De beste buitenkeuken van 2022 vind je nadat je dit artikel hebt gelezen. Wij laten je zien waar je bij de aankoop op kunt letten!

In deze koopgids vertellen we je waar je op let bij het uitkiezen van de beste buitenkeuken van 2022

Is het weer tijd geworden om de barbecue naar buiten te verplaatsen? Dan kun je eigenlijk direct een complete keuken naar buiten brengen. Door te koken voor jezelf en voor anderen, zorg je voor een aangename onderbreking van het dagelijkse leven. Echter, het is niet fijn om de hele tijd in een warme keuken binnen te staan. Vooral niet wanneer je gasten genieten van het mooie weer terwijl ze in de tuin zitten. Daarom biedt een buitenkeuken de perfecte oplossing. Hoe kies je de beste buitenkeuken uit? Het uitkiezen van de ideale buitenkeuken hangt helemaal af van je wensen en behoeften. Daarom kun je jezelf enkele vragen stellen. Wil je een losstaande of inbouw buitenkeuken? Welk formaat past bij je? Heb je een zijbrander nodig? Vind je extra functies en eventuele accessoires nodig? Door deze vragen te beantwoorden, kun je jouw beste buitenkeuken uitkiezen.

Een vrijstaande of inbouw buitenkeuken?

De eerste vraag die je jezelf stelt is of je een vrijstaand of inbouwmodel wil hebben. Een vrijstaande buitenkeuken is eigenlijk een grote gasbarbecue op wielen. Je kunt zo’n model gemakkelijk naar een ander deel van de tuin verplaatsen. Bovendien hebben buitenkeukens zijtafels waar je gerechten op kunt voorbereiden. Je kunt desgewenst ook je benodigdheden zoals kruiden en sauzen uitstappen op de zijtafel. In de opbergruimte in het onderstel sla je bijvoorbeeld je gasfles of barbecue-attributen op. Je kunt daarentegen ook kiezen voor een inbouwbarbecue. Dergelijke modellen werken op gas en je kunt ze bijvoorbeeld plaatsen op een speciale tafel of een keukenblad.  Een inbouwbuitenkeuken is ook een goed idee als je de barbecue in je buitenkeuken wil verzinken. Bij het maken van een keuze let je goed op de afmetingen van de barbecue. Hierdoor weet je zeker dat hij in je ontwerp past.

Het formaat van de beste buitenkeuken

Verder let je op het formaat van je buitenkeuken. Wil je het liefst voor een kleine groep grillen of heb je een kleine tuin? Dan kies je voor een buitenkeuken met twee branders. Dergelijke kleine buitenkeukens zijn geschikt om voor ongeveer acht tot dertien personen een heerlijke maaltijd te prepareren. Als je alleen met je partner of gezin eet, dan kun je met zo’n buitenkeuken gewoon meerdere gerechten tegelijk klaarmaken. Een middelgrote buitenkeuken is een variant met drie branders. Deze varianten zijn iets breder dan de kleine buitenkeukens. Je kunt ze echter ook gerust gebruiken in een kleine tuin. Met een buitenkeuken met drie branders grill je voor ongeveer elf tot vijftien personen. Je kunt er ook meerdere gerechten tegelijkertijd mee prepareren. Een buitenkeuken met drie branders is bovendien sneller warm dan de variant met twee branders.

Wil je voor een grotere groep eten klaarmaken of heb je een grotere tuin? Dan wordt een buitenkeuken met vier of meer branders aanbevolen. Deze modellen worden gezien als de grote buitenkeukens. Dergelijke modellen zijn sneller op temperatuur dan buitenkeukens met minder branders. Ook hebben ze een supergroot grilloppervlak. Je bereidt dus eten voor ongeveer veertien tot twintig personen. Dankzij het grote formaat kun je ook meerdere gerechten tegelijkertijd klaarmaken. Je hebt zelfs ruimte voor grote gerechten, zoals een hele kip of kalkoen. Je kiest dus de beste buitenkeuken uit aan de hand van je persoonlijke behoeften.

Heeft de beste buitenkeuken wel of geen zijbrander?

