Menu +

Berichten zoeken

Zoek je naar de beste afzuigkap van 2020? Vergelijk hier de top 10!

Als je kookt komen er verschillende dampen vrij. Denk maar aan kookdampen en etensluchten.

Beste afzuigkap van 2020

Afbeelding
Product
ETNA AP260RVS - Afzuigkap - wandschouw - 60 cm - RVS
#1 Beoordeeld
De ETNA AP260RVS 60 cm brede afzuigkap is een krachtige schouwkap met een maximale afzuigcapaciteit van… Meer
ETNA AO460WIT - Onderbouw Afzuigkap - Wit
De ETNA AO460WIT is een efficiënte witte onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch beveiligde… Meer
Exquisit UBH20MI - Onderbouw afzuigkap
Deze Exquisit afzuigkap is ideaal voor het verwijderen van ongewenste kookluchtjes. De maximale afzuigcapaciteit… Meer
Bosch DUL63CC50 Serie 4 - Onderbouw afzuigkap
De onderbouwkap bespaart ruimte omdat de afzuigkap direct onder de bovenkast of aan de muur wordt gemonteerd.… Meer
Wiggo WE-E613G(B) - Schuine Afzuigkap - 60cm - Zwart Glas
Deze Wiggo 3 serie schuine schouwkap is verkrijgbaar in meerdere kleuren en verschillende glazen designs.… Meer
ETNA AV361RVS - vlakscherm afzuigkap - 60 cm
De ETNA AV361RVS vlakscherm afzuigkap is een afzuigkap van 60 cm breed. De vlakscherm afzuigkap neemt… Meer
Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit
De Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale… Meer
Inventum AKO6012RVS - Onderbouw afzuigkap - RVS
De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom… Meer
CENDO KR71EPDZ - Schuine Afzuigkap - 90 cm - Zwart Glas
Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850… Meer
AEG DKB2930M - Afzuigkap - Wandschouw - RVS
De AEG DKB2930M is een zeer krachtige wandschouw afzuigkap met een maximale afzuigcapaciteit van 420… Meer
Product
#1 Beoordeeld

De ETNA AP260RVS 60 cm brede afzuigkap is een krachtige schouwkap met een maximale afzuigcapaciteit van…Meer

De ETNA AO460WIT is een efficiënte witte onderbouw afzuigkap van 60 cm breed met een thermisch beveiligde…Meer

Deze Exquisit afzuigkap is ideaal voor het verwijderen van ongewenste kookluchtjes. De maximale afzuigcapaciteit…Meer

De onderbouwkap bespaart ruimte omdat de afzuigkap direct onder de bovenkast of aan de muur wordt gemonteerd.…Meer

Deze Wiggo 3 serie schuine schouwkap is verkrijgbaar in meerdere kleuren en verschillende glazen designs.…Meer

De ETNA AV361RVS vlakscherm afzuigkap is een afzuigkap van 60 cm breed. De vlakscherm afzuigkap neemt…Meer

De Inventum AKO6012WIT - Onderbouw afzuigkap - Wit van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale…Meer

De Inventum onderbouw afzuigkap AKO6012RVS van roestvrijstaal heeft twee motoren en een maximale luchtstroom…Meer

Deze schuine afzuigkap is voorzien van een krachtige Eco PowerDrive motor met zeer hoge prestaties (850…Meer

De AEG DKB2930M is een zeer krachtige wandschouw afzuigkap met een maximale afzuigcapaciteit van 420…Meer

 
Er zijn veel factoren waar je op kunt letten als je naar een nieuwe afzuigkap zoekt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten afzuigkappen. Daarnaast verschillen hun prestaties en het energieverbruik. Ook de afmeting van de verschillende kappen kan verschillen. Hierdoor is het uitkiezen van de beste afzuigkap wellicht moeilijk. Daarom staan wij voor je klaar. We hebben aan de hand van de best verkochte modellen een top 10 samengesteld. Hierbij gaat het om kappen van verschillende merken. Ook kom je diverse soorten afzuigkappen tegen. Je hebt dus genoeg keuzemogelijkheden, zonder dat je tientallen varianten met elkaar hoeft te vergelijken. Bovendien recenseren we elk van de 10 varianten. Je komt dus te weten wat de eigenschappen van alle modellen zijn. Nadat je de verschillende varianten met elkaar hebt vergeleken, kies je gemakkelijk jouw beste afzuigkap uit!
 
