We vertellen je in deze koopgids waar je op kunt letten als je naar de beste contactgrill van 2022 zoekt!

Hoe kies je de beste contactgrill van 2022 uit?

Als je maaltijden op een snelle en effectieve manier wil bereiden, dan is het handig om een contactgrill te kopen. Zo’n apparaat helpt je om in een handomdraai een fantastische maaltijd te bereiden. Het is daarnaast fijn te weten dat je na het bereiden van je eten, amper afwas hebt. Bovendien kun je veel kanten op met zo’n apparaat. Als je naar de beste contactgrill zoekt, kom je veel verschillende modellen tegen. Hoe kies je dan het ideale model uit? Het uitkiezen van een model dat bij je past hoeft niet moeilijk te zijn. Je houdt slechts rekening met bepaalde belangrijke zaken. Nadat je over deze zaken hebt nagedacht, is het uitkiezen van de ideale contactgril super gemakkelijk. In deze koopgids vertellen we je waar je allemaal op kunt letten bij het uitkiezen van een contactgrill.

Het formaat en aantal platen

Het eerst waar je over nadenkt bij het uitkiezen van een contactgrill is het formaat. Dit is belangrijk, omdat je een kleine contactgrill meestal niet kunt gebruiken om voor een groot gezin te koken. Denk daarom erover na voor hoeveel personen je wil koken op de grill. Het formaat is ook belangrijk, omdat de ruimte in de keuken meestal ook beperkt is. Daarnaast is het handig om na te denken over de plek waar je het apparaat na gebruik wil opbergen. Om een grotere contactgrill op te bergen, heb je een grotere opbergruimte nodig.

Daarnaast denk je na over het aantal platen. Meestal worden contactgrills met standaardplaten geleverd. De platen kun je zien als het fundament van de grillplaat. Dit fundament bepaalt hoe je je voedsel bakt of kookt. Het is meestal handig om te kiezen voor een grill met een ferromagnetisch contact. Dit betekent dat de platen van de grill pas worden geactiveerd nadat ze in contact komen met elkaar. Bij zulke grills wordt de warmte meestal beter verdeeld. Je voeding wordt zo gelijkmatig gaar.

Het vermogen en de temperatuur

Nadat je hebt nagedacht over het formaat en aantal platen, denk je na over het vermogen en de temperatuur. Het vermogen van het apparaat is vaak bepalend voor de prestaties van de grill. Als je bijvoorbeeld kiest voor een model met een laag vermogen, dan kun je er geen volledige maaltijd op koken. Je kunt er wel gerust tosti’s op grillen. Om echt te koken op de grill, dan kies je het liefst voor een grill met minimaal 1000 watt. Je hebt dan meer kracht en kunt allerlei uitgebreide gerechten bereiden en zelfs vlees sneller en beter bakken.

Daarnaast is het handig om na te gaan of de temperatuur van de grill instelbaar is. Bereid je bijvoorbeeld de ene keer een panini en een andere keer een dik stuk vlees? Dan heb je beide keren een andere temperatuur nodig. Gelukkig kun je gerust kiezen voor een contactgrill met een instelbare temperatuur. Deze functie heeft echter niet iedereen nodig. Als je je contactgrill alleen gebruikt om panini’s en tosti’s klaar te maken, dan is de temperatuur minder belangrijk. Sommige contactgrills hebben diverse warmtestanden. Hierbij kun je de temperatuur niet zo nauwkeurig instellen, maar je hebt wel controle over de hitte van de grillplaten.

De prijs van de contactgrill

Tot slot is het handig om na te gaan wat een contactgrill je kan kosten. Het is hierbij belangrijk te weten dat goedkoop vaak duurkoop is. Daarom is het handig om toch ietsje meer uit te geven voor je contactgrill. De duurdere modellen gaan namelijk vaak langer mee. Het is echter toch handig om rekening te houden met je budget. Je kiest dus voor een model dat voldoet aan je verwachtingen qua functies, maar dat ook betaalbaar is. Heb je niet genoeg geld voor het gewenste model, spaar dan liever wat langer en koop daarna jouw beste contactgrill.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je je contactgrill gebruiken?

Een contactgrill is gemakkelijk te gebruiken. Eerst monteer je de verschillende onderdelen. Daarna zet je het apparaat neer op een stabiel ondervlak, waarna je hem aansluit op de stroom. Bereid vervolgens alle ingrediënten die je wil grillen. Hierna zet je de contactgrill aan, je kiest voor een grillprogramma of een temperatuur en laat de grill opwarmen.

Wat kun je in de grill klaarmaken?

In de meeste contactgrills kun je verschillende gerechten grillen zoals tosti’s, vlees en zelfs groenten. Je bereid je voeding gezonder in zo’n grill, want je hebt vrijwel geen vetstof nodig. Je kunt sommige modellen zelfs als tafelgrill gebruiken. Zulke modellen klap je open, waardoor je je gerecht ziet roosteren, zoals bij een barbecue.

Hoe gebruik je het apparaat op een veilige manier?

Hoewel een contactgrill aan de buitenkant extreem warm kan worden tijdens de bereiding, kun je er toch veilig mee omgaan. Je zorgt er slechts voor om niet met blote handen aan de grillplaten te gaan terwijl je het apparaat als tafelgrill gebruikt. In dat geval gebruik je handschoenen. Een gesloten, maar nog warme contactgrill pak je vast bij het koele handvat, als die er is. Het is tevens handig om te kiezen voor een grill met antislipvoetjes. Hierdoor schuift het apparaat niet onverwachts op. Dit is vooral veilig voor gezinnen met kinderen.

Wat betekenen de controlelampjes?

Controlelampjes vergemakkelijken het bereidingsproces. Het eerste lampje laat zien dat de grill aanstaat. Een tweede lampje betekent dat de contactgrill voldoende op temperatuur is en dat je aan de slag kunt gaan. Er zijn ook luxere grills met een slimmere assistent die je tijdens de bereiding begeleidt en aangeeft wanneer je gerecht klaar is.

Hoe berg je de contactgrill op?

Je kunt de meeste grills zowel horizontaal als verticaal opbergen. Als je hem verticaal opbergt, neemt het apparaat minder plaats in beslag. Kies je voor een model met een snoeropbergvak, dan bespaart het je ook ruimte en zorgt voor een overzichtelijk geheel.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.