bellen en om gebeld te worden. Meestal waren de telefoons ook niet draadloos. Nu zijn er gelukkig geavanceerdere vaste telefoons. Het is daarom handig om van tevoren vast te stellen welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar jouw beste DECT telefoon. Om je op weg te helpen, hebben we een top 10 samengesteld. Bovendien recenseren we elk van de vaste telefoons in dit artikel afzonderlijk. Je ontdekt dus op een eenvoudige manier wat elk van de telefoons uniek maakt. Aarzel niet langer, lees de recensies en kies jouw beste DECT telefoon uit!
 
Sommige personen maken nog gebruik van bedrade telefoons. Echter, de draadloze varianten oftewel DECT-telefoons zijn populairder. Hoe kies je de beste DECT telefoon uit? Dat hangt helemaal van jouw wensen en behoeften af. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een telefoon met meerdere handsets. Velen vinden het tevens handig als hun telefoon een antwoordapparaat en nummerherkenning heeft. Je kunt zelfs kiezen voor een variant met extra grote toetsen. Hierdoor is het voor oudere personen gemakkelijker om de telefoon te bedienen. Behalve op deze factoren kun je ook letten op de type aansluitingen. Denk maar aan bellen met een analoge aansluiting, ADSL-aansluiting of bellen via VOIP. Lees dit artikel om jouw beste DECT telefoon te vinden!
 

1. Fysic FX-6020

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten vaste telefoons. Daarbij haalden we onder andere aan dat er varianten zijn met grote toetsen. Dergelijke modellen zijn ideaal voor huishoudens met oudere personen. Ze zien namelijk alles op de telefoon duidelijk. Bovendien hebben deze telefoons vaak een vereenvoudigde bediening. Is een dergelijke seniorentelefoon de beste DECT Fysic FX-6020 telefoon voor jou? Dan raden we de Fysic FX-6020 aan. Dit apparaat is voor jou wellicht de beste DECT telefoon. Hij heeft namelijk grote knoppen, waardoor ook oudere personen hem gemakkelijk kunnen bedienen. Eigenlijk is bellen met dit apparaat voor iedereen weer super eenvoudig. Je kunt dankzij de grote cijfers immers goed zien welk nummer je intoetst. Het scherm is tevens extra groot en verlicht. Hierdoor lees je het telefoonnummer of de naam van de contactpersoon gemakkelijk af.

We hebben je in het kort verteld waarom de Fysic FX-6020 handig is voor onder andere senioren. Echter, ook voor jongere personen is deze telefoon een handig apparaat. Je hebt namelijk geen telefoonboek meer nodig. Dit komt doordat dit apparaat je de mogelijkheid biedt om tot wel 50 telefoonnummers op te slaan. Zoeken naar telefoonnummers op kleine stukjes papier of in telefoonboeken behoort dus tot het verleden. Je kunt bij deze telefoon zelfs drie nummers onder de sneltoetsen zetten. Zo verhoog je het gebruiksgemak verder. Een andere handige eigenschap van deze telefoon is dat je zijn geluid kunt afstellen op iedere beller. Je kunt dus bijvoorbeeld het belvolume aanpassen. Bovendien beslis je zelf of de telefoon hoge of juist lage tonen benadrukt. Desgewenst kun je dit apparaat met 2 handsets handsfree gebruiken!

Eigenschappen van de Fysic FX-6020:

 • Je kunt dit apparaat handsfree gebruiken.
 • Hij is geschikt voor hoortoestellen (H.A.C.).
 • Desgewenst kun je het bel- en gespreksvolume instellen.
 • Wanneer je wordt gebeld, gaat er een bellampje knipperen.
 • Doordat hij grote toetsen heeft, kun je hem gemakkelijk gebruiken.
 • Houd er rekening mee dat telefoonnummers op ieder toestel los ingevoerd moeten worden.

2. Gigaset A415

We hebben het zojuist gehad over een telefoon met twee handsets. Dergelijke telefoons zijn handig, omdat je dan ook de mogelijkheid hebt om iemand binnenshuis te bellen. Je belt namelijk van de ene naar de andere handset, wat je geen geld kost. Dit is ideaal voor gezinnen die niet iedereen afzonderlijk willen roepen voor bijvoorbeeld het avondeten. Je pakt dan gewoon de telefoon die dicht bij de keuken ligt en Gigaset A415 belt naar de telefoon in de slaapkamer. Je partner, die in de slaapkamer is, kan dan op zijn/haar beurt de kinderen roepen. Handig toch? Is jouw beste DECT telefoon daarom een variant met twee handsets? Moet hij bovendien geschikt zijn voor zowel een Nederlandse als Belgische telefoonaansluiting? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Gigaset A415.