Sommigen hebben hier geen moeite mee, maar het is ook niet fijn als de dampen blijven circuleren in je huis. Daarom kun je gebruik maken van een afzuigkap. Een dergelijk apparaat helpt je immers bij het afvoeren van etensluchten en kookdampen. Als je op zoek gaat naar de beste afzuigkap, dan kun je op verschillende zaken letten. Zo is het belangrijk dat een afzuigkap minimaal 75 cm boven je kookplaat hangt. Het ideale model is tevens minimaal even breed als het kookoppervlak. Daarnaast kun je kiezen voor een kap met afvoer naar buiten of een recirculatiemodel. Heb je voorkeur voor afvoer naar buiten, dan ga je eerst na of er een afvoer aanwezig is in je keuken. Door dit artikel te lezen kun je jouw beste afzuigkap vinden.
 

1. Cendo KR71EPDZ

Sommige personen maken slechts sporadisch gebruik van hun keuken. Meestal zijn dit personen die een druk leven hebben. Ze kiezen er daarom voor om onderweg iets te eten te kopen. Wanneer ze thuis aankomen, hoeven ze dan niet meer te koken. Echter, als je het juist fijn vindt om in de keuken bezig te zijn, dan heb je een krachtige afzuigkap nodig. Er ontstaan namelijk vele etensluchtjes en kookdampen Cendo KR71EPDZin je keuken. Is daarom de beste afzuigkap voor jou een variant met een zeer krachtige motor? Dan kennen we het ideale model voor jou, namelijk de Cendo KR71EPDZ. Dit model is wellicht de beste afzuigkap voor jou. Hij beschikt immers over een krachtige Eco PowerDrive motor. Deze motor gaat gepaard met zeer hoge prestaties van 850 m3/h.

Het prettige van deze schuine afzuigkap is dat hij geweldig presteert, maar weinig energie verbruikt. Om precies te zijn, is er hier sprake van minimaal energiegebruik. De Cendo KR71EPDZ heeft niet voor niets een A+ gescoord op het gebied van energieverbruik. Met dit apparaat in huis hoef je je ook geen zorgen te maken dat er luchtjes achterblijven. Hij zorgt namelijk voor een perfecte luchtstroom door randafzuiging. Daarnaast kunnen je gezinsleden gerust bezig zijn met schoolwerk of projecten van het werk. De schuine afzuigkap is namelijk fluisterstil. Je kunt er tevens lang van genieten dankzij zijn Eco PowerDrive motor. Zelfs als je een open keuken hebt, komt dit model goed van pas. Hij heeft namelijk een hoge afzuigcapaciteit.

Eigenschappen van de Cendo KR71EPDZ:

 • Hij heeft een energielabel A+.
 • Je bedient hem gemakkelijk dankzij de touch bediening met een naloop timer.
 • Door het schuine ontwerp stoot je je hoofd niet meer tijdens het bereiden van je culinaire hoogstandjes.
 • Deze schuine afzuigkap is voorzien van hoge kwaliteit LED verlichting, maar je kunt het licht niet dimmen.
 • Dit apparaat stoort je niet, want hij is fluisterstil en heeft tevens een lange levensduur dankzij de Eco PowerDrive motor.

2. Etna AO460ZT

In de inleiding van dit artikel hebben we gesproken over verschillende soorten afzuigkappen. We hebben daarbij niet exact aangehaald welke varianten er zijn. Na het lezen van de vorige recensie heb je ontdekt dat er schuine afzuigkappen zijn. Echter, dat is niet de enige variant. Zo kun je ook kiezen voor onderbouw varianten, vlakscherm modellen, inbouwunits, enzovoorts. Elke variant brengt specifieke voordelen Etna AO460ZTmet zich mee en is bestemd voor een bepaald type keuken. Een onderbouw afzuigkap kun je bijvoorbeeld hangen onder een bovenkastje. Desgewenst monteer je dit model aan de wand. Als je hem onder een keukenkastje zet, dan kan de lucht via een afvoerbuis door het kastje naar buiten worden afgevoerd. Is de beste afzuigkap voor jou een onderbouw variant? Dan raden we de Etna AO460ZT aan.

