Werken in Australië, aan welke eisen moet ik voldoen?

Wil je graag langere tijd door Australië reizen, maar beschik je niet over voldoende financiële middelen? Dan is het Working Holiday Visum de uitkomst. Met dit visum is het toegestaan om naast het reizen in loondienst te werken, waardoor je het maken van een langere reis door Australië kunt bekostigen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om meer van Australië te ervaren, dan alleen de toeristische highlights.

Working Holiday Visum en de sectoren waar je mag werken

Met het Working Holiday Visum mag je niet in alle sectoren werken, maar vooral in de land- en tuinbouw sectoren. Het visum is in principe een jaar geldig, maar kan verlengd worden naar een tweede jaar. Hiervoor geldt wel de eis dat je minimaal drie maanden in de land- of tuinbouw van regionaal Australië hebt gewerkt.

Werken in Australië is niet altijd even makkelijk. Er zijn veel uiteenlopende banen beschikbaar als je in Australië wilt werken. Denk aan het plukken van groente en/of fruit in de Australische heuvels en velden, achter de bar werken in een roadhouse of in de dierentuin hokken schilderen of kaartjes verkopen. Daarnaast mag je ook werken bij een bank, meehelpen bij evenementen of bij hostels tegen kost en inwoning dorms schoonmaken en nieuwe reizigers ontvangen. Langs de kust kun je aan de slag als duikinstructeur of als paardenverzorger. Veel backpackers maken gebruik van deze mogelijkheid. Het verbreed de reis en maakt hem extra bijzonder en uitdagend.

Solliciteren in Australië

Wanneer je gaat solliciteren naar een baan in Australië is het belangrijk dat je een duidelijk Curriculum Vitae hebt en dat deze is geschreven in perfect Engels. Neem ook kopieën van de behaalde diploma’s mee en zorg ervoor dat deze vertaald zijn naar het Engels. Belangrijk is ook dat je passende kleding mee neemt, dit hangt af van het soort werk dat je gaat doen. Over het algemeen zijn Australische werkgevers qua werkkleding redelijk conservatief. Zorg ervoor dat je nette kleding draagt wanneer je werkt in de horeca, verkoop of op kantoor. Zorg er ook voor dat jij je mobiele telefoon altijd bij de hand hebt, het is namelijk gebruikelijk dat jij het uitzendbureau belt voor een baan, in plaats van dat zij jou bellen.

In Australië zijn werkgevers gewend aan de komst van tijdelijke krachten (in de vorm van backpackers). Je kunt een baan op verschillende manieren vinden, namelijk:
* Op de notice boards in grotere hostels hangen regelmatig vacatures.
* Kijk in de krant, vooral in de woensdag- en zaterdageditie staan vaak vacatures. Controleer ook de lokale backpackerkrantjes die in hostels te vinden zijn.
* Employment National, een keten van uitzendbureaus met meer dan honderd vestigingen, verspreid door heel Australië. Zij garanderen dat ze het hele jaar door werk in de groente- en fruitteelt voor jou hebben.
* Traveller Contact Points, deze uitzendbureaus richten zich op reizigers die op zoek zijn naar een tijdelijke baan in Australië. Zij hebben veel vacatures open staan en helpen jou ook met het verkrijgen van een Tax File Number (sofinummer), dat je nodig hebt om te kunnen werken.
* Job Search Centre, deze staat in Sydney en helpt jou niet alleen bij het zoeken naar werk, maar is ook bevoegd om certificaten te vergeven die aantonen dat jouw computervaardigheden toereikend zijn. Met dit certificaat kun jij bij jouw nieuwe werkgever aantonen dat jij over de juiste computervaardigheden beschikt om voor hem/haar te kunnen werken.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.