De Gigaset A415 is wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij komt namelijk met twee handsets. Daarnaast is hij geschikt voor zowel Belgische als Nederlandse telefoonaansluitingen. Als je dit apparaat eenmaal in gebruik neemt, ervaar je het gemak. Het gaat hier namelijk om een moderne, super comfortabele draadloze telefoon. Hij heeft een royaal display, dat duidelijk is af te lezen. Hierdoor kun je gemakkelijk navigeren door de menu’s. Ook bij deze telefoon kun je je contacten gemakkelijk opslaan. Je kunt bij dit model namelijk tot 100 namen en nummers opslaan. Hierdoor is het gemakkelijk om deze personen te bellen. Wanneer je een gesprek voert via deze telefoon, dan geniet je optimaal van het gesprek. De telefoon zorgt namelijk voor een perfecte geluidskwaliteit.

Eigenschappen van de Gigaset A415:

 • Dit apparaat heeft oproeplijsten voor 25 gemiste oproepen.
 • Onder de toetsen 2-9 kun je snelkiesnummers programmeren.
 • Op dit apparaat met een eenvoudige bediening sla je maximaal 100 contacten op.
 • Er is gezorgd voor een wekkerfunctie met instelbare beltonen en een snooze-mogelijkheid.
 • Dankzij het grote, heldere scherm kun je gemakkelijk navigeren en aflezen wat er op het toestel staat geschreven.
 • Je kunt kiezen voor verschillende beltonen met vijf volumeniveaus, een microfoon uit-optie en een oplopend oproepsignaal.

3. Motorola CD211

De vorige telefoons die we hebben gerecenseerd waren beiden duo DECT telefoons. Dat betekent dat die modellen beiden kwamen met twee handsets. Hoewel veel personen het handig vinden om meerdere handsets te hebben, vinden anderen het hebben van meerdere handsets niet belangrijk. Denk je maar eens in dat je in een klein appartementje woont. Dan heb je geen behoefte aan meerdere handsets. Motorola CD211 Je zet in dat geval gewoon je single DECT telefoon op een strategische plek. Zo kun je er gemakkelijk bij wanneer hij rinkelt. Is de beste DECT telefoon voor jou daarom een single DECT telefoon? Dan raden we de Motorola CD211 aan. Dit apparaat is een single DECT telefoon met een antwoordapparaat. Daarom is hij voor jou wellicht de beste DECT telefoon.

Het maakt niet uit waar je deze telefoon neerzet. Dankzij het stijlvolle design, mag hij immers overal gezien worden. Bij dit apparaat merk je gauw dat een mooi design samen kan gaan met goede prestaties. Deze telefoon ziet er namelijk niet alleen goed uit, maar kan ook handig ingesteld worden naar je persoonlijke voorkeuren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het oproepsignaal extra hard kunt zetten. In de hoorn zit er bovendien een versterker. Hierdoor vormt een luide omgeving dus geen barrière om comfortabel je gesprekken te voeren. Je verstaat je gesprekspartner namelijk prima. De hoorn van dit model werkt zelfs samen met gehoortoestellen. Hierdoor is dit model ook ideaal voor slechthorenden en senioren. In het telefoonboek van dit apparaat sla je tot 100 contactpersonen op.

Eigenschappen van de Motorola CD211:

 • Dit apparaat kun je in combinatie met hoortoestellen gebruiken.
 • Dankzij de extra luide bel hoef je geen enkel telefoontje te missen.
 • Telefoonnummers toets je gemakkelijk en correct in dankzij de extra grote toetsen.
 • Indien nummerweergave aanstaat in je abonnement, zie je op het scherm wie er belt.
 • Als je niet thuis bent, dan kunnen bellers een berichtje achterlaten op het antwoordapparaat.
 • Houd er rekening mee dat hij geen noodknop heeft om waarschuwingsberichten mee te versturen.

4. Profoon PDX-1100

Veel personen die in hun leven klassieke apparaten hebben gebruikt, zijn van mening dat de moderne varianten zwakker zijn. Dit geldt onder andere voor mobiele telefoons, maar ook voor vaste telefoons. Gelukkig kun je ook kiezen voor varianten die tegen een stootje kunnen. Is jouw beste DECT telefoon daarom een variant die robuust is in gebruik? Moet hij daarnaast beschikken over alle mogelijkheden van een Profoon PDX-1100 moderne vaste telefoon? Dan kennen wij de beste DECT telefoon voor jou. We verwijzen hier naar de Profoon PDX-1100. Dit model is wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij ziet er eenvoudig uit, maar mag niet onderschat worden. Dit model is namelijk robuust in gebruik. Bovendien beschikt hij over alle functies van een moderne draadloze DECT telefoon.