De Etna AO460ZT is wellicht de beste afzuigkap voor jou. Hij is immers een efficiënte onderbouw variant met een breedte van 60 cm. Daarnaast heeft hij een thermisch beveiligde motor. Het prettige van dit apparaat is dat hij flexibel inzetbaar is. Je kunt hem dus gebruiken in woningen met of zonder een centraal afzuigsysteem. Ook beslis je zelf of de lucht wordt afgevoerd naar boven of naar achteren. Als je voor recirculatie kiest, dan voorkom je dat het afzuigsysteem leidt tot warmteverlies in je woning. In de winter bespaar je op die manier aanzienlijk op je energierekening. Je hebt dus gezien dat je dit model kunt gebruiken voor recirculatie. Ook kun je hem aansluiten op het centrale afzuigsysteem. Wanneer je hem een tijdje hebt gebruikt, is het belangrijk om zijn filter te reinigen. Gelukkig is het aluminium filter eenvoudig uit te nemen. Dit apparaat heeft drie snelheden en energiezuinige ledverlichting.

Eigenschappen van de Etna AO460ZT:

 • Er is gezorgd voor energiezuinige LED verlichting.
 • Hij is eenvoudig te bedienen en je kunt kiezen uit drie snelheden.
 • Dankzij het REC80 filter kun je hem ook gebruiken voor recirculatie.
 • Je kunt zijn aluminium vetfilter eenvoudig verwijderen en schoonhouden.
 • Houd er rekening mee dat de REC80 koolstoffilters niet standaard worden meegeleverd.

3. Exquisit KH62.3INOX

Sommige gerechten vinden we heerlijk. Het enige probleem is dat ze sterk ruiken. Hierdoor ben je minder gauw geneigd om ze zelf klaar te maken. Denk maar aan kerriegerechten. Veel personen zijn dol op deze gerechten. Echter, vanwege de geur maakt men ze niet gemakkelijk zelf klaar. Dat probleem behoort nu tot het verleden, omdat je een afzuigkap gaat kopen. Dit apparaat zorgt ervoor dat de kookgeurtjes Exquisit KH62.3INOXeffectief worden afgevoerd. Is een piramide schouwkap, die geschikt is voor recirculatie de beste afzuigkap voor jou? Kies dan voor de Exquisit KH62.3INOX. Dit apparaat is een prachtig uitziende piramide schouwkap. Hij heeft bovendien een afzuigvermogen van 400 m3 en er is gezorgd voor LED verlichting. Daarnaast is hij zelfs geschikt voor recirculatie. Is hij niet de beste afzuigkap voor jou?

Als we kijken naar de werking van dit apparaat, dan zien we dat je kunt kiezen uit vier verschillende standen. Door deze standen optimaal te benutten, weet je zeker dat de kookdampen optimaal worden afgevoerd. Dit geldt ook voor de kerrie kip die je gisteravond hebt klaargemaakt. Het is super eenvoudig om de Exquisit KH62.3INOX te gebruiken. Bak je uitjes, dan kies je voor stand 1. Gooi je ook de kip in de pan, dan schakel je eenvoudig naar stand 2. Ben je bezig de kerriesaus te prepareren, dan kies je voor stand 3 of 4. Hierdoor verwijder je alle dampen gemakkelijk. Dankzij de uitwasbare aluminium filters is het kopen van nieuwe filters niet meer nodig. Maak gewoon af en toe de filters schoon met heet water en een sopje. Voor de rest hoef je je geen zorgen te maken met het onderhouden van het apparaat.

Eigenschappen van de Exquisit KH62.3INOX:

 • Je kunt deze piramide schouwkap ook gebruiken voor recirculatie.
 • De afvoercapaciteit bepaal je zelf door te kiezen voor 1 van de 4 standen.
 • Dankzij de LED verlichting zie je tijdens het koken goed waar je mee bezig bent.
 • Hij is voorzien van uitwasbare metalen filters, dus je hoeft niet steeds nieuwe filters te kopen.
 • Houd er rekening mee dat hij geen intensiefstand heeft om snel grote hoeveelheden kookdampen af te voeren.

