Je zoektocht naar de beste buggy van 2022 eindigt hier. We vertellen je waar je precies op kunt letten!

Lees onze koopgids en kies aan de hand van bepaalde factoren zelf je beste buggy uit

Wil je even de stad ingaan met je kleine? Dan kan dat een heuse klus worden als je een kinderwagen moet meenemen. Gelukkig vormt een buggy een eenvoudiger alternatief. Je kunt kindjes vanaf ongeveer een half jaar meenemen in een buggy. Met een dergelijke accessoire kun je behendig manoeuvreren in drukke winkelstraten. Zo’n wagentje neemt immers veel minder ruimte in beslag dan een grote kinderwagen. Een buggy neemt ook minder ruimte in beslag wanneer je kind er niet in zit. Je kunt het namelijk opvouwen. Zo neem je de buggy gemakkelijker mee in de auto of op de fiets. Als je niet van plan bent om een lange wandeling te maken, dan is een buggy het ideale middel om je kind te vervoeren. Er zijn allerlei soorten buggy’s te koop. Hoe kies je dan de beste buggy uit? Dat ontdek je door deze koopgids te lezen!

Van simpele tot offroad buggy’s: de mogelijkheden

Er zijn enorm veel verschillende soorten buggy’s die je kunt kopen. Je kunt bijvoorbeeld voor super eenvoudige buggy’s kiezen. Dergelijke modellen worden ook wel basic buggy’s genoemd. Ze zijn geschikt om je kind gedurende korte tijd te vervoeren. Daarentegen zijn er ook stoere offroad buggy’s. Dergelijke modellen zijn bij wijze van spreken geschikt om de Mont Blanc te beklimmen. Voordat je een buggy koopt, is het daarom handig om vooraf na te denken over wat hij allemaal moet kunnen. Het uitkiezen van de beste buggy wordt op die manier een stuk makkelijker.

Compact opvouwbaar of niet

Het is in principe zo dat alle buggy’s inklapbaar zijn. Echter, je kunt sommige modellen gemakkelijker inklappen dan andere. Of dit een bepalende factor is voor jou, hangt vooral van je persoonlijke situatie af. Als je bijvoorbeeld een auto ter beschikking hebt, dan mag je buggy wel wat zwaarder zijn. Het maakt dan ook minder uit als de buggy niet supercompact opgevouwen kan worden. Als je echter de buggy op de fiets wil meenemen, dan is de compactheid wel belangrijk. Voor op de fiets kiezen velen daarom voor een zogenaamde paraplubuggy. Dergelijke modellen zijn net als paraplu’s en kunnen gemakkelijk en compact opgevouwen worden. De meeste buggy’s van dit type wegen maximaal zes kilogram. Om een buggy mee te nemen, kun je kiezen voor een speciale buggydrager. Deze bevestig je aan je fiets waardoor je je kind wat mobieler kunt meenemen.

Het terrein waarvoor de beste buggy geschikt is

Bij het uitkiezen van een buggy is het belangrijk om na te denken over het terrein. Sommige personen zijn van mening dat dit voornamelijk wat uitmaakt als je op het platteland woont. In Amerika is dit wellicht waar, maar in Nederland is de situatie toch anders. Vele Nederlandse steden zijn namelijk historisch en zijn hierdoor vaak nog bestraat met hobbelige klinkers en keien. Met een kinderwagen maakt dit niet zoveel uit, maar met een buggy is het een andere situatie. Je wandeltocht verandert op zo’n weg in een soort kermisattractie voor je kind. Als je geluk hebt, vindt je kind deze rit leuk. Maar langdurige blootstelling hieraan is niet goed voor het rugje en nekje van je kleine spruit. Is deze situatie van toepassing voor jou, dan kun je liever een wat degelijkere buggy kopen. Wellicht kies je zelfs voor een variant met vering en luchtbanden voor minder schokken.

Het aantal wielen en het formaat van de beste buggy

Bij het uitkiezen van een nieuwe buggy is het tevens belangrijk om te letten op het aantal wielen. Zowel buggy’s met drie of vier wielen hebben voor- en nadelen. De driewielvarianten zijn beter wendbaar dan de modellen met vier wielen. Echter, de vierwielbuggy’s zijn stabieler en daardoor ook veiliger. Zulke modellen vallen ook minder makkelijk om. Je kunt ze zelfs beter meenemen in de bus of trein. Voordat je een buggy uitkiest, houd je daarom ook rekening met het bovenstaande.

Je houdt verder rekening met het formaat van de buggy. Het is namelijk zo dat je zo’n vervoermiddeltje kunt gebruiken totdat je kind ongeveer vier jaar oud is. Er is sowieso wel een verschil tussen een tien maanden oude baby en een kind van vier jaar. Daar houd je dus ook rekening mee wanneer je een nieuwe buggy koopt. Het beste kies je voor een buggy die genoeg ruimte heeft zowel je kind kan groeien. Er zijn nog te vaak buggy’s met daarin opgepropte kinderen die met hun voetjes over de grond slepen. Dit voorkom je eenvoudig door voor een verstelbare buggy te kiezen. Daarbij kies je bijvoorbeeld voor een variant met voetensteunen die je in de hoogte kunt verstellen.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet mijn kindje zijn om in de buggy te gaan?

Je kunt een buggy gebruiken zodra je kindje sterk genoeg is om zelfstandig recht te blijven zitten. Dit is voor de ene baby al rond de zes maandjes en bij de andere vanaf 7 of 8 maandjes. Bepaalde buggy’s hebben zitjes die naar achteren verstelbaar zijn of helemaal plat gelegd kunnen worden. Dergelijke modellen zijn vaak geschikt voor baby’s die jonger zijn dan zes maanden. Die functie biedt echter niet het comfort van een reiswieg.

Kan een buggy een kinderwagen vervangen?

Buggy’s met een slaapstand die helemaal plat gezet kunnen worden, kun je als vervanging voor een kinderwagen gebruiken. Als de buggy geen slaapstand heeft, zet je je baby er pas in wanneer hij zelfstandig kan zitten.

Is een 3-in-1 systeem hetzelfde als een buggy?

Nee, een 3-in-1 systeem is een combinatie van een kinderwagenbak, een autostoeltje en een buggy. Voor erg kleine baby’s is dit een handig systeem.

Mag de buggy mee in het vliegtuig?

Dat hangt af van het type buggy dat je hebt. Een opvouwbare paraplubuggy of heel klein opvouwbaar model tot maximaal 7 kilogram neem je mee tot het moment dat je echt in het vliegtuig stapt. Daarna wordt zo’n model vervoerd als ruimbagage of in de bagagelockers in de cabine.

Wat is het gangbare maximale draaggewicht van een buggy?

Over het algemeen heeft een buggy een maximaal draaggewicht van 15 kilogram. Er zijn echter ook buggy’s met een draaggewicht tot 20 kilogram.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.