Wat maakt een kinderboek interessant?

Kinderboeken zijn populair door de manier waarop ze het geschreven zijn. Het belangrijkste is de doelgroep en het onderwerp. De boeken die kinderen het meest aanspreken, zijn boeken waarin de kinderen meegenomen worden in hun fantasie. Het begin moet sterk zijn. Vanaf het eerste moment moet duidelijk zijn over wie het gaat en waarover het verhaal gaat. Bepaalde moeilijke woorden moeten vaak worden herhaald, zodat de betekenis over komt bij het kind. Hierdoor blijft het kind het boek lezen en blijft het boek interessant.

verschillende personages uit kinderboeken

Het karakter van de verschillende personages uit kinderboeken komen goed naar voren op het moment dat het verhaal voorgelezen wordt. Vooral voor ouders en leraren is een tip om tijdens het voorlezen gebruik te maken van verschillende intonaties en stemmen om de verschillende karakters duidelijk te maken. Daarnaast wordt er in een goed kinderboek concreet taalgebruik toegepast. Waar je bij boeken voor volwassen lezers na moet denken over de woordkeus om de lezer aan het denken te zetten, is het bij kinderboeken belangrijk dat je hen verteld wat er gebeurd en wat daar het gevolg van is. De omschrijvingen die gegeven worden, moeten het kind direct aanspreken. Dat wil zeggen dat het één van de vijf zintuigen van het kind aan moet spreken, zodat het verhaal levendig wordt voor het kind. De gouden regel voor een goed kinderboek is: “Minder is meer”. Kinderen hebben een veel grotere en rijkere fantasie dan volwassenen, dus één enkele zin kan een kind al in een kleurrijke, nieuwe wereld brengen. Probeer daarom bij het schrijven van een kinderboek bijvoeglijke naamwoorden te vermijden. Nog interesse in andere kinderboeken? Bekijk ze hier:

www.taga.nl

werkwoorden

Gebruik werkwoorden die direct duidelijk maken wat er gebeurd. Daarnaast moeten woorden regelmatig herhaald worden, zodat bijvoorbeeld de betekenis van een moeilijk woord op den duur duidelijk wordt uit de context van het verhaal. Ook is het belangrijk dat het verhaal zich in de huidige tijd afspeelt, tenzij je specifiek en met een goede reden voor een andere setting kiest, zoals bijvoorbeeld de middeleeuwen of de toekomst. Vooral de jongste kinderen leven in het nu en voelen een verbinding met herkenbare onderwerpen en ervaringen. Daarom is het aan te raden om een plot uit deze tijd te kiezen met personages die aansluiten bij de huidige tijd.

Ook interessant:

Veilig shoppen bij webwinkels met een keurmerk. Let op onderstaande logo’s. waarborg

Wil je iets kopen via internet?

Laat jij je ook goed informeren voor je iets koopt! Op CheckWebwinkel.nl kun je webwinkels checken op hun betrouwbaarheid en ze met elkaar te vergelijken op belangrijke categorieën. Als je op de bedrijfsnaam klikt kom je op de bedrijfspagina. Hierop staat gedetailleerde informatie over de webwinkel. Je kunt zien of een webwinkel een goede dienstverlening heeft en op tijd levert, maar ook bekijken of bestellen gemakkelijk en betrouwbaar is. De reviews die je leest zijn geplaatst door consumenten. Ook jij kunt na je aankoop een review plaatsen.Uiteraard kun je ook gewoon rondkijken in de rubrieken om leuke ideeën op te doen voor een volgende aankoop.

Heb je iets gekocht via internet?

Een bos bloemen, een DVD of sieraden, ben je erg tevreden of misschien ontevreden over je aankoop adres? Laat bij ons je koopervaring achter! Andere internetconsumenten zijn benieuwd naar jouw ervaring. Net als jij zijn tal van mensen opzoek naar betrouwbare informatie over de webwinkel waar ze iets willen kopen. Door een review te plaatsen kun jij andere consumenten laten zien hoe betrouwbaar of onbetrouwbaar een webwinkel is en welke werkwijze ze hebben. Om reviews te plaatsen moet je wel ingeschreven zijn. Registeren duurt slecht 1 minuut en is gratis. Op deze manier kunnen we de betrouwbaarheid van de reviews vergroten.