4. Inventum AKO6012RVS

Bij het beschrijven van de tweede afzuigkap hebben we gesproken over de mogelijkheden van een onderbouw afzuigkap. Ook hebben we je laten zien welke factoren dat specifiek model uniek maken. Voldeed die afzuigkap aan je vereisten, maar wilde je liever een variant van een ander merk hebben? Dan is de Inventum AKO6012RVS wellicht de beste afzuigkap voor jou. Dit model is namelijk in veel opzichten gelijk aan Inventum AKO6012RVShet tweede model dat we hebben gerecenseerd. Zo is hij ook een onderbouw afzuigkap met een krachtige werking. Hij heeft tevens drie verschillende snelheidsstanden, waardoor je zelf beslist hoe effectief de dampen afgevoerd moeten worden. Net zoals het tweede model is ook deze variant geschikt voor afvoer én recirculatie. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Je hebt gezien waarom de Inventum AKO6012RVS wellicht de beste afzuigkap voor jou is. Hij is namelijk een onderbouw variant met een krachtige werking. Bovendien mag dit model niet onderschat worden, omdat hij twee motoren heeft. Zijn maximale luchtstroom bedraagt 326,4 m3/h. Het maakt niet uit wat je klaarmaakt in huis, want dit apparaat staat voor je klaar. Tijdens en na het koken zorgt hij ervoor dat je woning fris blijft ruiken. Hierbij maakt het niet uit of je geurige gerechten hebt klaargemaakt. Als we kijken naar het design van dit apparaat, dan zien we dat hij een inklapbaar glazen dampscherm heeft. Dit scherm heeft als doel om kookdampen in de keuken te voorkomen. Voor een optimale verlichting van je fornuis of kookplaat, beschikt de afzuigkap over energiezuinige 2,5 watt LED verlichting.

Eigenschappen van de Inventum AKO6012RVS:

 • Het is mogelijk om hem ook voor recirculatie te gebruiken.
 • Zijn inklapbaar glazen dampscherm voorkomt kookdampen in de keuken.
 • Je ziet goed waar je mee bezig bent, want de afzuigkap is voorzien van LED verlichting.
 • Doordat hij is voorzien van uitwasbare filters, hoef je niet steeds nieuwe filters te kopen.
 • Bij dit model beslis je zelf hoe effectief de lucht wordt afgevoerd, want hij heeft drie snelheden.
 • Indien je keuken geen luchtafvoer heeft, dien je de benodigde koolstoffilters alsnog aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat wanneer je hem op de hoogste stand gebruikt, hij geen stille werking heeft.

5. Viking Choice Berdsen BT-210

In je zoektocht naar de beste afzuigkap kom je verschillende modellen tegen. Zo zijn er varianten die beter passen bij de ene keuken dan bij de andere. Daarnaast kun je letten op de instelbare mogelijkheden. Denk maar aan een lichte afzuigmodus voor wanneer je bijvoorbeeld een eitje bakt. Je kunt daarentegen gebruik maken van de intensieve stand wanneer je geurige gerechten klaarmaakt. Is het voor jou belangrijk Viking Choice Berdsen BT-210dat het apparaat waar je voor kiest functioneel en efficiënt is? Moet hij daarnaast een echt pronkstuk zijn in je keuken? Dan kennen we het perfecte model voor jou. We verwijzen hier naar de Viking Choice Berdsen BT-210. Dit model is wellicht de beste afzuigkap voor jou. Hij is namelijk zowel functioneel als efficiënt. Daarnaast heeft hij een mooi design, waardoor hij een echte decoratie is in je keuken.

Door het moderne design valt de Viking Choice Berdsen BT-210 meteen op. Hij heeft immers een intense zwarte kleur en brengt een unieke sfeer met zich mee. Het design is echter niet het enige waar je op let. Daarom is het fijn te weten dat dit model ook op het gebied van multifunctionele gebruikstoepassingen niet teleur stelt. Hij heeft namelijk een dubbele werking. Zijn kap kun je zowel als absorber en als afzuiger gebruiken. Je bepaalt bovendien zelf hoe krachtig hij de dampen wegwerkt. Dit doe je door te kiezen voor een van de drie prestatiemodi. Tijdens het gebruiken van deze kap kun je desgewenst het energieverbruik verminderen. Hij beschikt namelijk over ingebouwde energiebesparende LED verlichting.

Eigenschappen van de Viking Choice Berdsen BT-210:

 • Aan de voorzijde heeft hij een mooie geharde ruit.
 • Hij heeft een matzwarte afwerking met een zilveren schoorsteen.
 • Vanwege het unieke ontwerp, staat hij prachtig in moderne keukens.
 • Door de knoppen aan de voorzijde heeft hij een mechanische bediening.
 • Er is gezorgd voor energiebesparende LED verlichting en je krijgt er 2 intrekbare schoorsteenkappen bij.
 • Dit apparaat beschikt over een 5-laagse aluminium vetfilter en je krijgt er een 2 meter lange afvoerpijp bij.