Het is niet moeilijk om met de Profoon PDX-1100 aan de slag te gaan. Dit apparaat is namelijk een toptelefoon, die precies doet wat je ervan verwacht. Zo biedt zijn DECT-technologie veel voordelen. Hij is onder meer zo goed als ongevoelig voor externe storingsbronnen. Hierdoor kun je gemakkelijk ruisvrije gesprekken voeren met een hoogwaardige geluidskwaliteit. Daarnaast is dit apparaat milieuvriendelijk, omdat hij een zeer laag stralingsniveau heeft. Net zoals bij de andere telefoons uit deze lijst, kun je ook bij dit model telefoonnummers opslaan. Om precies te zijn, sla je vijftig voorkeuzenummers en namen op in het geheugen van deze vaste telefoon. Je kunt je vrienden en familieleden dus altijd gemakkelijk bellen. Ook de belangrijke telefoonnummers van instanties en hulpverleners sla je gemakkelijk op!

Eigenschappen van de Profoon PDX-1100:

 • Dankzij het lage stralingsniveau is dit apparaat milieuvriendelijk.
 • In zijn interne telefoonboek kun je maar liefst vijftig contacten opslaan.
 • Je geniet van ruisvrije gesprekken met een hoogwaardige geluidskwaliteit.
 • Het duidelijke display laat je de naam- en nummerweergave van je contacten zien.
 • Doordat hij GAP compatibel is kun je dit toestel gemakkelijk uitbreiden tot maximaal vijf handsets.

5. Teleline Tel-170ZT

We hebben aangehaald dat de vorige telefoon robuust is. Alleen ging het daarbij om een single DECT telefoon, oftewel een telefoon met slechts één handset. Ben jij echter iemand die het belangrijk vindt om 2 of meer handsets in huis te hebben? Dan is het handig om te kiezen voor een vaste telefoon met meerdere handsets. Zo niet, kun je dan kiezen voor een uitbreidbare variant. Is jouw beste DECT Teleline Tel-170ZT telefoon een robuuste variant met twee handsets? Dan kies je voor de Teleline Tel-170ZT. Dit model is wellicht de beste DECT telefoon voor jou. Hij is namelijk een duo DECT-telefoon, wat betekent dat hij met twee handsets geleverd wordt. Bovendien is dit apparaat zeer robuust. Je hoeft dus niet te vrezen als je onhandige kinderen of een onhandige partner in huis hebt.

Als je naar de Teleline Tel-170ZT kijkt, dan lijkt hij op een zeer eenvoudige telefoon. Dat komt doordat hij een eenvoudig design heeft. Echter, ondanks het eenvoudige design mag deze telefoon niet onderschat worden. Hij beschikt namelijk over alle functies van een moderne draadloze DECT-telefoon. Zo is dit apparaat vrijwel geheel ongevoelig voor diverse externe storingsbronnen. Je kunt dus ongestoord en zonder ruis telefoneren met een goede geluidskwaliteit. Bovendien heeft dit apparaat ook een zeer laag stralingsniveau, waardoor hij milieuvriendelijk is. In het geheugen van dit apparaat kun je gerust tot vijftig contacten opslaan. Als je een keer niet thuis bent wanneer iemand je belt, is dat ook geen probleem. De beller kan dan een bericht inspreken op je antwoordapparaat. Desgewenst kun je de telefoon dankzij de GAP mogelijkheid uitbreiden met meerdere handsets.

Eigenschappen van de Teleline Tel-170ZT:

 • Hij is milieuvriendelijk, want hij staat voor een zeer laag stralingsniveau.
 • Je kunt in het internet telefoonboek van dit apparaat vijftig contacten opslaan.
 • Telefoneren met deze telefoon verloopt ruisvrij en je geniet van een hoogwaardige geluidskwaliteit.
 • Desgewenst kun je hem gemakkelijk uitbreiden tot maximaal 5 handsets, want hij is GAP compatibel.
 • Dit apparaat heeft een antwoordapparaat zodat bellers een bericht voor je kunnen achterlaten wanneer je de telefoon niet kunt beantwoorden.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.