Nu denk je misschien “ik heb daarnet gelezen dat vrijwel alle buitenkeukens een zijtafel hebben”. Dat klopt, maar een zijtafel is niet hetzelfde als een zijbrander. Bovendien hebben niet alle buitenkeukens een zijbrander. Als je voor een buitenkeuken zonder zijbrander kiest, dan bereid je je gerechten voor op de zijtafel. Het voordeel van zo’n buitenkeuken is dat je hem gemakkelijk en veilig in de schuur kunt opbergen. Dit is vooral het geval als de zijtafels inklapbaar zijn. Je barbecue neemt op die manier minder ruimte in beslag.

Er zijn echter ook buitenkeukens met een infrarood zijbrander. Dergelijke zijbranders bereiken in een handomdraai een hoge temperatuur. Je gebruikt zo’n brander om je vlees of vis dicht te schroeien. Je kunt er ook sappig vlees met een krokant randje mee bereiden of je maakt sauzen in een pan. Het vergt wel enige oefening om te grillen op een infrarood brander. Je gerecht kan namelijk gauw branden door de hoge temperatuur. Kies je liever voor een zijbrander met een kookveld? Dan kun je sauzen en bijgerechten bereiden op de barbecue. De brander van zo’n buitenkeuken lijkt op een pit van een gasfornuis. Je kunt dus gerust gerechten in pannen uit je keuken bereiden op zo’n brander. Let er wel op dat de pannen geschikt zijn om op gas te koken.

Veelgestelde vragen

Voor hoeveel personen kan ik koken als ik een buitenkeuken gebruik?

Dat hangt van de buitenkeuken en het aantal branders af. Heb je een buitenkeuken met twee branders, dan kook je voor een kleine groep tot ongeveer 13 personen. Met een buitenkeuken met drie branders kook je voor maximaal 15 personen. Heb je een buitenkeuken met vier of meer branders, dan kook je voor grote groepen.

Van welk materiaal moet mijn buitenkeuken zijn gemaakt?

Het ligt eigenlijk aan jou om na te gaan voor welk materiaal je het liefst kiest. Echter, het is wel belangrijk dat je kiest voor een buitenkeuken van duurzaam materiaal. Daarom kiezen velen voor producten van 304 SS staal. Dit materiaal roest niet als je hem goed onderhoudt. Hij gaat bijvoorbeeld corrosie in zoetwater tegen en is bestand tegen temperaturen tot maximaal 925 graden Celsius. Dit materiaal is bovendien niet magnetisch en daardoor gemakkelijk schoon te houden.

Waar kan ik mijn buitenkeuken het liefst plaatsen?

Je bepaalt zelf waar je je buitenkeuken het liefst wil plaatsen. Wel is het handig om tactisch te zijn en de buitenkeuken zodanig te plaatsen dat je elektriciteit en water eenvoudig kunt aansluiten.

Welke accessoires zijn handig?

Als je je buitenkeuken altijd buiten laat staan, dan is het handig om een barbecuehoes aan te schaffen. Zo bescherm je je barbecue tegen de weersomstandigheden. Verder is het handig om een gasdrukregelaar te kopen. Hiermee sluit je de barbecue aan op een gasfles. Let wel dat sommige buitenkeukens geleverd worden met een gasdrukregelaar. Een barbecue accessoire kan ook handig zijn, want je haalt zo meer uit je buitenkeuken. Je kunt deze accessoire bijvoorbeeld gebruiken om vlees aan het spit te bereiden met een rotisserie. Met een vleesthermometer houd je daarnaast de kerntemperatuur van je gerecht in de gaten. Je kunt zelfs voor een pizzasteen kiezen als je pizza wil bereiden zonder dat deze door de roosters valt.

Wat kost een buitenkeuken gemiddeld?

Een kant-en-klare buitenkeuken kan je tussen de 250 en 2500 euro kosten. De kosten voor het aanleggen van kabels, de afvoer en dergelijke kunnen zo’n 500 tot 750 euro bedragen. De installatie van de buitenkeuken kost gemiddeld tussen de 300 en 400 euro. Daarnaast vraagt een vakman tussen de 30 en 60 euro per uur. Als je deze bedragen optelt, weet je ongeveer wat de volledige aanschaf van een buitenkeuken je kan kosten.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.